Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Nintendo 3DS XL

27-07-2012 • 08:00

102 Linkedin

Deze week brengt Nintendo de 3DS XL op de markt, een grotere variant van de 3DS, die een jaar geleden verscheen. Daarmee herhaalt de geschiedenis zich, want in 2008 kwam Nintendo met de DSi en een jaar later verscheen de DSi XL, een grotere variant die verder eigenlijk precies hetzelfde is. Dat gebeurt nu weer. Een jaar geleden verscheen de 3DS en nu, net iets meer dan een jaar later komt Nintendo met de 3DS XL. Dat is dus hetzelfde apparaat als de 3DS, maar dan in een groter jasje.

De 3DS XL is dus groter dan zijn voorganger. Dat betekent vooral dat de XL grotere schermen heeft. Het bovenste scherm is zelfs 90% groter. Om de getallen er even bij te halen, de 3DS heeft schermen van 3 inch en 3,5 inch diagonaal, bij de XL is dat 4,2 inch en 4,9 inch diagonaal, wat maakt dat beide schermen dus een beduidend groter oppervlak hebben. Dat is uiteraard prettig, want met name het onderste scherm van de 3DS is klein in tijden dat bij telefoons het scherm richting 5 inch doorsnee gaat.

Dat is helaas niet helemaal zo mooi als het klinkt. Die grotere schermen zijn absoluut prettig, maar de resolutie is gelijk gebleven, wat dus wil zeggen dat je naar 90% grotere pixels kijkt. En vanwege het 3d-effect was de resolutie van het bovenste scherm al niet echt hoog. Het 4,9 inch grote scherm van de 3DS XL heeft een resolutie van 800 bij 240 pixels, wat neerkomt op 400 bij 240 pixels per oog. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S III heeft met 4,8 inch een net iets kleiner scherm, maar heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Maar goed,dat kan natuurlijk geen 3d weergeven.

Die 3d-optie is natuurlijk de meest opvallende eigenschap van de 3DS en dus ook van de 3DS XL. Gelukkig heeft ook de XL de schuif waarmee de sterkte van het 3d-effect ingesteld kan worden en desnoods helemaal uitgeschakeld kan worden. Die schuif blijft essentieel, want ik moet er niet aan denken om altijd op vol 3d te moeten gamen. Het is ook nog steeds een functie die voor veel discussie zorgt. De een kan er goed naar kijken en de ander kan er niet tegen. Het probleem met het scherm, ook met dit grotere scherm, is dat het een erg kleine sweetspot heeft. Je moet dus eigenlijk het scherm stil houden, wil je van het 3d-effect kunnen genieten. Dat is lastig als je zit te gamen, waarbij je het apparaat als snel iets beweegt doordat je op allerlei knopjes drukt. Bij de XL is dat niet veel beter. Je moet het apparaat nog steeds erg stil houden om in de sweet spot te blijven. 3d blijft daarmee iets dat sommigen prettig vinden en waar anderen niet tegen kunnen. Bij de XL is dat niet anders dan bij de 3DS.

Behalve dat grotere scherm is de XL dus bijna gelijk aan de 3DS. Van binnen zijn ze helemaal hetzelfde, op de batterij na. Nintendo gebruikt de ruimte die in de behuizing ontstaat voor een grotere batterij, die dus ook langer meegaat. Het is geen spectaculair verschil; 3 uur bij de 3DS om 3,5 uur bij de XL. Maar goed, alle winst op dat gebied is natuurlijk meegenomen. Verder krijg je bij de XL een geheugenkaartje van 4 GB en da's mooi, want bij de 3DS zit een kaartje van 2 GB.

De veranderingen zijn dan misschien niet heel spectaculair, ze zijn wel prettig. Meer opslagruimte is fijn, vooral omdat Nintendo steeds actiever wordt met het leveren van downloadable games. Verder is een groter scherm gewoon comfortabeler, ondanks dat het evenveel pixels weer kan geven. En een grotere batterij kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Een betere gpu en cpu en een hogere resolutie waren natuurlijk best aardig geweest, maar dan was de XL wellicht niet meer compatibel met de 3DS en dat is lastig. Het is daarom eigenlijk best logisch dat Nintendo de binnenkant gelijk heeft gehouden. Games zijn uitwisselbaar tussen 3DS en 3DS XL.

