Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Olaf van Miltenburg - Nieuwsco÷rdinator 22 februari 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Lees verder »

Mobiliteit en accuduur 8
Warmte en geluid 5
Ergonomie 8
Bouwkwaliteit 9
Beeldkwaliteit 10
Prestaties 9
Featureset 8
Prijs 7

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8

Geteste uitvoering: Dell XPS 12 (9Q23-4523)

Lees de uitgebreide review en reacties

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
3
Score: 4
1
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
2
Pagina 1 van de 1 9 reviews
+1
barteman 27 november 2013

Dell XPS 12 (9Q33-1314)

Pluspunten

  • Windows 8 hybride systeem werkt mooi
  • Extreem snel
  • Hoge beeldkwaliteit

Minpunten

  • Het scherm brandt in
  • Hitte en geluid (zeker als je de tabletmode gebruik op schoot)
  • Mousepad reageert slecht

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 1
Ergonomie Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 2
Beeldkwaliteit Score: 1
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 2
Prijs Score: 1

+1
Boyd 29 juli 2013

Dell XPS 12 (9Q23-4523)

Pluspunten

  • Uiteraard heb ik de laptop tussendoor wel redelijk kunnen gebruiken. Qua snelheid en specs zit het allemaal wel goed. Het ging bij mij om de Core i5 versie, met een 256GB SSD en 8GB RAM. De laptop is bloedsnel, binnen enkele seconde opgestart en gewoon fijn om mee te werken.
  • Het scherm (als het werkt uiteraard) is ontzettend mooi, heel scherp en een hoge helderheid die het werken in lichte ruimtes ontzettend prettig maakt.
  • De accuduur is voldoende, bij gewoon gebruik haal je een uurtje of 2 a 3. Misschien niet voor iedereen voldoende, maar voor mij wel. Uiteraard valt er wat te tweaken met energiebesparing, helderheid en het gebruik van de laptop, maar ik wil hem graag gewoon gebruiken zoals het prettig is.

Minpunten

  • Bouwkwaliteit. 9 monteurs verder, vervangende XPS 12 komt kapot uit de doos.
  • Touchpad. Wat een drama ding. Vergeet je instellingen elke paar dagen, reageert af en toe heel slecht en je bent af en toe blij dat er gewoon een touchscreen op zit.
  • Geluid. Begint snel te blazen en er komt bij hoge load van de videokaart een hoog piepend geluid uit, ronduit irritant.
  • Garantie afhandeling bij ProSupport. Hoewel het netjes is dat ze de volgende dag al met een monteur aan komen zetten, hadden ze bij mij na 3 keer de laptop gewoon moeten vervangen en niet pas bij de 10e keer. Om nog niet te beginnen over het feit dat nu de nieuwe laptop meteen al stuk is, ze gewoon m'n geld terug moeten geven.

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 1
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3

+1
solenoid 16 juni 2013

Dell XPS 12 (221X-9737)

Pluspunten

  • Afmetingen
  • kantelbaar scherm
  • Keyboard

Minpunten

  • Fan
  • Touchpad
  • Voeding aansluiting
  • Gesture support in windows 8

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 2
Ergonomie Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3

0
P.C.Simonis 31 maart 2015

Dell XPS 12 (9Q33-6483)

Klein en lichtgewicht. Zeer simpel en snel te converteren van laptop naar tablet (vind ik een enorm +punt).

Pluspunten

  • Zeer handig formaat. Niet te zwaar en niet te groot.
  • Laptop is zeer snel om te toveren tot een Windows 8 tablet
  • Klikken met de touchpad werkt erg soepel (in tegenstelling tot andere merken die ik getest heb)

Minpunten

  • CPU fan gaat wel erg snel draaien
  • Slechts 2 USB poorten
  • Geen cardreader

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4

0
FoNnEke 10 februari 2014

Dell XPS 12 (9Q23-4523)

Pluspunten

  • Goed om je hart te testen
  • Ziet er leuk uit
  • Als je geld te veel hebt, kan je het makkelijk door deze rotzooi kwijt raken
  • Accu gaat lang mee
  • Ziet er goed uit in de boekenkast.
  • Lange kabel standaard bij adapter
  • Lekker snel als hij het wel doet.

Minpunten

  • Werkt niet
  • Gaat vaak kapot
  • Snel kapot
  • Waardeloos apparaat
  • Je kan er eigenlijk niets mee

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 1
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 1
Featureset Score: 4
Prijs Score: 1

TWEagle 4 februari 2014

Dell XPS 12 (9Q23-4523)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

mbgmulders 27 oktober 2013

Dell XPS 12 (9Q33-1307)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 3

Turner 29 maart 2013

Dell XPS 12 (221X-9744)

Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 5

stijnos1991 22 februari 2013

Dell XPS 12 (9Q23-4523)

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Touchscreen
  • Convertible

Minpunten

  • 'Scaling'
  • Touchpad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Dell XPS 12?

Deel je ervaringen met andere tweakers in een productreview!

Schrijf review



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True