Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Vrouwen over de LG Prada Phone

23-02-2012 • 08:00

36 Linkedin

De LG Prada Phone is niet alleen een mooi vormgegeven telefoon, ook technisch is het een mooi toestel. Met een Omap4430-dualcore en 1GB werkgeheugen kan het toestel goed meekomen met de concurrentie. Het toestel is 8,5mm dik en is daarmee bijvoorbeeld even plat als de Samsung Galaxy S II.

De Prada Phone is echter vooral bedoeld voor vrouwen en daarom nodigde Tweakers.net vijf vrouwen uit voor een theekransje en liet ze helemaal los gaan op het toestel. Sharon, Merel, Whitney, Eva en Nadia bekeken het toestel uitvoerig en kwamen tot een aantal opvallende conclusies. Zo blijven lange nagels in combinatie met een touchscreen niet "heel handig" en kan Prada "het beter bij schoenen en tassen houden".

Reacties (36)

36
36
14
3
1
15
Wijzig sortering
wie zijn de dames in kwestie eigenlijk? willekeurig van de straat geplukt of zijn het vriendinnen/vrouwen van medewerkers van T.net ?

mijn vriendin wil namelijk ook wel meedoen aan zo'n theekransje.. ;)
De vrouwen in de video werken niet bij Tweakers.net, maar bij andere onderdelen van VNU Media en daarmee dus wel in hetzelfde pand. Simpelweg, het zijn collega's van een andere afdeling die we gevraagd hebben voor een kleine praktijktest onder de doelgroep die de fabrikant voor ogen heeft.

De video is ter aanvulling van de tekst en niet ter vervanging. Wie meer over de telefoon wil lezen (de specs bijvoorbeeld) kan die in de tekst terugvinden :)

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 23 februari 2012 09:20]

De vraag is enkel is dit wel de doelgroep? Ja vrouwen misschien maar ik denk eerder de gemiddelde Aziatische vrouw. Ik zie hier (China) in de high-end malls practisch overal peperdure mobieltjes die je in NL niet ziet. Niet alleen de Vertu maar blijkbaar heeft ieder luxe merk nu wel een mobieltje uit. Zo zag ik er nog een Dior mobieltje van ruim 20 mille.
Ook gezien dat op dit moment meer en meer sales in Azie plaats vinden denk ik dat het steeds minder relevant wordt wat de gemiddelde Westerling van een x product vindt. Dit gaat tot in het absurde, je ziet hier dames met de spuuglelijke tassen rondlopen maar ze willen ze want dit zijn de duurste van een bepaalde lijn. Smaak doet hier vaak weinig aan toe eerder de prijs niet voor niets dat ieder merk zich hier dan ook graag vertoond.
De dames zullen dan eerder bij de rest van VNU vandaan komen denk ik. De burelen van de redactie, developers en pricewatchers worden bevolkt door mannen ;)
Anoniem: 400003
23 februari 2012 08:08
Leuk bedacht, maar ik heb nou niet echt het idee dat er diep op de specificaties wordt ingegaan. :/
Op het laatst zegt er nog iemand dat prada beter bij schoenen en tassen kan blijven, alsof prada het toestel ontwikkeld heeft..

EDIT\\
Hier wordt wat meer op de specificaties ingegaan: reviews: LG's Prada Phone met Android: schone schijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 400003 op 23 februari 2012 08:11]

Leuk bedacht, maar ik heb nou niet echt het idee dat er diep op de specificaties wordt ingegaan. :/
Specificaties staan gewoon in een lijstje op de LG-site, waarom zou dat hier herhaald moeten worden?

Een ding dat steeds terug kwam en dat niet in de write-up staat: hij is te groot, zeker voor dameshanden. Da's gewoon een praktische consequentie van een van de specificaties, en daar heb je veel meer aan als potentiële koper imho.
hij is te groot, zeker voor dameshanden.
Ja, dat krijg ik vaker te horen...

Lucky Goldstar Prada. Klinkt als een vlag op een modderschuit. Ergo, dat is het ook. 'En kan Prada "het beter bij schoenen en tassen houden" '. Dames, Prada maakt geen telefoons maar dat weten jullie hopelijk. LG moet dik geld betalen om het schreeuwerige logo op hun toestel te mogen plakken. Vervolgens mag de consumente die dit belangrijk vindt 500 Euro lappen voor een middelmatig merk als LG dat niet uitblinkt in updates en ondersteuning. Dat lange nagels in combinatie met een touchscreen niet "heel handig" zijn lijkt me inherent aan bijna elke huidige smartphone. Tja.