Voor een grotere versie moet je natuurlijk ook meer betalen. De 3DS kost tegenwoordig 170 euro, de 3DS XL ligt voor 200 euro in de winkel. Daar krijg je dan misschien een grotere geheugenkaart bij, maar voor dat geld levert Nintendo er geen oplader bij. Laat ik het voorzichtig zeggen; dat is een opvallende keuze. We hebben hier met z'n allen eens nagedacht en konden zo snel geen ander oplaadbaar apparaat bedenken dat zonder lader geleverd wordt. Nintendo wil de prijs van de XL drukken door de lader te schrappen. Het gaat er vanuit dat iedereen die een XL koopt nog wel ergens een DSi of 3DS heeft liggen. Die hebben dezelfde lader. En wie geen oplader heeft, kan die altijd nog los kopen, denkt Nintendo. Een losse lader kost een tientje. Maar goed, zelfs Apple levert steevast een lader bij z'n apparaten.

En dan is er nog een punt. Nintendo bracht een paar maanden geleden de Circle Pad Pro op de markt, een opzetstuk voor de 3DS waar een tweede thumbstick in verwerkt zit. Hij maakt de 3DS wat lomp, die Circle Pad Pro, maar als je het ding uitprobeert, is wel gelijk duidelijk dat het lekker is om met twee thumbsticks te spelen. Eigenlijk net als bij de PS Vita. Dus was de hoop een beetje dat Nintendo de extra ruimte in de behuizing van de 3DS XL zou gebruiken om een tweede thumbstick in te bouwen. Niet dus, volgens een Japanse bobo was er niet genoeg ruimte voor die extra thumbstick, wat betekent dat ze de kast groter hadden moeten maken. Dus verschijnt er een aparte Circle Pad Pro, speciaal voor de 3DS XL. Het grootste nadeel daarvan is dat ontwikkelaars weten dat bijna niemand een losse Circle Pad heeft, zodat ze er dus geen games voor ontwikkelen.

Zo zijn er dus wel wat kanttekeningen te plaatsen bij de 3DS XL. Wel een groter scherm, maar geen hogere resolutie. Wel een grotere behuizing, met daarin wel een grotere batterij, maar geen tweede thumbstick en dan ook nog een de oplader die ontbreekt. Allemaal waar, maar het is desondanks prettig om met de XL te gamen en ook een stuk prettiger dan met de 3DS. Dat komt toch door dat grotere scherm. Dat heeft dan wel dezelfde resolutie en dus eigenlijk alleen grotere pixels, het is toch prettig. Hier en daar zie je inderdaad dat je naar grotere pixels kijkt, maar in de praktijk is dat eigenlijk zelden storend. De grootste winst van de XL is echter dat hij veel prettiger in de hand ligt dan de voorganger. Zeker voor volwassen handen is de 3DS gewoon klein en is het een beetje zoeken hoe je het ding vast moet houden, en bij langere sessies kun je er makkelijk kramp van krijgen. Dat is bij de XL niet meer het geval. De grote versie ligt gewoon veel beter in de hand. Dat komt ook door de vormgeving, want waar de 3DS vooral glad en hoekig is, heeft de XL veel rondere vormen en hij is ook wat minder glad en shiny. Maar goed, ik ben een grote vent, voor kinderen in lagere school-leeftijd is dat vast anders.

Wat dat betreft is het misschien ook maar goed dat Nintendo beide versies blijft verkopen. De 3DS is wat goedkoper en door het kleinere formaat misschien vooral geschikt voor kids op de lagere school. De 3DS XL is vooral prettig voor de wat oudere gamer met volwassen klauwen. Als je handen groot genoeg zijn voor de XL, dan is het opeens ook prettig dat hij grotere schermen heeft en een batterij die langer meegaat, maar vooral dat hij veel beter in de hand ligt. Dat is de meerprijs dan ook meer dan waard, zelfs als hij zonder lader geleverd wordt. Het ontbreken van die tweede thumbstick is misschien jammer, maar er verschijnen toch nauwelijks games die daar gebruik van maken, dus dat mag de pret nauwelijks drukken.

