Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
52
Score: 4
37
Score: 3
8
Score: 2
1
Score: 1
0
Pagina 1 van de 4 98 reviews
+2
Perkouw 10 december 2012

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Breed inzetbaar
  • Zuinig
  • XBMC draait vloeiend.
  • Tranmission/webserver...etc. werken allemaal zonder problemen.

Minpunten

  • Relatief langzaam apparaat, maar dat weet je van te voren.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 5
Layout Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
Ondersteuning Score: 5

+2
AldoGMB 4 februari 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Perfect voor tweakers
  • Goedkoop ($35)
  • Energiezuinig (3.5 W)
  • Uitstekende video-uit (max. 1920x1200)
  • Enthousiaste community
  • GPIO

Minpunten

  • Niet voor consumenten
  • Waardeloze audio-output / geen fatsoenlijke DAC
  • ARM SoC vereist Linux o.i.d.
  • Verkeerde voeding veroorzaakt falen
  • Ethernet over USB (dus max. 100 Mb/s)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 5

+1
AsusUser 30 april 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • goedkoop, redelijk snel, veelzijdig, veel software voor beschikbaar, goede GPU voor 1080p Video

Minpunten

  • USB poorten zitten dicht op elkaar, CPU niet supersnel,

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 4

+1
Atmosphere 6 juni 2014

Raspberry Pi model B (512MB)

Als je weet wat je in huis haalt zou hier uitstekend moeten staan, maar het ontbreken van een klein koelblokje op de SoC voorkomt dit. Een geweldig veelzijdig kleine computer met een relatief langzame CPU en GPU welke in dat perspectief uitstekende prestaties en waarde levert voor zijn prijs.

Pluspunten

  • Eenvoudige assemblage.
  • Snel werkend gekregen, zonder voorkennis.
  • Goedkoop en universeel inzetbaar.
  • Behoorlijk wat software beschikbaar.
  • Diverse kant-en-klare (functionele) distributies te verkrijgen.

Minpunten

  • Geen koeling/koelblok gemonteerd (must bij overclocken.)
  • Geen snelheidmonster (Overclocken is een optie, het zal echter nooit een i7 worden en lukt je dat wel mag je me een PM sturen .)
  • Wordt standaard al redelijk warm.
  • Alleen bootable vanaf SD (maar: dat kan ook vooralsnog aan mij liggen .)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 3
Overklokbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 3

+1
Djesse8999 12 september 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • kan 1080P afspelen
  • veel mogelijkheden
  • zachte prijs

Minpunten

  • usb hub is wel nodig (Kan niet veel ampéres op de usb poorten leveren)
  • niet alle wifi dongles werken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 5
Layout Score: 4
Compatibiliteit Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4

0
quakel 16 augustus 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • XBMC, een van de beste mediaspeler software!
  • Met standaard Skin menusnelheid goed!
  • Goedkoop!

Minpunten

  • De R-Pi heeft geen mooie layout waar de bekabeling op aangesloten moet worden. Aan alle kanten stekkers
  • Ik heb met regelmaat dat de OpenElec hangt. Hopelijk wordt het bij elke nieuwe versie beter.
  • Extra licenties bijgekocht voor ondersteuning DVD's.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 2
Overklokbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 3

0
Ultimo 8 augustus 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Zuinig
  • 1080p + subs vlekkeloos
  • Zeer compatibel met randapparatuur
  • Klein formaat
  • Stil
  • Goedkoop in verhouding
  • Kant en klare oplossingen beschikbaar gesteld door community en fabrikant

Minpunten

  • De kabels komen uit alle kanten
  • Warmte ontwikkeling baart zorgen (61c idle)
  • Lage hoeveelheid stroom beschikbaar
  • Nog geen gbit
  • Geen USB3
  • Geen Toslink
  • Intensiteit lampje

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Layout Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4
Ondersteuning Score: 5

0
Roboafca 21 november 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Prijs - kwaliteit
  • HD video zonder problemen
  • Sneller dan verwacht
  • Stil
  • Veel mogelijke Operating Systems

Minpunten

  • Kabels komen alle kanten uit
  • Geen wifi ondersteuning
  • Geen Windows ondersteuning

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 5
Layout Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4
Ondersteuning Score: 4

0
aaajeetee 11 juli 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prestaties
  • Flexibiliteit
  • Formaat

Minpunten

  • Aan alle 4 (zij)kanten zit wel minimaal 1 poort/uitgang/ingang, waardoor je altijd 'iets' in het zicht hebt
  • Geen gigabit LAN
  • (Nog) geen usb 3.0 (wellicht in later model)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

0
Supermellienl 22 juni 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Alles wat ik had verwacht heb ik gekregen.

Minpunten

  • Hij is op sommige momenten langzamer als een PC, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk :-)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 5
Layout Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4
Ondersteuning Score: 5

0
nickbouwhuis 12 februari 2013

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Goede community! Wat mij betreft het beste punt.
  • Makkelijk voor beginners. En tegelijkertijd erg geavanceerd.
  • Overclocken is een kwestie van een txt bestand aanpassen
  • Klein

Minpunten

  • Traag, het apparaatje is best traag, wellicht worden versies in de toekomst sneller, maar helaas moet ik 2 minuten wachten tot de apt-get update klaar is.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 5
Layout Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 4

hoi22 15 juni 2014

Raspberry Pi model B (512MB)

Een zeer goed product voor iemand die graag eens kennis wil maken met linux of programmeren. Erg makkelijk uit te breiden en simpel in gebruik. Een echte aanrader, zeker voor mensen die thuis een kleine webserver willen opzetten.

Pluspunten

  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Uitgebreide documentatie
  • Simpel
  • Veel mogelijkheden
  • Extreem uitbreidbaar
  • Laag stroomverbruik
  • Uitermate geschikt als (kleine) webserver

Minpunten

  • Vrij kwetsbaar zonder case

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 3
Overklokbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4
Ondersteuning Score: 4

dongilles 16 juli 2014

Raspberry Pi model B (512MB)

De Raspberry Pi is een perfecte mediaspeler icm met XBMC.

Pluspunten

  • Perfecte mediaspeler icm XBMC
  • Zeer goedkoop
  • Klein
  • Laag stroomverbruik

Minpunten

  • Enige kennis van computers voor nodig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

Jochemd13 29 maart 2015

Raspberry Pi model B (512MB)

De Raspberry pi is een erg handige mini pc. Hij heeft erg veel mogelijkheden en eigenlijk oneindig veel zelfs. Zeker aan te raden!

Pluspunten

  • Erg leuke mini pc met enorm veel mogelijkheden
  • Niet duur

Minpunten

  • Prestaties zijn niet heel hoog

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 4

dennisfeen 25 januari 2015

Raspberry Pi Model B+ (512MB)

De Pi B+ vind ik een top product voor mijn doeleinden. Ik gebruik hem voor mijn studie als applicatie ontwikkelaar en ik leer veel over het console gebruik van linux en ik laat er gemakkelijk mijn website op hosten. Minpunt is dat er geen case bij zit.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Energie zuinig! (0.11 watt dacht ik)
  • Overclock mogelijkheid tot 1 ghz.

Minpunten

  • Geen case
  • Geen mogelijkheid om ledjes te dimmen of uit te zetten.

Eindoordeel

Score: 5
0scar 8 december 2014

Raspberry Pi Model B+ (512MB)

RPiB+ aangeschaft als probeersel voor een XBMC media center. Ik maak gebruik van een USB3.0 stick om (eerst altijd via SD) van te booten. In combinatie met een overclock werkt het naar behoren. Het opbouwen van de server lijsten duurt enkel wat lang, maar de respons in menu's is prima.

Pluspunten

  • Energiezuinig, slechts 3 Watt (7 euro per jaar)
  • Goede ondersteuning door community
  • Klein formaat
  • Makkelijk te configureren
  • Voor veel andere toepassingen te gebruiken (home automation)
  • Veel (goedkope) additionele hardware beschikbaar voor hobby projecten
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen aan/uit schakelaar of reset

Eindoordeel

Score: 5
azerty 6 december 2014

Raspberry Pi model B (512MB)

Perfect bordje als webserver, media center (Kodi), ... Voor weinig geld!

Pluspunten

  • Prijs
  • Features

Minpunten

  • 100mbit enkel

Eindoordeel

Score: 5
Blaise 6 november 2014

Raspberry Pi Model B+ (512MB)

Ik draai RaspBMC op deze Pi met de standaard XBMC skin, en het loopt allemaal als een zonnetje. Er wordt niks bijgeleverd, dus ik was meer geld kwijt aan randapparatuur: Power adapter, HDMI kabel, microSD kaartje (class 10), USB IR remote en plexiglas behuizing.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Speelt 1080p / H264 video's zonder haperingen
  • Blijft koel bij 850mhz overclock

Minpunten

  • Boot alleen van MicroSD kaartje, niet van USB

Eindoordeel

Score: 4
RobertJonkers 17 oktober 2014

Raspberry Pi Model B+ (512MB)

Word gebruikt voor RaspBMC om series en films te streamen. Laden duurt wat langer dan normaal maar eenmaal draaiend werkt het als een tierelier.

Pluspunten

  • Heerlijk compact
  • Goeie prijs
  • Veel mogelijkheden
  • Weinig stroom verbruik

Minpunten

  • Soms iets wat traag

Eindoordeel

Score: 5
DutchWilliam 18 september 2014

Raspberry Pi model B (512MB)

Leuk vooral om mee te spelen en te tweaken. ook met Wi-Fi Penetration testen and so on.

Pluspunten

  • Klein
  • Laag stroomverbruik
  • Goede community

Minpunten

  • kan ingewikkeld zijn voor beginners

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 5
Overklokbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 4

Kraanmachinist 1 september 2014

Raspberry Pi Model B+ (512MB)

Heerlijk apparaatje, wat geklooi om wifi werkend te krijgen maar dat is mijn fout.

Pluspunten

  • klein
  • verbruikt nauwelijks stroom
  • distro's installeren is makkelijk
  • overclocken met garantie
  • 4 usb poorten

Minpunten

  • soms ietwat traag maar je mag niet klagen voor deze prijs
  • heeft eigenlijk case nodig omdat het gevoelig is voor statische elektriciteit

Eindoordeel

Score: 5
haha666413 14 augustus 2014

Raspberry Pi model B (512MB)

zeer compacte mini computer met vele toepassingen

Pluspunten

  • gpio aansluitmogelijkheden
  • te combineren met arduino wanneer er een omvormer tussen word geplaatst
  • goedkoop

Minpunten

  • als pc te gebruiken is de mini computer aan de trage kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 5
Layout Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 5

chefkeds 3 augustus 2014

Raspberry Pi Model B+ (512MB)

Ik gebruik de raspberry pi in combinatie met openelec op een sony bravia tv. Voor mij werkt dit uitstekend. Ik speel hd films af vanaf usb stick en vanaf een NAS. Doordat ik de afstandsbediening van de tv kan gebruiken werkt dit uitstekend. Ik ben zeer tevreden over dit product!

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor deze prijs krijg je een veelzijdig en kwalitatief goed product.
  • Inzetbaar voor talloze doeleinden. Mediacenter, webserver, NAS, download machine en nog veel meer.
  • Energie zuinig. Ik laat hem 24/7 aanstaan.
  • CEC support. Als mediacenter goed geschikt omdat deze te besturen is met de afstandsbediening van de tv.
  • Zoveel verschillende distro's die je kant en klaar kan downloaden.
  • Zeer grote communitie die je kan raadplegen voor elk probleem die je tegen kan komen.

Minpunten

  • Hoewel veel distro's out-of-the-box werken is toch enige linux kennis vereist als je problemen tegenkomt.
  • Voor sommige projecten is de ARM processor te traag.
  • Als mediacenter zeer goed te gebruiken hoewel de interface niet altijd even soepel reageert.

Eindoordeel

Score: 5
joeykapi 23 juli 2014

Raspberry Pi Model B+ (512MB)

Het is fijn dat er meer usb-sloten zijn, en dat alle aansluitingen nu maar aan 2 kanten zitten

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Voor vanalles te gebruiken
  • Verbruikt weinig stroom
  • Meer usb poorten dan de normale versie B
  • Extra GPIO
  • De aansluitingen aan 2 kanten

Minpunten

  • Alleen Micro SD
  • Nog altijd de zelfde 700Mhz single core
  • Alleen voor mensen die met linux of unix gebaseerde systemen kunnen werken
  • Geluid valt tegen
  • Ethernet gaat via USB

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Layout Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 3
Ondersteuning Score: 4

Xanward 21 juli 2014

Raspberry Pi model B (512MB)

Spotgoedkoop, veel informatie te vinden op internet voor inspiratie. Jammer dat er geen installatie instructies bij worden gegeven in de verpakking.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Eenvoudig in gebruik
  • Relatief snel
  • Veel informatie online

Minpunten

  • Geen beschermdoos inbegrepen (los kopen)

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Raspberry Pi model B?

Deel je ervaringen met andere tweakers in een productreview!

Schrijf review



Microsoft Windows 10 Home NL Apple iPhone 6s Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Galaxy S6 Edge Apple Watch Project CARS Nest Learning Thermostat Microsoft Windows 10 Home EN

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True