Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 144, views: 299.848 •

Conclusie

Het is tekenend dat in deze shoot-out twee van de vier iets goedkopere smartphones een dualcore-processor hebben. Waar een jaar geleden nog alom werd getwijfeld aan het nut van dualcore, stoppen fabrikanten ze nu in steeds goedkopere toestellen.

Ook tekenend is dat de schermgroottes uiteenlopen van 3,7 tot 4,3"; in deze prijsklasse zitten dus niet langer alleen telefoons met kleine schermen. De iPhone is met zijn 3,5" een buitenbeentje; zelfs voor niet-topmodellen kiezen fabrikanten voor grotere schermen.

Welke telefoon de voorkeur heeft, hangt af van wat je belangrijk vindt. Op het gebied van design scoort de HTC One V punten, met het scherm springt de Samsung Galaxy S Advance eruit en wie een compact toestel wil, is het beste af met een Sony Xperia Sola. De LG L7 biedt vooral een groot scherm en Android 4.0.

Kortom: elk toestel heeft wel iets, maar de Galaxy S Advance lijkt de meeste punten voor te hebben op de concurrentie. Op gebied van werkgeheugen, opslaggeheugen, scherm, processor en features biedt de Samsung net iets meer. De One V en Xperia Sola delen de tweede plaats, waarbij de HTC punten verliest op de weinig krachtige processor en het beperkte werkgeheugen, maar die weer wint op het metalen unibody-design en de software.

Wie echter op zoek is naar een Android-toestel dat meer waar biedt voor zijn geld, is beter af met topmodellen van vorig jaar, zoals de Sony Xperia Arc S, LG Optimus Speed of Optimus 3D en de Galaxy S II.

 Samsung Galaxy S Advance i9070 ZwartHTC One V ZwartSony Xperia Sola ZwartLG Optimus P700 L7 Zwart
  Samsung Galaxy S Advance i9070 Zwart HTC One V Zwart Sony Xperia Sola Zwart LG Optimus P700 L7 Zwart
Algemene beoordeling Score: 3Score: 3Score: 3Score: 2
Prijs Score: 3Score: 3Score: 3Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3Score: 3Score: 3Score: 3
Featureset Score: 3Score: 3Score: 3Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3Score: 3Score: 3Score: 2
Design Score: 4Score: 4Score: 3Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4Score: 3Score: 4Score: 4
Bereik Score: 3Score: 3Score: 3Score: 3
Accuduur Score: 3Score: 3Score: 2Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4Score: 4Score: 3Score: 2
 Tweakers zegt: voldoendeTweakers zegt: voldoendeTweakers zegt: voldoendeTweakers zegt: slecht

Shootout: mid-range Android-smartphones

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Samsung Galaxy S Advance i9070
LG Optimus P700 L7
HTC One V
Sony Xperia Sola


Reacties (144)

Reactiefilter:-11440141+186+22+31
Leuk dat jullie dit soort toestellen ook eens naast elkaar leggen! Ik zou als ik uit deze mocht kiezen, gaan voor de Xperia Sola. Dat design is echt prachtig maar ook de interface is professioneel. Die floating touch is voor mij niet echt noodzakelijk maar het kan best wel een keertje handig zijn.

[Reactie gewijzigd door electrom op 26 juni 2012 13:55]

Ik kan beamen dat de Sola en Xperia U beide prachtige telefoons zijn. Super snel, mooi design, en veel belovend met ICS ")

Daarnaast ook nog is betaalbaar icm met 1 jarig abbo
Misschien inderdaad even de moeite van het neerzetten waard dat ook de Sony de ICS update krijgt. Voor zover ik weet krijgt de Samsung die niet meer toch?

Overigens leuk om een keer zo'n overzicht te zien, mogen jullie van mij vaker doen en in meerdere categorieën :9
Ook misschien tof om niet alleen Android smartphones te nemen, ik zou er bijvoorbeeld graag een, liefst meer, WP7 smartphone(s) tussen zien.
Er is een tijdje geleden nog een vergelijkbare review geweest met alleen maar windows phones.Als je wilt kun je die langs elkaar leggen natuurlijk.
denk meer dat hij bedoelt met een windows phone erbij, lijkt mij ook wel interessant als je er een htc titan of een samsung omnia w bij zou zetten. Die zitten ook in de zelfde prijsklasse, en voor consumenten dus ook wel interessant hoe die tov elkaar zijn.
Vind het ook jammer dat de U niet meegenomen is in deze test.
Ik vind het raar dat de U niet in het lijstje staat. Deze is namelijk in kracht even goed als de xperia Sola en heeft ook nog eigen kenmerken en het mooie NXT design. Daarnaast kost die telefoon los slechts 190 euro en bij bepaalde winkels krijg je er een mooie Sony koptelefoon bij. Als je dan toch gaat vergelijken is dat toch wel de beste telefoon voor de beste prijs. Tweakers moet misschien een review doen voor die telefoon want ik denk niet dat er in die prijsklasse beter te vinden is. Als er een minpunt is is het de 8GB geheugen dat niet uitrbeidbaar is waarbij je slechts 4GB voor je multimedia bestanden kan gebruiken. Maar voor die prijs is het het overwegen waard.
Ik zie de U niet voro 190 in de PW. Bij welke winkels is de U te koop met koptelefoon? Ik ben wel geďnteresseerd nml, liefst wit.

[Reactie gewijzigd door thommy4 op 26 juni 2012 15:03]

Ik hen in de PW gekeken en daar staat die prijs niet. Maar in België, waar ik woon kost die in de mm van Brussel max 199 euro met een cadeau. Belgische webshops verkopen die ook voor een goedkoop bedrag. Vandenborre, pdashop.be, fnac maar ook ik in de phonehouse hier. Ik vind het raar dat die over de grens 40-50 euro duurder is.

Waar ik persoonlijk de laagste prijs ben tegen gekomen is in de Mediamarkt (LeuvenseSteenweg) Brussel waarbij je dus een grote doos kan verwachten vanwege de koptelefoon.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 26 juni 2012 20:36]

De witte U is in de PW ¤227,- en de Sola ¤259,-. Bij de U zit dan niet de koptelefoon. Dit maakt de keuze tussen U en Sola een stuk lastiger.
bij pdashop is die in de aanbieding voor 220 zonder koptelefoon
Toch denk ik dat je vaak beter af bent als je voor hetzelfde geldt een voormalig topmodel koopt, al dan niet tweedehands. Voor de prijs van een Samsung Galaxy S Advance kan je ook gewoon een S2 op de kop tikken.
Mja dat is zo voor heel veel dingen, maar niet iedereen wil tweedehands kopen....
Maar ook nieuw scheelt het niet immens veel terwijl je er veel meer voor terug krijgt, maargoed ook dat wil niet iedereen wat zo kom je elke keer een stapje duurder uit of wil geen 40 euro per maand betalen...
Ik krijg ook het gevoel alsof dat wanneer een telefoon samen met een abonnement wordt verkocht, de "waarde" van de telefoon wordt gedramatiseerd/overgewaardeerd door de providers. Daarbij komt dat de providers de telefoons een x-tijd na de release helemaal niet afwaarderen, m.a.w. de bijbetaling prijs/maand prijs => mee laten gaan met de losse verkoop prijs.

Voorbeeld; De Samsung Galaxy S Advance, een beduidend mindere telefoon als de S2 is in de losse verkoop 60 euro goedkoper. Neem je het zelfde abonnement voor beide telefoons dan krijg je de Advance gratis, en de S2 betaal je zomaar 100euro bij.
Ga je kijken naar een abonnement waarbij de S2 gratis is, dan betaal je zomaar 10 euro per maand meer, bij een looptijd van 2 jaar, extra => 240 euro extra.
En dan heb ik het nog niet eens over die telefoon lease ideeën.

edit: typos.

[Reactie gewijzigd door theike op 26 juni 2012 12:27]

als je toch zo ga vergelijken... in dit artikel wordt ook de iphone kort bijgehaald. bij dealdirect is voor een korte periode sgs plus 'gratis' bij 20 euro/maand terwijl je voor een iphone 3gs 69euro moet bijbetalen voor het toestel en een duurdere abo van 22,50/maand en dat terwijl sgs plus een veel betere toestel is dan de 3gs. ook zo ontzettend krom.
Bij Apple producten gaan prijs/kwaliteit en logica overboord, die producten leven in een andere realiteit (en de kopers ook ;))
De logica klopt precies.
Apple wil dikke winst dus dure telefoons.
En voor sommige is 600 euro(4s) het nog steeds waard terwijl de telefoon al bijna een jaar uit is. Wat ik raar vind dat dat Apple de kosten kunstmatig hoog houd.
nu nog 100 euro bijbetalen voor een SGS2? dan zoek je gewoon echt bar slecht, met de komst van de S3 is het bijna overal een gratis telefoon geworden.

Ik heb 105 euro bijbetaald voor mijn S3.
Die gare lease constructie daar gelaten waar je de waarde van het toestel in huurprijs per maand betaald, dan is de eerste volgens de pricewatch T-Mobile smart 100 via GSMEasy.( die linkt naar een Galaxy S Advance, niet de Galaxy SII. Foutje??) Kies je vervolgens de SII op de site betaal je toch al echt meteen 218euro bij dat zelfde abonnement die hier in de pricewatch vermeldt staat.

Bij andere aanbieders moet je toch echt, vanaf 32 euro bij betalen en krijg je er meteen abonnement bij wat ogenschijnlijk goedkoop lijkt maar in werkelijkheid betreft het een constructie van korting op je bel/sms/data bundel voor de eerste n-maanden en daarna betaal je gewoon de volle mep.
Hmm, inderdaad leuk als je niet teveel geld wilt uitgeven, maar bedenk wel dat je geen of weinig garantie hebt. Klachten als waterschade kun je dan niet weerleggen en dan ben je nog meer kwijt aan weer een nieuw toestel... Verder gaat niet iedereen netjes om met zijn/haar eigendommen. Ik zou dus persoonlijk voor een nieuw toestel gaan en aan te schaffen via een mooie aanbieding via een online winkel.
Zo'n goedkope telefoons is ook gewoon veel geld uitgeven. Vermits je die toch sneller zal vervangen.
Verder gaat niet iedereen netjes om met zijn/haar eigendommen.
Kwestie van goed onderzoek doen voordat je koopt. Zelfs nieuw in doos vind je ze op marktplaats voor nog maar een fractie duurder als deze midrange telefoons. Garantie neem je gewoon over van de verkoper.
Toch denk ik dat je vaak beter af bent als je voor hetzelfde geldt een voormalig topmodel koopt, al dan niet tweedehands. Voor de prijs van een Samsung Galaxy S Advance kan je ook gewoon een S2 op de kop tikken.
2dehands dan wel.Los is iet nieuw ¤360,-
pricewatch: Samsung Galaxy S II i9100 Zwart
Dit hebben ze letterlijk gezegd bij de conclusie:

' Wie echter op zoek is naar een Android-toestel dat meer waar biedt voor zijn geld, is beter af met topmodellen van vorig jaar, zoals de Sony Xperia Arc S, LG Optimus Speed of Optimus 3D en de Galaxy S II.'
Dat kan best eens kloppen als je er een abbonement bij rekent! Heb het toevallig vorige maand zelf doorgerekend (met een S plus) en uiteindelijk een abonnement met een Galaxy SII genomen (bleek zelfs simlock vrij te zijn dus kon hem meteen gebruiken).

Voorbeeldje:
Optie1: Zelf kopen (nieuw)
-Galaxy Advance ¤290
-Sim only (1 jaar) 300 min/sms + 1000mb: ¤204 (¤234 voor 1500mb)
Totaal: ¤494

Optie2: Abonnement met simlock vrij toestel:
-Abonnement (1 jaar) 350 minuten+1500mb+ Galaxy sII: ¤514 (incl 15,47 voor het toestel)

Verschil:¤20 en dan heb je een SII in plaats van een Galaxy Advance

Kan zelfs voordeliger, bij 250 minuten/sms+1500 mb komt het totaal op ¤485.

Natuurlijk volledig afhankelijk van je belgedrag maar als je internet wil (het is een smartphone) dan is een abbo al snel voordeliger.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 27 juni 2012 03:41]

mensen die in dit soort telfoons intresse hebben kijken beter 2ehands.

Veel ex top modellen worden na 1 a 2 jaar gedumpt, hebben betere of gelijkaardige specs en kosten de helft van de prijs.

Ikzelf heb samsung omnia 7 , midden vorig jaar voor 150¤ en is vergelijkbaar met de galaxy S advanced hier.
Ik vraag mij dan ook juist af wat dit ten opzichte van bijv. een Lumia 800 doet, die nu, nieuw, ook zo rond de 320 euro te krijgen is.
WP toestellen kunnen ze nu aan de straatstenen niet meer kwijt nu ze meteen end of life zijn. Ik zie de lumia richting onder 200 euro.
De WP toestellen zijn gewoon goedkoop omdat ze minder zware hardware vereisen dan android toestellen. De Nokia Lumia 710 performed waarschijnlijk beter dan al deze Android toestellen en is voor 216 euro of zoiets te krijgen.

Overigens is de goedkoopste Nokia Lumia 710 nu een paar euro duurder dan voor de presentatie over Windows 8 vorige week maandag dus je commentaar slaat eigenlijk nergens op.
Noem je de Lumia 900 ook goedkoop? Specs zijn ongeveer vergelijkbaar met een Desire HD. Die staat voor de helft van de prijs in de pricewatch: pricewatch: HTC Desire HD Bruin
De Desire HD is wat ouder een EOL apparaat. De Lumia 900 steekt er met kop en schouders bovenuit wanneer het aan komt op bouwkwaliteit, camera, beeldkwaliteit en, nouja, alles eigenlijk, behalve de processor.

De Lumia's krijgen nog wel mooi een upgrade naar 7.8 en met de huidige prijzen is het een perfect toestel voor 1 jaar. Zeker de 710 met z'n net iets over de 200 euro is nu zo'n beetje de beste koop in die markt. Vergeleken met de concurrentie in z'n prijsklasse is 'ie zoveel beter dat het gestoord zou zijn als je een ander toestel zou overwegen.
De Desire HD krijgt anders in Juli gewoon een update naar 4.0 hoor :Y Dat lijkt mij minder EOL dan een Lumia die niet eens een echte upgrade meer krijgt terwijl deze relatief nieuwer is (en dus langer supported zou moeten worden imho)
Ach, als 7.8 alles behalve de kernel krijgt is het een upgrade genoeg. Da's altijd nog meer dan 4.0 in veel situaties toe weet te voegen.
EOL of niet maar volgens mij kan deze nog best meedraaien in het segment wat hier genoemd word.

Ook één van de reden dat ik mijn HD nog niet inruil voor iets anders hoe graag ik ook zou willen. Destijds los gekocht voor dik 500 euro maar draait en doet alles nog perfect. Zoveel echt nieuwe bruikbare features heb ik nog niet gevonden..

Enige nadeel van de HD is de shutterlag met de camera. Maar daar gebruik ik hem ook haast niet voor.
Android met een WP vergelijken, moet je niet op basis van specs van geheugen en cpu doen, dat heeft geen nut.
Van WP is inmiddels bekend dat deze minder resources nodig heeft dan Android voor dezelfde snelheid van het OS.

Als je kijkt naar de Apps, dan is voor mij Android wel vele malen beter met het aanbod dan WP.
Ik vergelijk hier voornamelijk op prijs. En er zit wel degelijk dezelfde soc in en een even groot beeldscherm.
Ik vergelijk hier voornamelijk op prijs. En er zit wel degelijk dezelfde soc in en een even groot beeldscherm.
En dan nog moet je een Windows Phone niet vergelijken met een Android. Een Windows Phone is namelijk veel sneller dan een Android met dezelfde hardware.
Noem je de Lumia 900 ook goedkoop? Specs zijn ongeveer vergelijkbaar met een Desire HD. Die staat voor de helft van de prijs in de pricewatch: pricewatch: HTC Desire HD Bruin
Appels en peren vergelijken.Twee heel verschillende toestellen met een totaal ander OS
Ik heb het alleen over de prijs.
Specs zijn ongeveer vergelijkbaar met een Desire HD.
Hmmm,
1,4 mhz processor vs 1 mhz processor
16 GB opslag vs 1,5 GB opslag
De Lumia 900 heeft duidelijk betere hardware en loopt ook nog een veel vloeiender met WP dan android. De Lumia 900 Is trouwens ook een veel mooiere telefoon als de Desire HD

De hardware van de Desire HD lijkt meer op die van een vorige generatie Window Phone toestel zoals een HTC Trophy. Als de Desire HD inderdaad naar android 4.0 wordt geupgrade zal die vermoedelijk niet vooruit te branden zijn op die oude hardware.
Ik ben geen WP hater ofzo, maar hier kan het niet me eens zijn.

Die 1,4 Ghz is gewoon een overclock van dezelfde processor. Zet een andere kernel op je Desire en je kunt wel tot 2 GHz gaan (als je niets geeft om levensduur).

Desire slikt micro sd kaartjes (16Gb kost ¤10). Als je geen geloofwaardige argumenten kan verzinnen, +1 dan iemand die dat wel doet.

Natuurlijk zijn dingen als scherm voor de Lumia beter, maar ik dacht; laat ik eens een extreem prijsverschil pakken.

Verder heb ik zelf (een heel ander) toestel met dezelfde processor, en die loopt prima op Android 4.0.

Waar het mij om gaat is niet dat er iets mis is met Windows Phones, maar dat deze telefoon gewoon zwaar overpriced is. Een Lumia 710 met in principe dezelfde specs is daarintegen juist een koopje.
De proc is echt geen kleine overclock, dit is 2de gen snapdragon proc, met ook verbeterde gpu. De desire HD maakt gebruik van een oudere generatie, weet niet of het een snapdragon is, en onthou dat de desire het vlagenschip van htc was voor de one x en de sensation. Het is nu een verouderde telefoon met specs van de 1ste gen windows phone zoals de htc trophy.
De looks, een iPhone is hardwarematig ook helemaal niet zo geweldig toch betaal je er meer dan 500 euro voor. Dat komt door de looks en het merk, Apple.
De Nokia Lumia 710 performed waarschijnlijk beter dan al deze Android toestellen en is voor 216 euro of zoiets te krijgen.
Smoother != sneller, al deze toestellen zijn SNELLER dan de lumia 710, misschien niet smoother, maarja houdt lekker jezelf voor de gek als je denkt dat een taak sneller afgerond is doordat er een vloeiende animatie tussen zit!

http://images.anandtech.com/graphs/graph5284/43325.png spreekt al boekdelen met 2x hogere scores voor 3 van de 5 geteste Android toestellen, die andere 2 zijn iet 2x zo snel maar alsnog een stuk sneller...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 juni 2012 10:24]

Dat ligt er maar net aan waar je mee vergelijkt. De interface reageert en werkt wél sneller. De browser misschien niet, maar dat is sowieso bekend. E-mail werkt daarentegen wel weer sneller op een Lumia. Het is dus echt maar net hoe je het test.
De interface reageert en werkt wél sneller.
Ligt er maar net aan hoe je het gebruikt, hoe kan 30 iconen op 1 scherm nou langzamer zijn als 8 tiles op 1 scherm, wat dus inhoudt dat je veel meer moet scrollen en er dus langer over doet omdat ik enkel wat aan hoef te klikken en jij dus moet scrollen en wat aanklikken als je pech hebt. En mochten die tiles wel sneller zijn (wat ik echt NIET geloof) dan installeer ik dat toch gewoon op mijn Android: https://www.google.nl/sea...ei=poXpT4TnCsrR0QXS-6mpAQ

E-mail sneller op een lumia? In welk opzicht bedoel je dan? Op mijn moeders samung gio van 100 euro openen mails zich instant ook door de lijst scrollen gaat gewoon vloeiend. En ook daar is de lompheid van WP7 weer duidelijk te zien: http://www.xda-developers...il-comparison1.png?139d23

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 juni 2012 11:50]

Misschien moet je even een dagje spelen met een WP7 toestel voor je verder gaat met reageren, want je begrijpt er duidelijk geen snars van.

Overigens ziet het WP7 plaatje er duideljk het beste uit. Komt beter uit de verf met een zwarte achtergrond, dat wel, maar verder is alles duidelijker te zien en zijn de handelingen ook sneller te verrichten. U ziet de duidelijke aanduiding van Attachments, forward/reply, sorteeropties en de mooie knopjes onderin die duidelijk aanwezig zijn, maar weinig ruimte innemen. Daarbij is de handel op WP7 threaded weergegeven (persoonlijke voorkeur) wat misschien bij jou de verkeerde indruk wekt. Maar als je dat niet ziet, ligt dat niet aan de beperkingen van WP7, maar van degene die het plaatje bekijkt.
Had hier op zich ook wel een experia P naast willen zien, gewoon een beetje een idee wat je voor net wat meer kan krijgen.

[Reactie gewijzigd door bantoo op 26 juni 2012 09:14]

Heb ik over nagedacht, maar de Xperia P is met meer dan 350 euro simpelweg iets duurder dan deze vier. De aparte review kun je hier vinden.
De Xperia P is ook net iets duurder dan deze modellen. Ik zat zelf al een tijdje te tobben tussen de Xperia P en de One S... nu ga ik maar voor een tweedehandsje (wat weet ik nog niet, een topmodel van een jaar of max. 2 terug), en tegen de tijd dat de P of de S wat goedkoper zijn de overstap maken.

Ik denk dat de Lumia 710 en de Xperia U mooi in de vergelijking hadden gestaan. :*)
De Nokia Lumia 710 is alleen geen android toestel en dus lastig voor een vergelijking van iets minder dure android toestellen.

[Reactie gewijzigd door hAl op 26 juni 2012 10:09]

Maar de Lumia 710 heeft wel specs die goed mee kunnen komen en zit in dezelfde prijsklasse. Wel zeker een sterke concurrent voor dit soort toestellen. Je krijgt vaak dezelfde kwaliteit en features als een Android toestel van 100 tot 150 euro duurder. Het is leuk dat Android zoveel aandacht krijgt, maar de onvoorstelbaar goede prijzen maken de Lumia's extreem sterke concurrenten voor alle android toestellen onder de 400 euro.
De Lumia 710 zat al in de shootout van Windows Phones. Inmiddels zijn de prijzen van die toestellen wel flink gezakt en zijn ze allemaal te koop voor rond 200-225 euro - goedkoper dus dan de toestellen in deze shootout.
Punt is, ik mis eigenlijk juist meer een vergelijking tussen Android low budget toestellen, die ook allemaal grote nadelen kunnen hebben (intern applicatiegeheugen bijv.) ten opziche van de Lumia's.

Bijna niemand durft ze naast elkaar te leggen, ik begrijp dat dat een heel lastige taak is, maar ik durf wel te stellen dat T.net dat best wel aan moet kunnen.

Ik bekijk dit ook vanuit de situatie van een nieuwe koper. Je hebt nu niet meer in het budgetsegment/midrange segment de keuze tussen Android en Android, maar nu zit daar Nokia ook nog 's tussen, dat maakt de budget/midrange markt een heel ander terrein nu en ik ben eigenlijk wel benieuwd of je nou beter voor de lumiatjes of voor de androidjes kunt gaan.
Alleen dan is het wel weer jammer dat MS de toekomst voorde huidige Lumia serie onzeker heeft gemaakt. In ieder geval geen W8 als je nu een Lumia koopt.
De toestellen zijn ook de jongsten niet meer en krijgen toch nog wel een 7.8 upgrade. Ergens kan ik daar wel mee leven. Zeker als je bekijkt in welke prijsklasse de toestellen nu zitten. Het is 300 euro voor de 800, niet 500-700 euro. En zelfs 200 voor de 710. Neem 'm nu voor 1 jaar en je hebt na een jaar de Lumia 2 (oid).
Voor dat geld kan je dan ook weer de Galaxy Nexus er naast leggen. Je moet ergens een grens trekken.
Ik heb de One V, en hij doet alles wat hij moet doen.

Ik ben ook redelijk tevreden als ik kijk naar de benchmark, het is heel wisselvallig als je er naar kijkt, maar best okee, en lekker goedkoop bij een abbonement.

Prima telefoontje dus
Ik ben blij dat er een test is als deze. Hierin vind ik het wel verrassend dat de Sola zo goed scoort. Ondanks zijn scherm formaat scoort deze goed tegenover de andere toestellen met een groter scherm (en vaker ook) betere specs.
Ik heb zelf de Sola aangeschaft omdat ik van kleine schermen houd en een Android toestel wil hebben. De floating touch is wel leuk, maar in de prakijk heb ik dit de afgelopen 3 weken nauwelijks gebruikt. Accu is mager, maar er kan toch net zoveel worden gedaan als met de Xperia S van mijn vriendin. Beide moeten vaak aan het einde van de avond gewoon aan de oplader.
Mensen die van een klein/medium scherm houden worden steeds schaarser lijkt wel, gelukkig is Sony 1 van de weinige fabrikanten die hen op hun wenken bediend.
Interessante shoot-out. Leuk om te zien wat je kan krijgen.

Misschien ook leuk om een vergelijking te doen in de customisation die de fabrikanten doen in de Android en een vereglijking hier op. Als tweaker wil ik eignelijk best wel eens weten hoe veel er eingelijk nog aangepast word van de Stock android door de fabricant.
Leuk om deze shoot-out te lezen en zien, al is de conclusie niet heel onverwachts. Ik snap de fabrikanten dan ook niet erg, zij hebben natuurlijk ook wel door dat hun nieuwe model maar moeilijk kunnen concurreren met de iets oudere toppers. Of zullen ze erop hopen dat consumenten toch sneller voor het nieuwste model kiezen?
Of zullen ze erop hopen dat consumenten toch sneller voor het nieuwste model kiezen?
Ik denk dat je hiermee de spijk op de kop slaat :) De gemiddelde consument is denk ik helemaal niet zo op de hoogte van de specs van de verschillende toestellen en zitten nog erg in de mindset van "Nieuwer model = beter" . Fabrikanten weten dit ook en proberen hier op in te springen met goedkopere nieuwe modellen die meer mensen over de streep moeten trekken.
Ik snap vooral LG niet, met dat mega-scherm en (veel) mindere specs. Dat ding legt het, zeker met deze prijsstelling, af tegen de voormalige topmodellen.

HTC en Sony zijn wat dat betreft wat slimmer bezig: als je geen zin hebt in een grote telefoon (want dat zijn die oudere toppers immers) dan kom je wel bij deze apparaten terecht.
De oude toppers hebben vaak een grotere scherm, voor mensen die een kleinere scherm prefereren is dit dan ook geen optie. Voor mensen die dat niet zoveel uitmaken kunnen inderdaad voor een oudere model gaan. Voor ieder wat wils.
Waarom staat de Galaxy Nexus niet bij de alternatieven? Is wat mij betreft geen mid-range telefoon, maar voor 354 euro is dit wel het toestel met de beste prijs/kwaliteit verhouding.
Omdat hij 100 euro duurder is dan de rest van deze smartphones? Voor zover ik weet is de Nexus geen 'iets minder dure Android-smartphone' maar eerder een topmodel.
Ik heb het over de alternatieven niet over de smartphones die in de shoot-out worden besproken. De S2 met zijn 360 euro wordt daar namelijk vermeld en aangezien de Galaxy Nexus dus voor 354 euro te krijgen is, lijkt mij dat een legitieme vraag.

[Reactie gewijzigd door Laguna op 26 juni 2012 11:36]

http://www.compare-cellph...us-vs-Samsung-Galaxy-S-II

Geen reden om voor de Nexus te gaan (op het grotere scherm na). Accuduur lijkt me vooral een breekpunt.
Ja leuk opgegeven waardes van de fabrikant vergelijken, maar dat heeft weinig met de realiteit te maken vwb accuduur:

http://blog.gsmarena.com/...better-than-the-galaxy-s/

De SII haalt maar 9 dagen stand-by tijd van de beloofde 25 dagen. Daarnaast kan je betwisten hoe relevant stand-by tijd is bij een smartphone.
Als je je een beetje verdiept in reviews, dan weet je dat de Nexus duidelijk de betere keus is.
Is hier een markt voor? Zoals al gemeld wordt kun je een top model van vorig jaar voor ongeveer dezelfde prijs krijgen als deze budget modelletjes. Die top modellen zijn ook nog eens sneller en draaien de nieuwste Android versie. Waarom komen nieuwe toestellen niet met de nieuwste versie van Android? Wie gaat er dan zo'n budget model kopen? Over een half jaar zijn de prijzen wel gezakt, dus dan is het misschien interessant, maar nu? Ik zou gewoon een GS2 kopen als je een Android telefoon wil. Degelijk toestel (weinig klachten bekend) en toch nog heel snel.
Is hier een markt voor?
Ja dus.
Zoals al gemeld wordt kun je een top model van vorig jaar voor ongeveer dezelfde prijs krijgen
Je punt is? Als het "ongeveer hetzelfde" kost, dan spelen er dus ook andere dingen mee. Niet iedereen vindt processorkracht belangrijk, of de kwaliteit van de camera. En als je niet met een pannekoek of surfplank aan je oor wilt rondlopen, vallen die voormalige topmodellen (een woord trouwens) al af.
Wie gaat er dan zo'n budget model kopen?
Dit zijn geen budgetmodellen (ook een woord) hoor. Budgetmodellen kosten de helft van dit. En er is trouwens niks mis met budgetmodellen. Mijn vrouw heeft sinds een paar maanden een Galaxy Gio (inmiddels onder de 130 Euro geloof ik) en die is daar dik tevreden mee.
Volgens mij is het ook zo dat mensen graag een nieuwe telefoon willen en geen oud model, ook al is dat vaak een betere keus

Ook lopen er mensen rond die graag een andere telefoon in hun handen hebben als de rest van de massa, en dan zul je niet snel kijken naar verouderde modellen.
budgetmodellen: De eerste 3 hits in Google leveren op: Budget modellen, Budgetmodellen en Budget-modellen. Er zijn meer mensen die niet weten hoe het geschreven wordt :)
De One V heeft een kleiner scherm en heeft Android 4.0. Daar zijn er nu eenmaal niet veel van op dit moment. Vooral dames vinden 4" al wat groot en geven minder om rauwe snelheid, maar vinden gebruikgemak, soepelheid en design wel belangrijk.
Niet alleen dames hoeven 4"< te groot te vinden :(
There's an obvious joke in there somewhere :+
Daarom doet de Galaxy Note het zo goed bij de vrouwen...
Ook heren willen met 1 beweging het gehele oppervlak met de duim kunnen benutten (mijn handschoenmaat is 10/XL) 3,7 is hierdoor perfect om alles met 1 vinger te kunnen bedienen zonder je hand steeds anders te moeten houden.
Ik had een Hero, en de V lijkt hier heel erg op. Ik vind mijn huidige One-X eigenlijk te groot en de accuduur wat kort. Als ik niet voor een snelle CPU + veel pixels had gegaan had ik zonder verder te kijken de V gekozen. Die dingen liggen gewoon perfect in de hand en zijn erg lastig stuk te krijgen. Als hij nog wat zakt koop ik hem misschien wel als tweede telefoon. Alleen de hoeveelheid RAM is wel erg weinig; bij 384MiB had ik wel problemen met de Hero, en 512MiB met de One V en 4.0 verwacht ik hetzelfde. Hopelijk is de flash wel sneller; zo aan de review te zien zal dit wel het geval zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBSalaris

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste website van het jaar 2014