Reacties (102)

Wijzig sortering
De 3D XL wordt niet heel goed ontvangen bij de meeste game sites. Nintendo staat niet voor graphics, maar voor gameplay. Echter vind ik wel dat ze de plank mis slaan door de reolutie en scherm. Ik heb met de 3D al dat het pixelerig is. Vraag me af hoe het met de XL zou zijn. Goede review wel...

Als ze de resolutie 2x zoveel hadden gemaakt op de 3D XL, dan had de compatibiliteit toch niet uit hoeven maken? Dan zouden er de 3D games compatible geweest en hadden ze 3D XL games uit kunnen brengen met een hogere resolutie? De oude resolutie word dan toch gewoon over meerdere pixels bekeken? Of werkt dat niet zo?
Bij de meeste game sites wordt hij juist wel goed ontvangen, heb alleen nog maar positief afgesloten reviews gelezen. Wel zijn er wat op en aanmerkingen, maar zegt men de 3DS XL een mooi apparaat te vinden vergeleken met de 3DS.
Vooral voor de nu initiële koper van de 3DS is het een erg interessante keuze.
Anoniem: 256409
@Squ1zZy27 juli 2012 08:37
probleem is, dat als ze de resolutie omhoog gooien en er daarvoor een snellere gpu in stoppen. er altijd nog game developers zijn die in hun handjes wrijven om van de extra rekenkracht gebruik te maken, waardoor er mogelijk '3ds' only spellen ontstaan en dat is wel het laatste wat nintendo wilt!
Wat een onzin zeg... Alsof er voor die 3d rendering al niet meer rekenkracht nodig is... een paar duizend pixels erbij zou niet echt veel invloed hebben op de performance.

Als ze nou de resolutie gewoon kunnen schalen +/ anti-aliasing voor de 3ds XL beschikbaar maakten zou dat al stukken beter zijn gok ik. Wellicht is dan een iets krachtigere gpu nodig, maar die extra kracht kunnen ze vast reserveren voor de anti-aliasing.

@DCG909 Ik weet het niet, ik denk zowiezo dat het interessanter is om een hogere resolutie te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Blue_Entharion op 27 juli 2012 12:37]

Als je de dpi gelijk wilt houden gaat wel om 90% meer pixels. Dat is nogal een verschil.
Er zijn al games die meer rekenkracht gebruiken dan normaal.
Uit mijn hoofd Resident Evil Revelations & Legend of Zelda Oricana of Time.

Deze spellen gebruiken de 2e cpu, welke normaal wat achtergrond taken heeft zoals de online status in je vriendenlijst.

@Blue_Entharion
Ik dacht dat RE Revelations in 2d wel AA heeft.
Groter. Nou het is eerder voor gamers met grote maten.

Als je groter bent is alles in verhouding ook langer.
dus ook de kijkafstand.
Helemaal offtopic maar is de geschreven tekst hier een real time transcriptie van wat daar net op de video werd gezegd? Het lijkt er namelijk zo op. verder geen kritiek, puur wetenschappelijke interesse.

Ontopic, ergens best cool dat nintendo doodleuk in 800 x 240 blijft doorgaan en dat gamers daar ook helemaal niet over klagen. Zo zie je maar dat die resolutie ook maar gedeeltelijk tussen de oren zit, dat wil zeggen wat betreft de opmerkingen dat je bij zon resolutie heleemaal niks meer kunt. Dat kan blijkbaar dus wel.
Bij vorige video-reviews was er wat kritiek dat het geheel niet te volgen was voor doven of slechthorenden. Terecht uiteraard, vandaar de transcriptie.
Bij vorige video-reviews was er wat kritiek dat het geheel niet te volgen was voor doven of slechthorenden. Terecht uiteraard, vandaar de transcriptie.
Optionele ondertiteling? Als Youtube het kan, een site voor de 'gewone consument', dan moet dit voor een site als Tweakers.net een koud kunstje zijn. :)
Dat staat er ook gewoon boven :)
Ontopic, ergens best cool dat nintendo doodleuk in 800 x 240 blijft doorgaan en dat gamers daar ook helemaal niet over klagen.


huh?? wedden dat mensen klagen?
ik vraag me af of er echt markt voor is. ik heb nu een galaxy note, ik speel onderweg al bijna geen spellen. maar heb toch gta3 en shadowgun erop staan. beide zijn het leuke spellen voor bij elkaar nog geen 6 euro(gekocht tijdens actie). spellen voor zn handheld zijn toch duurder. Buiten dat het er niet uit ziet. Vind ik 3,5 uur spelen op zn ding toch erg kort. heb zelf een psp gehad. Echt super apparaat. tot ik bedacht dat ik hem het meeste voor muziek gebruikte.

over die resolutie. ik vind het wel zonde dat hij zo laag is. bij de 3ds vond ik het al net aan gaan. maar als het beeld nu nog groter is.

ik ben bang dat dit soort handhelds verleden tijd zijn geworden. echt vernieuwend zijn ze niet. En je kan best goed gamen op een android toestel!
Anoniem: 230001
@roundlet27 juli 2012 09:52
Het ligt er helemaal aan welke games je speelt of een handheld niets toevoegt aan een smartphone. Niet elke game leent zich ervoor dat je met je vingers op het scherm zit zodat je minder zicht hebt. En virtuele joysticks halen het niet bij de echte zoals op een 3DS of Vita.
Daarnaast is het bij een telefoon keuzes maken. Wil je bellen, internetten en mailen of wil je gamen. Als je een half uur gamed onderweg naar school of werk is je batterij meteen half leeg en de dag is pas net begonnen.

Voor de 3DS kun je voor een paar euro ook al leuke games kopen in de EShop en je download de games rechtstreeks op je 3DS. Weet het niet zeker maar zover ik weet kun je ook voordelige games op je Vita downloaden.

Er is nog steeds een markt voor handhelds want er zijn genoeg mensen die meer willen dan Angry Birds op de telefoon. En zowel de 3DS en de Vita zijn wel degelijk vernieuwend ten opzichte van hun voorgangers.

Mensen die tussendoor alleen enkele minuten vermaak willen zullen sowieso geen handheld kopen maar voor een uur per dag kan de aanschaf al de moeite waard zijn.
Het is allemaal een persoonlijk iets. Als heb je met de Note wel een lekker groot scherm om te gamen natuurlijk :)

Meest ideaal zou natuurlijk een opzetstukje met een platte batterij en twee thumbsticks zijn waar je de smartphone inschuift, maar dat is toekomstmuziek.
Anoniem: 181786
@roundlet27 juli 2012 09:56
Of er markt voor is? Er zijn er enkele maanden geleden al 15 miljoen van verkocht. Van de vorige handheld van Nintendo de DS (in al zijn varianten) zijn er volgens mij zo'n 150 miljoen van verkocht. De 3DS loopt erg goed en heeft denk ik in zijn eerste jaar al wel bewezen dat er markt voor is. Mits aantrekkelijk geprijsd en aansprekende games beschikbaar.

Ik heb een iPhone 4 maar moet er niet aan denken om spelletjes die wat verder gaan als cut the rope en angry birds op te spelen. Wel geprobeerd maar het werkt gewoon niet goed genoeg in vergelijking met een draagbare spelcomputer.
Klopt, de smartphones en tablets rukken hard op.
Echter ze besturen nog steeds niet op hetzelfde niveau, immers een virtuele onscreen controller bestuurt nog steeds matig.
Dus alleen gesture en swipe games zijn echt ideaal om te spelen.
Daarbij heeft Nintendo toch nog steeds hele gave games waarbij de fun factor en playabillity enorm hoog is.
Dit laatste wordt wel steeds meer benadert door nieuwe softwarehuizen overigens.

Als nintendo zo door gaat dan worden ze het Nokia op gaming gebied. Ten onder gaan door verkeerde keuzes te maken en te laat instappen op trends.
Een losse lader kost een tientje. Maar goed, zelfs Apple levert steevast een lader bij z'n apparaten.
'Zelfs Apple'.

Bijzonder objectief gebracht, T.net. Waarom in vredesnaam nou weer zo'n sneer?

Dit lijkt een typisch Nintendo apparaat, dat vooral in de smaak valt bij een hondstrouwe aanhang die een bepaald type degelijke maar wat mij betreft wel al 20 jaar hetzelfde gameplay wil zien.

Wat de specs betreft, die zijn zoals gewoonlijk niet spectaculair maar als je meer wil betaal je ook meer. Toch moet ik zeggen dat ik (niet te onderbouwen) het gevoel heb dat je voor 100 euro meer bij Sony gewoon value for money krijgt en bij Nintendo teveel betaalt. De Vita is state-of-the-art met een snelle proc, mooi scherm, touchpad etc. voor slechts 100 euro meer. Bij Nintendo krijg je hardware uit 2005 voor wat toch nog steeds een stevige bom duiten is, 200 is niet niks.

Als dit ding de helft kostte, dan haalde ik er vandaag een. Now, not so much.

@ Poops_McGhee
als je die 200 al een bom duiten vindt, waarom dan nog eens beginnen over een apparaat dat nog eens 50% daar extra bovenop kost?
Veel geld is niet altijd hetzelfde als duur. De Vita levert ontzettend goede hardware voor de 300 euro die het ding kost. Ik denk niet dat Sony daar veel meer dan een paar tientjes op verdient, als ze het apparaat al niet met verlies verkopen.

Nintendo staat er inmiddels om bekend dat ze low-tech spul verkopen met een relatief hoge prijs en dat hun marges op hardware veel hoger zijn. Relatief gezien vind ik die 300 euro voor de Vita een betere deal dan 200 voor de DS.

Wat de discussie over gameplay en titles betreft, dat is persoonlijk. De Vita is net uit dus zal nog niet veel toppers hebben, dat ligt natuurlijk anders bij de DS. Toch zou ik zelfs nu eerder een Vita kopen dan een DS omdat ik het soort gameplay dat bij Nintendo overheerst toch inmiddels wel wat saai vind.

Je zal me zeker niet horen zeggen trouwens dat goede hardware garant staat voor betere gameplay. Feit is dat je, onafhankelijk van de hardware, gewoon duidelijk voor andere types games kiest als je voor een Nintendo of een Sony/MS apparaat kiest. Dat heeft niks met graphics te maken.

[Reactie gewijzigd door Dr. Strangelove op 27 juli 2012 15:23]

De PSVita is duidelijk de betere handheld als het op hardware aankomt.
Maar wanneer komen er eindelijk eens "Top" Games naar de Vita ik heb beide consoles maar het ontbreekt de Vita duidelijk aan echte goede games

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 27 juli 2012 15:13]

Toch moet ik zeggen dat ik (niet te onderbouwen) het gevoel heb dat je voor 100 euro meer bij Sony gewoon value for money krijgt en bij Nintendo teveel betaalt.
Dat is wel direct 50% extra betalen in dit geval.
Bij Nintendo krijg je hardware uit 2005 voor wat toch nog steeds een stevige bom duiten is, 200 is niet niks.
als je die 200 al een bom duiten vindt, waarom dan nog eens beginnen over een apparaat dat nog eens 50% daar extra bovenop kost?

Btw, een console wordt niet "gemaakt" door de hardware, maar door de games. Getuige de oude PSX die lang heeft mogen genieten van Superstatus, mainly door de vele vele titels die de console met zich meebracht.
Het is lang niet zo erg als een game er niet superscherp en grafisch baas uitziet. Het gaat om de gameplay en dat doet Nintendo goed. State of the Art heeft niets te maken met State of the Fun.
Zoals hierboven al gezegd wordt, het gaat om het spel. Ik heb liever een goed spel met wat minder spectaculaire graphics, dan flitsende plaatjes zonder enig verhaal of diepgang, doodsaai!
Een vriend van mij heeft zijn DSi omgeruild voor een 3DS XL met 93 euro bijbetaling.
Dit is een tijdelijke actie die nog 2 weken duurt, al weet ik niet meer bij welke winkel het was.
Ook hier wordt echter geen lader bij geleverd.

Over de XL:
Ik vind hem zelf een stuk mooier uit zien dan de standaard 3DS en mijn grootste probleem met de 3DS was altijd de grootte van het scherm want dat was wel erg klein.
Nu is het een beetje microlaptop formaat zodat je niet met je gezicht er op moet zitten om details te kunnen zien.
Het scherm is erg mooi. Het 3D effect ziet er nu ook veel beter uit, vooral met spellen zoals Zelda en Mario Kart.
Een bijkomend voordeel is dat de interne bewegingssensor door de grotere massa en vormgeving minder gevoelig is waardoor sturen en bewegen door een virtuele wereld nu veel soepeler verloopt.
Ook de controls zitten voor het gevoel nu iets beter binnen vingerbereik.

Al met al is het dus echt een verbetering t.o.v. de 3DS.
Dat zou hem best wel eens kunnen zijn gezien de inruilprijzen.
Anoniem: 398603
@ArmadaOne28 juli 2012 05:24
Je ruilt een dsi in voor een 3ds xl zonder ac adapter. terwijl je de dsi met adapter in moet leveren. Dan moet je dus alsnog een adapter kopen....

Nintendo is de weg kwijt.. ervanuitgaan dat iedereen een ac adapter heeft is zoo slecht.
Anoniem: 309522
27 juli 2012 08:44
jullie konden geen enkel oplaadbaar apparaat bedenken die zonder oplader wordt geleverd? wat dacht je van de normale ipod, de classic. wordt al jaar en dag zonder lader geleverd.
De Sony PRS-T1 (ereader) wordt ook zonder lader geleverd... Gelukkig passen zo'n beetje alle telefoonladers op dit apparaat. Dat lijkt bij deze Nintendo niet te kunnen?
Nee want zoals reeds verteld hebben die andere producten een kabel erbij die compatible is met een usb poort.
Nintendo heeft natuurlijk weer gekozen voor zo'n idiote connector dus je kan er niks mee tenzij je een vrij recente DS hebt liggen.

Kansloos concept
Anoniem: 230001
@Bomberman7127 juli 2012 09:33
Niet helemaal waar want de oplader van de DSLite past dus niet. Zelfs de handhelds onderling hebben verschillende aansluitingen bij Nintendo.
Laat Daisai een 3DS bedoelen, die je al hebt. Ik ben zo iemand en ik ben blij dat er niet nog een extra oplader door de tent zwerft. Had misschien een optie geweest om de consument een keuze te laten maken. Een verpakking met of zonder oplader.
Misschien was het slimmer van Nintendo geweest om een USB-compliant connenctor op de DS-XL te zetten. Of ze zijn beroerd om royalty's te betalen of ze proberen er een slaatje uit te slaan doordat je een specifieke adapter moet kopen. Of misschien beide tegelijk.
Of niet, want de DSiXL en de 3DS gebruiken ook dezelfde lader, die nu dus ook op de 3DSXL past.
Precies.
En in de USA krijg je hem wel met oplader en hier dus niet.
De meesten zullen daar dus pas achter komen na het uitpakken van de 3DSXL.

Nu moet je dus eerst uitzoeken welke andere DS'en compatible zijn qua oplader, dan kijken of je die zelf ook hebt en evt voor een oplossing zorgen.
Ja, dit is echt wat je wilt met een handheld console, vooal niet out of the box ermee kunnen spelen of nog ff op schiphol kopen en geen lader hebben of die duur kunnen kopen.

Heel erg slecht.
Anoniem: 181786
@Bomberman7127 juli 2012 10:13
Want het staat niet duidelijk op de verpakking? En de verkoper laat even een stukje extra verkoop liggen?

Maar toegegeven, het is een beetje krom en normaal ga je er gewoon vanuit dat er een oplader bij een apparaat zit. Ze hadden het beter 210 euro kunnen maken inclusief adapter.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 181786 op 27 juli 2012 11:34]

Het is op zich wel logisch, als je een DS had dan is een 2de oplader natuurlijk niet echt nodig.
Anders koop je dus uiteindelijk iets wat je niet gaat gebruiken.
Er zit toch een usb-kabel bij waarmee je hen kan opladen ...
Goede reviews de laatste tijd bij tweakers.
Hoge klasse jongens !!

Overigens een krankzinnige keuze, zonder lader zoiets leveren.
De tweakers weten dat nu dus maar ik weet zeker dat het overgrote deel van de consumenten
Dat niet weten en zoiets kopen en/of cadeau doen met een grote teleurstelling tot gevolg.

Waarom niet gebruik maken van de wetenschap dat iedereen wel een usb voeding of tenminste ergens een vrije usb poort heeft en er dus een usb laad snoertje bij doen.
Gewoon een waardeloos concept deze speciale plug op de XL.

Lijkt erop dat Nintendo hard zijn best doet steeds minder populair te maken en gezien de dalende winsten zijn ze goed op weg.

Zat eraan te denken zo'n 3dsXL als vervanger voor de jaren oude DSlite maar zonder lader trap ik er niet in, puur een principe kwestie voor mij.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 27 juli 2012 09:05]

De tweakers weten dat nu dus maar ik weet zeker dat het overgrote deel van de consumenten
Dat niet weten en zoiets kopen en/of cadeau doen met een grote teleurstelling tot gevolg
Want het gaat vast niet op de doos staan... ik vind het zelf ook een slechte keuze, maar doe nou niet of mensen bedrogen gaan worden

Vroeger had je ook altijd mensen die pc games terug brachten naar de winkel omdat hij niet draaide op hun pc... eigen schuld want de systeem eisen staan toch echt op de verpakking
Gewoon een waardeloos concept deze speciale plug op de XL
Huh? zelfde plug als de DSi en de 3DS hoor, alleen de DS had een andere plug

[Reactie gewijzigd door Sinester op 27 juli 2012 11:47]

Op zich is het goed, dit scheelt mensen die hun oude 3ds willen inruilen voor en grotere de kosten van een extra lader.

Zolang het goed vermeld staat op de doos, en in hetzelfde schap in de winkel ook laders liggen,. och.
Top dat de transcriptie er (al door anderen ook opgemerkt) nu ook bijstaat. Zonder geluid kan ik weinig op het werk, maar toch de review lezen.
Vanavond alsnog de video met geluid bekijken, maar het helpt een stuk meer.

Vriendin wilt een upgrade van haar DS, en zit nu ook te kijken naar deze XL versie; maar als ik het zo lees, kan ze beter (als ze toch geen 3D wilt) de DSi XL kopen, omdat er (behalve de verbetering van batterij, en de 3D optie) weinig vernieuwends in dit model zit.
Anoniem: 181786
@Sjowhan27 juli 2012 10:27
Ze kan, indien ze het geld ervoor over heeft, wel beter een 3DS of 3DS XL kopen. Indien je het 3D niet wenst kun je het uitschakelen maar buiten 3D bied de 3DS nog vele andere verbeteringen ten opzichte van de DSi (XL).

Daarnaast zullen er natuurlijk steeds minder DS spellen uitkomen en zullen de ontwikkelaars zich gaan richten op de 3DS.
Je weet dat de DSi het zelfde apparaat is als een DS en een 3DS een Compleet nieuw apparaat is met andere hardware?

zelf zonder de 3D functie zijn games vele malen mooier als op de DS en zijn ook grotere en betere spellen mogelijk

ik snap niet dat mensen dat nog steeds niet door hebben
Misschien een rare vraag, je ziet op een gegeven moment de reviewer met een pennetje op het onderste scherm tikken. Is het ook mogelijk om deze met je vingers te bedienen?

Of reageert de ds alleen op het pennetje?
Het scherm van de DS blijft een drukgevoelig scherm. Dus ja kan met je nagels, maar het is niet zoals moderne telefoons.
Je kan het onderste scherm met je vingertoppen bedienen maar dan heb je natuurlijk allemaal vingerafdrukken er op staan wat vooral buiten hinderlijk is.
De stylus werkt ook een stuk beter en nauwkeuriger.
Met de vingers moet je vrij hard tikken en omdat het scherm niet zo heel groot is tik je er al vlug naast.
Als je het mij vraagt, hadden ze wel een iets hogere resolutie camera's in kunnen zetten. Wat er nu in zit (1,3 megapixels dacht ik) is gewoon verschrikkelijk en daar kan je echt geen mooie foto's mee maken, dus het hele "maak 3D foto's en deel ze!"-idee is een beetje gefaald.
Anoniem: 181786
@RVervuurt28 juli 2012 00:01
Toch heeft de recente competitie best aardige 3D plaatjes opgeleverd.
True to that.
Voor de klikkers bij deze;

http://3d-photo-contest.n...phocagallery/categories/1

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee