Door Jeffrey van Maurik

EA toont alpha gameplay van nieuwe Command & Conquer

10-05-2013 • 21:45

68 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

In aanloop van de release van de nieuwe en free-2-play versie van Command & Conquer, zal EA een reeks developer diaries uitbrengen. In deel 1 van 'Beyond the Battle' zien we onder andere nieuwe gameplaybeelden van de game.

Reacties (68)

68
67
45
3
0
9
Wijzig sortering
En toch vind ik de art style van de aller eerste C&C nog steeds het beste: een mooie mix tussen SciFi en hedendaags met de beste game soundtrack allertijden.... hoe mooi de engine van de nieuwe C&C er ook uitziet: ik vind de art style het net niet... te over de top...jammer; van mij part maken ze een 1-op-1 remake van C&C1 met super gfx en grotere maps: ik zou er zo 60 euro voor over hebben.
Mee eens, juist het overwegend realistische van C&C en RA2, zorgde er voor dat de games mij boeide. Andere delen werden steeds futuristischer en ook nu zie ik weer allerlei SciFi, iets dat me totaal niet aantrekt.
Maak maar eens een 201x versie van C&C en/of RA2, dan ben ik bij de eersten die zich opgeeft voor de voorinschrijving.
Dat lijkt me erg moeilijk. Idealiter lijkt mij dat ook enorm tof, maar zo'n game vertalen naar het heden is vrijwel onmogelijk als je iedereen wilt pleasen. Grotere maps maken de gameplay meteen anders. Ook is de originele CnC enorm traag vergeleken met games van nu (wat niet per se goed of slecht is!), en zullen betere graphics de gameplay-ervaring ook meteen veranderen..

Ik denk dat het ijdele hoop is dat er ooit een goede 'vertaling' komt naar het heden, de standaarden zijn inmiddels zo erg verlegd. Alles moet sneller, met meer in-game gimmicks en hotkeys, en vrijwel elk spel heeft tegenwoordig RPG-elementen (zo ook deze iteratie van CnC). Denk dat het commercieel gewoon niet haalbaar is; je bedient er alleen een groep hardcore CnC-fans mee die waarschijnlijk toch wel weer klagen dat het niet 't oude gevoel teruggeeft.
In before nobody buys the game again because of always online DRM issues. :P

Seriously, EA oet toch echt eens gaan nadenken. Shit met de launch van Simcity, continue expansions uitbrengen voor gemaes die je reeds gekocht hebt, om vervolgens dagenlang ge-ddossed te worden zodat je niet eens meer je game kan spelen.. (zie BF3 servers de laatste 3 dagen)
Zit je met je 60+ euro game + betaalde expansions en een werkende internet verbinding zonder dat je de game daadwerkelijk kan spelen..
ehm.. "Nobody buys the game" omdat et free2play (evt. pay2win) word :+
This feels like a Command & Conquer...a classic Command & Conquer game. This feels like Generals.
Ik kan me herinneren dat Generals bij release niet werd gezien als "echte" C&C. Het was ook volledig anders dan de oorspronkelijke C&C en de eerste volledig door EA gemaakt. Ze stapten over naar een focus op multiplayer, met campagne die erg makkelijk en kort was, met een verhaallijn die min of meer rechtstreeks uit het nieuws kwam (US vs Terroristen vs Chinezen). Daarnaast werden de interface en gameplay van Blizzard gekopieerd. Het was al met al niet waar de fans op zaten te wachten (die wilden C&C3). EA had het beter gewoon Generals kunnen noemen, want nu kwam het over alsof ze wilden cashen door een bekende naam te gebruiken.
Ligt een beetje aan je definitie. Zo ben ik zelf ook opgegroeid met de originele C&C en RA, evenals Tiberian Sun en RA2. Dat zal voor mij dan ook altijd de 'echte' C&C blijven.

Maar toch. Ik ben 'jong' genoeg in mijn gamerhistorie om Generals inmiddels ook als 'echte' C&C te zien, maar gewoon als andere vleugel. Zo zat Tiberium Wars toch wel aardig dicht bij het idee van Tiberian Sun, maar was het m.i. geen goede vertaling van die 'echte' C&C experience (zelfde geldt naar mijn mening ook voor RA3). Ik vraag me dan ook af of dat wel echt mogelijk is. De oude feel zal je nooit compleet terug krijgen. Vandaar dat ik Generals als 'nieuw' ingeslagen weg dan ook wel kan waarderen. Het volgt niet de originele premisse, maar is op zichzelf wel goed uitgewerkt.

Voor velen zal het nooit de 'echte' C&C worden, maar dat is dan ook meer een kwestie van semantiek. Ik zou het al tof vinden als ze dicht bij de gameplay experience van Generals zouden komen, of je dat nou 'echt' C&C noemt of 'echt' Generals o.i.d. is dan niet meer zo relevant.
Ben inderdaad ook opgegroeid met deze RTS. Een van mijn meest favoriete spelen naast QFG1 van SIERRA :)

Tiberian sun, vond ik ook wel aardig. Flink bezig geweest med mods maken. Toch is de originele erg fijn qua sfeer.

Generals was niet een vervolg echt, maar zeker een waardige aanvulling. RA deed 't voor mij niet persoonlijk. Generals was erg goed gebalanceerd. Enige reden waarom het niet groot is geworden als StarCraft is vanwege de slechte netwerkprotocollen bij veel spelers. Helaas, want ik zou het zo weer spelen als ze deze hadden gefixed!

Persoonlijk is generals DE cnc game van het moment (verwachting). Uiteindelijk natuurlijk zien hoe het gaat! Kan echt niet wachten op generals :)))
Dit wordt weer een echte C&C, hopen dat ie niet te veel vertraging heeft voor de release.
mwoah vind C&C kanes wrath en tiberium wars echte toppers, dat was zeer zeker een goede RTS heb zelf ook ranked en officiele toernooi gespeeld en daar zat zeker weten wel diepgang in

C&C 4 twilight was echter om te huilen en RA3 ben ik nooit echt in gekomen
Na het zien van de video ben ik ook overtuigd inderdaad. Dit wordt weer één van de betere C&C's. Het wordt gemaakt door oude fans van generals, met "real-time" feedback van de fanbase/gebruikers. "We cherrypick from the great ideas in generals" en "people here are staying late because they wanna make something worthy for the people" etc zijn mooie uitspraken die mij erin doen geloven :)
Persoonlijk ben ik van mening dat free2play en RTS geen goede combo zijn doordat ongelijke toegang tot units een veel groter verschil in de balancing geeft dan bij een shooter een of ander wapen. Natuurlijk kan je alles visueel doen maar daar haal je geen winst uit. Dus Ik ben zelf zeer sceptisch. al zouden verschillende generals best kunnen werken in free2play maar toch ben ik sceptisch.

[Reactie gewijzigd door qlum op 10 mei 2013 22:10]

Wow, ik ben het heel erg oneens met je constatering dat 'ongelijke toegang tot units een veel groter verschil in de balancing geeft dan bij een shooter een of ander wapen'.

Elke RTS heeft meer dan 1 factie, en wanneer er verschillende facties tegen elkaar spelen, dan hebben beide spelers toegang tot verschillende units, nietwaar? Wou je dan beweren dat elke RTS ongebalanceerd is? Het spel (en haar strategieën) bestaat uit het feit dat je ongelijke toegang hebt tot units, met de vraag welke speler haar voordeel het beste weet uit te spelen?

Toch nog maar even over de shooter dan: Voor de meeste wapens geldt dat er maar 1 manier is om het te gebruiken; namelijk een kogel schieten. De speler kan maar op 1 manier schieten: Recht vooruit, met 1 muisklik. De enige variatie zit hem dan in het ontwerp van het wapen, waardoor dit wapenontwerp de enige reden is dat een bepaald wapen beter zou zijn dan een ander; in mijn mening dus veel belangrijker voor de balancering van het spel!

EDIT: Per ongeluk een woord.

[Reactie gewijzigd door RJBanthum op 10 mei 2013 22:23]

Ongelijke toegang tot units is niet vergelijkbaar met verschillende factions. Factions zijn op elkaar gebalanceerd zodat de een niet veel sterker is dan de ander. Ze hebben misschien hun eigen strengths en weaknesses, maar daar houd het dan ook op.

Wanneer je zoals in andere games via levels en ingame currency bepaalde dingen gaat locken is het niet meer eerlijk. Vaak word er dan een of ander gaar matchmaking systeem gebruikt zodat je niet tegen mensen speelt die veel beter dan jezelf zijn.

Ik betaal liever voor mijn games, speel je teminste tegen mensen op een level playingfield.
ik denk dat ze het zoals bij LoL en Dota gaan doen

wil je bepaalde generaal spelen en die zijn die week niet free2play dan zul je met ingame currency of echt geld de generaal moeten unlocken

je hoeft dus niet perse met geld te betalen je kan het dus ook verdienen door veel te spelen!

elke generaal zal dus anders spelen de een zal een beetje een turtle type zijn de ander rush de ander weer super weapon maar de generale zullen vrijwel even sterk zijn met ieder zon zijn zwaktes

het gaat er dus om wie er het best kan micro en macro managen

dat was in de vorige C&C games ook zo

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 11 mei 2013 02:00]

double post..

[Reactie gewijzigd door MunkeyBalls op 11 mei 2013 00:43]

Er is toch 1 ding wat me opvalt aan de speeches van een paar van de ontwikkelaars, zo rond 2.30 van het filmpje. Het is alsof ze heel erg goed hebben geluisterd naar hun oud-collega Chris Roberts en zijn woorden exact hebben gecopieerd, aangaande ontwikkeling, feedback, aanpassingen tot en met het 'we made the game, put it in a box, got feedback few years later'.

Misschien worden onderdelen van EA eindelijk wakker. In ieder geval zal ik de nieuwe CnC zeker uitproberen, want Generals was absolute speelplezier.
Ik krijg meer het gevoel dat er een EA marketing figuur onder het bureau zat met een shotgun op hun kruis gericht...
Hear Hear.

Er is eigenlijk geen concreet voorbeeld genoemd waaruit blijkt dat ze ook heel actief hebben geluistered naar de fanbase, of dat ze duiden uit welke personen die fanbase bestaat. Het is een "ALS één van de generaals niet bevalt" en "DAN kunnen we gelijk aanpassen".

Het filmpje spreekt slechts een voornemen uit, een wens om het de gebruiker naar de zin te maken ("we want the guys that have been playing c&c since '95 to install the game and think 'wow'"). Wat natuurlijk goed is, maar ik had - gedurende de toch niet korte ontwikkelperiode - al wel verwacht dat ze met een aantal goede voorbeelden zouden komen.
"Luisteren" naar de fanbase kan ook op basis van data. Door te kijken naar het gebruik van units, maps, speelduur en variatie heeft de ontwikkelaar inzicht in wat de speler waardeert en (niet) gebruikt. Dat is wel echt een voordeel van games die (altijd) internetverbinding nodig hebben; geen giswerk meer voor de ontwikkelaars maar feiten op basis van data.

Tevens is dit nog maar een Alpha en hebben ze ook wel een 'eigen' richting.
Precies. Waarschijnlijk hebben ze ook heel wat reviews bekeken en gelezen, evenals forum critics geanalyseerd. Ik hoop dat het een goede game wordt.
Ah.. C&C krijgt dus vele generals welke je kan kiezen om te spelen. Elke general heeft eigen abilities en tactics. Ik vermoed dat er gratis generals zullen zijn maar ook betaalde. Hopelijk worden deze generals niet pay-2-win waar betaalde generals meer kunnen en/of meer krachtiger zijn.
Tsja, we kennen de beloftes, maar die kennen we ook van andere games. Het probleem is dat je met elke game gewoon met een bepaalde hoeveelheid pay to win wegkomt. Je verliest niet direct een heleboel spelers op het moment dat je daar een beetje van introduceert. Ik kan me gezien de geschiedenis van EA niet voorstellen dat ze uiteindelijk kiezen voor de weg die ze minder oplevert.

Met andere woorden: Het kán zonder p2w, maar ik heb er een hard hoofd in.
Anoniem: 452453
@Patriot11 mei 2013 02:16
Of het pay2win wordt valt nog te bezien. Hoop dat ze hun "imago" een beetje op kunnen krikken met dit spel. Het is namenlijk niet zo dat veel mensen Simcity zijn vergeten.... Daarmee doel ik ook gelijk op het drm gehalte, of zoals dat tegenwoordig heet, het always-online deel.
Het zou dus ook een goed idee zijn (in mijn ogen) om de betaalde content niet zozeer voordeel-gevend te maken... Maarja, we gaan het allemaal zien. Ea is niet voor niets een van de grote studios, ze maken en ondersteunen ook games die wel werken met dit huidige verdien-model.
Anoniem: 521743
@Patriot9 juni 2013 19:58
maak jullie geen zorgen het krijgt precies de zelfde systeem als league of legends, je kan met echt geld kopen of je kunt game cash verdienen door te spelen. Ik speel LOL zelf en geloof me ik heb meer dan 30 champions and nooit met echt geld voor betaald
zag de scud launcher al :) generals gevoel komt zo wel terug :) laten we hopen dat het niet Play2Win wordt..
Ik mag toch juist hopen dat het Play2Win wordt ;)
Ziet er al goed uit, Generals toch wel een paar honderd uur gespeeld.
Can't wait!
Ze melden een hoop verbeteringen. Hopelijk kunnen ze het dit keer waar maken in tegenstelling tot de laatste paar C&C games. Gameplay ziet er iig goed uit, mja dat laten trailers altijd wel zien ;).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee