Tenzij een applicatie specifieke informatie van het Internet nodig heeft,kan hij prima vanuit het geheugen worden geladen in Firefox (OS). Als je html-pagina's op je PC opslaat kun je die ook gewoon in Firefox (of elke browser) bekijken zonder Internetverbinding. Alle cloud-gerelateerde zaken en externe websites kun je dan niet openen, maar spelletjes, documenten, etc. kun je gewoon net als op Android op je telefoon zelf doen, zonder Internetverbinding. In Android kun je immers ook geen bestanden uploaden of berichten ontvangen zonder verbinding, maar andere dingen kun je wel gewoon doen.
Het voornaamste verschil tussen een apk-bestand (een Android-applicatie) en een geavanceerde html5-pagina is de codering: ze kunnen in principe op dezelfde manier gebruikt worden voor dezelfde doeleinden (al zijn er nog wel wat kleinere beperkingen in beide formaten). Het grote voordeel van html(5) is dat er op het huidige Internet al een miljoen applicaties bestaan die in elke browser kunnen draaien: als je die een klein beetje aanpast kun je die zo, hop opslaan op je Firefox-telefoon en laden wanneer je wilt, zonder dat ze van het Internet hoeven te komen.
Daarnaast zijn er veel meer mensen die in html(5) kunnen programmeren dan in Android's Java-tool of andere platforms, dus er zal in een keer een gigantische groep ontwikkelaars zijn die meteen aan de slag kan.
Als Firefox OS nou een beetje vloeiender en sneller wordt, zie ik het wel een succes worden.
[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 23 juli 2024 19:19]