Pluspunten
- Windows 8 hybride systeem werkt mooi
- Extreem snel
- Hoge beeldkwaliteit
Minpunten
- Het scherm brandt in
- Hitte en geluid (zeker als je de tabletmode gebruik op schoot)
- Mousepad reageert slecht
2 van 5 sterren (Slecht)
Vergeef mij mijn beknoptheid, mijn ervaring met reviews is beperkt. In eerste instantie was ik blij als een kind ermee. Het systeem werkt snel en de combinatie van Windows 8 en een hybride systeem is perfect als je op kantoor en onderweg werkt.
Echter, na 2 weken begonnen er een reeks van veel problemen. Naast dat het apparaat erg warm wordt en soms staat te blazen als een jumbojet, was het grootste probleem dat het apparaat last heeft van ghosting. Oftewel, het scherm brandt in (niet permanent). Na geringe tijd wordt dit steeds zichtbaarder, tot het punt dat je teksten door elkaar aan het lezen bent.
Na enig onderzoek online kwam ik erachter dat een klein leger van Dell klanten ditzelfde probleem heeft, maar Dell er vrij weinig tot niks aan doet. Ze vervangen het scherm, het moederbord en wat andere onderdelen, maar het probleem blijft. Ik nam contact op met Dellcares via twitter, die aangaven dat ze het probleem kenden en werken aan een oplossing.
Gewapend met deze informatie nam ik contact op met pro support. Ondanks mijn aandringen dat het een bekend probleem is (zij ontkenden dit), werd er toch van alles vervangen. Het scherm, de wifi adapter en het moederbord werden vernieuwd. All to no use natuurlijk, gezien het probleem bleef.
Op moment is mijn case 'in behandeling genomen', wat tot nu toe betekend dat ik niet wordt teruggebeld en als ik zelf bel ik niks verder kom. Ik wou deze review niet schrijven om Dell af te fakkelen (al is de neiging erg groot), maar vooral te duidelijk te maken aan nieuwe geïnteresseerden dat de laptop nogal wat issues kent en het kopen ervan wat frustraties mee kan brengen.