Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Versla de vloek in Dark Souls II

15-01-2014 • 12:00

33 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

In deze nieuwe trailer van de rpg Dark Souls II laat Namco-Bandai zien welke uitdagingen spelers kunnen verwachten. Ook toont de video enkele vijanden en hint het naar gebeurtenissen in het verhaal.

Dark Souls II verschijnt 14 maart voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De pc-versie volgt later.

Reacties (33)

33
31
8
2
0
22
Wijzig sortering
Lijkt er erg op dat dit zich afspeelt voor Dark Souls, aangezien draken volop aanwezig lijken te zijn en ze in Dark Souls (wie bekend is met het verhaal) zo goed als uitgestorven waren, dankzij Gwyn.

Om ook even te reageren op P. vd Loo hierboven mij: het Hollow/Humanity aspect is inderdaad aangepast, je kan nu namelijk altijd invaded worden, of je nu Hollow bent of niet, dus voor PS3 spelers die een actieve internet verbinding hebben, of Xbox360 spelers + Gold abonnement moeten hier "rekening" mee houden. Ook het coop gedeelte (gele/goude phantoms) is aangepast, je kan namelijk maar een bepaalde tijd "bestaan" in de wereld van een andere speler, hoe meer vijanden jij verslaat als phantom. hoe korter je kan blijven.

Ook zijn er nieuwe/andere healing items. De Estus Flask bestaat nog meen ik, maar je hebt ook andere items die je health langzaam regeneren over tijd, en je die kan vinden van verslagen vijanden en her en der in het spel.

Qua verhaal is het wat moeilijker in te schatten hoe of wat, aangezien het zich af lijkt te spelen voor Dark Souls, is de wereld compleet anders, de gebeurtenissen van Gwyn lijken namelijk nog niet plaats te hebben gevonden en ik krijg uit de trailer ook het gevoel alsof eerdere locaties uit Demon en Dark Souls gebruikt worden, voor de gebeurtenissen van deel 1.

@ChromeBallz: Ik weet niet wat voor maatregels er in plaats zijn tegen hackers, ik weet enkel dat invasions nu op elk moment plaats kunnen vinden (ik weet niet of dat net zoals deel 1 mits de area boss nog niet verslagen is) ongeacht of je hollow bent of niet. Ik ga er wel van uit dat er maatregelen getroffen zullen worden, aangezien het inderdaad een bekend probleem is, maar let wel, ik vertel alleen wat bekend is (wat FROM zelf naar buiten heeft gebracht en wat uit de beta naar voren is gekomen).

[Reactie gewijzigd door Nazanir op 15 januari 2014 12:54]

Het speelt zich eerder af ná Dark Souls. Waarom? Lees de item descriptions maar... Items die in Dark Souls 1 een duidelijke eigenaar hebben (gehad) komen hier terug met de tekst ''but the owner's name as long since been forgotten''. Etc. Of over de lightning spear spreuk enzo ''perhaps this miracle belonged to some long forgotten hero''.

Er zijn héél veel pijlen die wijzen op het feit dat het juist een sequel is.

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 15 januari 2014 14:52]

Ik hoop niet dat je altijd invaded kunt worden... Op de PC gaat dat na een paar maanden alleen hackers in de hand spelen :/

Invasions op de PC zoals ze nu zijn zijn ook al nutteloos vanwege de grote hoeveelheid infinite hp/dmg hackers. Laatste 10 keer dat ik invaded werd was het een hacker... Ik heb geen legit invasion gezien sinds zeker een half jaar terug. Allemaal van die level 1 mensen met ninjaroll, infinite hp en infinite damage....

Als dan moet je iets tegen cheaters kunnen doen. Nu kun je ze namelijk niet "ignoren". Het enige wat je nog kunt doen is alt-f4 bij een invasion.
dat is ook op de ps3 hoor. Genoeg tutorials te vinden over ps3 savegame hacksmet oneindig hp en magic
Ik meen me te herinneren dat dit zich in exact dezelfde tijd afspeelt als Dark Souls 1 - echter in een land enorm ver van het vorige scenario. Ik meen me een vergelijking met 'verschillende werelddelen uit elkaar' te herinneren.

Anyways - dat stuk met de draken lijkt mij eerder een flashback. Een blik terug in de tijd van hoe het vroeger was. Ook zou het kunnen dat Gwyn's reach dit land nooit heeft bereikt.
Zo'n enorme zin in. Geweldige trailer. Denk dat ik weinig zon zal zien deze lente en zomer😄. Zouden ze het Hollow en Humanity deel vervangen hebben door wat anders? Het lijkt er wel op.
Nee. Nogsteeds hetzelfde. Maar je gebruikt nu wel ''human effigies'' om uit hollow te komen.

Je kan nu ook ge-invade worden als je hollow bent en als je sterft in hollow form verlies je elke keer 10% max HP tot je weer human geworden bent =p. Maximale penalty is -50% health in hollow etc.

Om dit te compenseren kan je nu wél ook geholpen worden zodra je invade wordt door óf NPC's óf spelers uit de 'blauwe' covenant. Dit om te voorkomen dat nieuwe spelers compleet overrompeld worden.


Heel veel nieuwe mechanics. Ben erg benieuwd.

MAar 'veilig' spelen door hollow te blijven bestaat dus niet meer, gelukkig.

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 15 januari 2014 14:54]

Dat is helemaal niet "gelukkig"... Soms wil je gewoon even verder in het spel gaan, zonder steeds lastig gevallen te worden door andere spelers, dat zijn onnodige frustraties. Als dit allemaal waar is wat je zegt, kun je dus dit alleen nog maar doen door te spelen zonder internet... dat zou ik wel erg flut vinden. Ik houd helemaal niet van pvp in Dark Souls, maar ik wil wel de co-op content doen (berichtjes op de vloer, elkaar helpen met bazen etc). Dat zou dan niet meer kunnen... :(
Ik hoop dat de PC versie niet te lang op zich laat wachten...

Dark Souls heeft toch wel een volledige vrije maand van mij afgesnoept. Elke dag rond de 8 uur gespeeld. En ik heb er geen spijt van gehad ;p
Anoniem: 556871
15 januari 2014 12:40
Geweldige games, Demon's en Dark Souls, en ook dit gaat gewoon weer een toppertje worden, en heel veel vrije tijd kosten :D
Ik hoop dat ze de besturing voor de PC hebben aangepast, meer conform de standaard gebruikelijk voor PC's. Ik vond de eerste versie onspeelbaar op de PC. Het spel is al lastig genoeg zonder "onlogische" besturing gebaseerd op consoles.
From Software heeft zelf toegegeven dat de PC port sloppy was. Als ik het me goed kan herinneren hebben ze geport naar PC naar aanleding van user feedback, dus op zich al hulde dat ze überhaupt een PC port hebben gemaakt. Verder staat er ook op de Steam store pagina van Dark Souls dat een controller ten strengste wordt aanbevolen. (http://store.steampowered.com/app/211420/)
De gameplay is zo verschikkelijk goed doordat het intuitief werkt met een controller. Ik zou DS daarom ook nooit met toetsenbord/muis willen spelen. Haalt ook een stuk immersie weg.
Met dsfix en dsmfix is het prima met tobo en muis te spelen, ik haaaat controllers ;)
dsfix is toch puur om hem grafisch op te poetsen, en dsmfix om de muisregistratie te verbereten? Dsfix is trouwens een absolute must!
Ik moet er niet aan denken om (spellen als) DS te spelen met keyboard en muis, maar dat heeft natuurlijk met persoonlijke voorkeur te maken. Knap als jij hem uit hebt kunnen spelen zonder controller!
Muah, vind 't nog altijd net als tekken spelen op keyboard & mouse. Het is het gewoon nét niet. Terwijl ik voor m'n standaard genres toch altijd een KB+M gebruik waar mogelijk.
Je gaat Dark Souls 2 ook niet prettig spelen met keyboard & mouse, al zal het vast wel beter zijn dan Dark Souls 1.

Dit soort games zijn gewoonweg gemaakt voor een controller, net als dat toetsenbord en muis niet toereikend is voor racing games en een controller ongeschikt is voor RTS games en twitch shooters (Quake, UT etc etc).

Met een controller speelt het fantastisch. Beste combat systeem in zo'n game dat ik in lange tijd heb meegemaakt.
Als ze nou eens checkpoints zouden maken net voor de eindbazen, dan zou ik aan boord springen.
Euh nee tuurlijk niet. Dat zou onderdoen aan het hele idee van dit spel, namelijk onvergeefelijkheid. Checkpoints zin voor mietjes.

@ Themperror
"Ben ik wel mee eens, de graphics zjin enorm slecht en lijken uit de playstation 2 era te stammen."

Overdrijven is ook een vak. Ja het ziet er ofcoz slechter uit dan de pc, maar DS1 zag er prima uit. PS3 en xbox zijn ook alweer 6? jaar uit dus dat zie je wel terug in de graphics, maar ps2. Kom op zeg.

Geweldige game. Kan echt niet wachten! Eindelijk weer wat uitdaging in een game!
Meh, check points voor eindbazen zou ik ook aanmoedigen. Neem nou de boss battle tegen Smough en Ornstein. Je kunt er makkelijk heenrennen vanaf de 2 bonfires in Anor Londo, het duurt alleen te lang. Aangezien je vele malen zult doodgaan wordt dat na verloop van tijd erg irritant in mijn beleving. Als je direct na het doodgaan het opnieuw zou kunnen proberen ipv dat geestdodende stukje keer op keer af te lopen dan zou dat een grote verbetering zijn naar mijn idee.
Huh bijna altijd kan je shortcuts openen in de buurt van een BOSS
ook die van Smough en ornstein je Bonfire in Anor londo loop je de gang op dan als ik het goed herinner bij de wenteltrap eromheen lopen daar moet je 1 enemy verslaan vrij makelijk dan meteen door de deur rechts als je die ooit een keer geopened had
daar nog een enemy verslaan dan kan je naar beneden met de trap daar staan nog 2 enemy's maar die reageren volgens mij niet als je een beetje uit de buurt blijft dan weer door de deur daar meteen recht de steile trap naar boven dan kom je in de grote ruimte waar die 2 reuzen staan en aan de overkant een archer maar als je vandaaruit bijft rennen loop je zoo naar de ingang van smough en ornstein
je zou eventueel nog om kunnen lopen zodat je aan de kant komt van waar die archer staat en daar kan je dan ook huilp krijgen van een NPC als je aan een aantal zaken hebt voldaan voorheen
eenigste risico is dat je geregeld word geinvade opweg naar smough en ornstein
Je bent binnen 1 minuut bij O&S vanaf de dichtstbijzijnde bonfire. Je hoeft niet steeds die reuzen te gaan verslaan =p
haha ja dat weet ik, maar na de 80e minuut is 1 minuut zelfs teveel voor me ;)
Ik versta geen sodemieter van de dialoog in het midden als die muziek er doorheen tettert.
ik heb de beta mogen proberen en de besturing is nog het zelfde op de PS3
kwa invaden als dat nu ook kan als je hollow bent dan word dat een hele uitdaging hehe
maar vor elk probleem is meestal wel een oplossing in Dark souls
wie weet is er ook bij het invaden maar een bepaalde tijd voor de invader om zijn werk te doen
ik weet wel dat bij Dark souls als je geinvade word je de invader kwijt was als je de BOSS room inging.
maar goed er is ongetwijveld iets om je te helpen bij een invassion.

kan niet wachten heb de Limited edition al gepreorderd :)
ik kreeg dark souls 1 gratis bij geheugenreepjes, nadat is het spel in steam geinstalleerd had werkte het voor geen meter en moest ik allemaal fixes installeren wou ik het spel spelen..

Nooit gespeeld dus maar de game is goed?
Anoniem: 529089
15 januari 2014 12:15
Hopelijk is de gameplay net zo vertrouwd als de beelden.
Als je een controller aansluit werkt het gewoon hoor. Het is juist gemaakt voor een controller.

Beetje rare stelling als je het spel niet eens gespeeld hebt.

Moet je wel gelijk geven dat (zonder mod fix) de muis en toetsenbord controls erg slecht zijn.
werkt alleen met een XBOX controller, als je een andere soort controller hebt werkt het niet, + niet alle control keys zijn te mappen wat ook niet hielp aangezien mijn controller de mapping anders heeft liggen dan de xbox controller
Ik gebruik een Playstation 3 DS3 controller... Niets aan de hand. Alleen kloppen de keybinds niet met wat er word weergegeven natuurlijk, het spel denkt immers dat je een XBox controller gebruikt.

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 15 januari 2014 15:38]

overigens met DSfix kon je met een paar regels editen gewoon FullHD 60 frames en fatsoenlijke mousecam spelen.
Graphics zijn niet super, maar PS2? Nee, dan moet je gewoon even het spel in real-life zien ipv YouTube trailertjes kijken.

Controller op pc werkt prima, net zo goed als op de console, dus snap niet precies wat je bedoelt daarmee.

Ik wilde 'm ook overslaan vanwege de redenen die jij noemt (resolutie, 30 fps etc), maar ik heb met de mod de resolutie unlocked (fps niet, maar dat maakte minder uit dan ik had verwacht in dit spel) en met m'n DS3 controller echt 90+ uur in het spel gestopt.

Een héle slechte port, maar een héle toffe game. Dit keer is er echter een dedicated PC team, dus geen rushed port meer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee