| Algemene beoordeling | Beoordeling: zeer goed | Prestaties | Beoordeling: goed | Featureset | Beoordeling: zeer goed |
| Betrouwbaarheid | Beoordeling: zeer goed | Compatibiliteit | Beoordeling: zeer goed | Ondersteuning | Beoordeling: zeer goed |
| Geluidsproductie | Beoordeling: laag | Warmteproductie | Beoordeling: laag | Prijs | Beoordeling: goed |
- Windows XP, Windows Vista en Windows Vista x64
Ik heb ervaring met ongeveer 12 stuks (van geassembleerde systemen). Waaronder een systeem waar ik er 4 in heb gezet; in RAID5. De harde schijven kregen van Vista een 5.9.
Zoals Samsung altijd zijn schijven maakt: stil & weinig warmteproductie, zo is ook deze harde schijf. Je hoort ze amper (d.w.z. de (stille) ventilatoren eromheen maken veel meer geluid), en de temperatuur bij bijvoorbeeld die groep van 4 schijven was rond de 35-40 graden. Een losse harde schijf heb ik vorige week nog gehad: 30-35 celcius, gemiddeld.
Capaciteit is prachtig, ook voor backups kan je heel veel opslaan! Ook heb je niet zo heel veel schijven nodig als je veel capaciteit (verwacht) te gebruiken. Nadeel was regelmatig dat je bij het bouwen van een nieuwe computer gelijk veel capaciteit wilt hebben, en achteraf nog de mogelijkheid wilt hebben om er aan toe te voegen. Nadeel dan was dat je moederbord genoeg (SATA)aansluitingen moest hebben om dit te ondersteunen. Met deze harde schijven is dit gemakkelijker te verkrijgen; één schijf bespaart alweer een tweede (500 GB).
Harde schijven werken in ieder geval (zoals verwacht) prima in RAID 1 en 5: deze heb ik gebouwd, en bij 'onderhoudsbeurten' niks opgemerkt, en geen klachten gehoord hierover.
Snelle dataoverdracht (al heb ik geen cijfers) valt me op. (Windows Vista geeft niet voor niks een 5.9; het maximum); bij het maken van backups gaan de GB's gemakkelijk van de ene naar de andere: ook RAID5 en 1 gaan snel.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)