[Reactie gewijzigd door F0nz0 op 23 februari 2012 12:18]

Ja, dat krijg ik vaker te horen...
LOL, die had ik moeten zien aankomen he :)
vrouwen zijn nou ook niet echt spec freaks... Het werkt of het werkt niet.
Leuk bedacht door tweakers zo zie je maar weer dat voor de gemiddelde consument specificaties niks betekenen zij kijken naar uiterlijk en gebruikgemak en dan wordt er vergeleken met hun huidige toestel.conclusie is simpel en lachwekkend als je al een iphone hebt wil je geen LG Prada hebben.
Ik vind dit eigenlijk een heel goed beeld geven. Maar je zou eigenlijk hierna de mannen moeten laten zien hoe zij erover denken.
Kijk, die specifcaties zijn leuk, maar als je ziet dat het bijna onmogelijk is om het scherm vloeiend te laten kantelen, dan heb je aan de specs ook niets...
Ik zie meer koffiekoppen in beeld dan een telefoontoestel... duidelijk waar de prioriteit ligt :-)

Verder uiteraard enorm interessant voor mannen die hun vrouwen\vriendinnen een leuke telefoon willen geven. Standaard smartphone voor vrouwen is op dit moment nog steeds de iPhone 3G in mijn ervaring, dus handig als die wat concurrentie krijgt.
Mijn ervaring is dat vrouwen ook wel voor de HTC Desire S gaan. 2 vriendinnen van mij hebben die, en zouden nooit een iPhone willen omdat die oa. te duur is.
Best wel een leuke review, weten we ook gelijk wat de vrouwen vinden van deze telefoon, een overpriced en veel te grote telefoon.
Ik vind deze review leuk, een keer wat anders. Wel denk ik dat het voor de huidige lezers niet echt aanspreekt. Maar in ieder geval lof voor het experiment.
Iemand anders die opmerkt dat zij eigenlijk denken dat het een telefoon is die door Prada is gemaakt in plaats van LG? Het lijkt alsof ze absoluut geen verstand hebben van marketing.

ps lol voor diegene die zei "als het een ladyphone is hoort ie dan niet roze te zijn?" rofl }:O
Ik denk dat je onderschat hoeveel mensen nog steeds daarvoor willen gaan. En dan niet alleen omdat men de roze kleur zo mooi vind, maar vooral omdat die kleur afbakend dat het een echte vrouwentelefoon is.

Wat ik vreemd vind is dat de Prada zo vrouwelijk in de markt gezet is. Ze hebben immers ook gewoon een uitgebreide mannenkledinglijn? Verder inderdaad dat men niet door lijkt te hebben dat het gewoon een label is op een LG-telefoon. Al is het natuurlijk wel zo dat de skin van de vorige Prada-telefoons meegenoemen is in dit toestel.
Nee, ik onderschat het juist niet, maar het idee dat, zolang je het roze verft en de label "lady" op plakt, het ineens een totaal ander product is, wat natuurlijk niet het geval is.

Verder is het inderdaad zo dat Prada ook voor mannen kleding maakt en niet exclusief een vrouwenmerk is. Het idee hierachter is natuurlijk dat vrouwen sneller geneigd zijn om een luxe-product-merk ding te halen en gaan voor de looks boven functionaliteit naar mijn ervaring (daarom ook zo opvallend dat er een opmerking is gemaakt over dat hij roze moest zijn als het een "lady" phone was.)

Tenslotte, ik vind het raar dat er ook maar iets "lady" gelabeld moet worden, vooral bij een mobiele telefoon, aangezien het gebruik (let: gebruik, niet het hebben van) van mobiele telefoons waarschijnlijk bij vrouwen hoger ligt dan bij mannen.
Nee, ik onderschat het juist niet, maar het idee dat, zolang je het roze verft en de label "lady" op plakt, het ineens een totaal ander product is, wat natuurlijk niet het geval is.
Ik weet niet of dat niet zo is.... Marketing technisch zal het natuurlijk wel anders zijn. Met 'Laby' en roze, springt het er natuurlijk wel uit.

Dat het hetzelfde toestel is, maakt niet uit. Afgezien van mensen die echt kijken naar de specs en daadwerkelijk een type gebruik hebben die een toestel naar zijn grenzen pusht (en dat is een kleine minderheid) maakt het toestel zelf niet zoveel uit. Hoe het in de markt gezet wordt is waar het verschil gemaakt wordt.

Over dat vrouwen vooral voor dit soort merken toestellen gaan, dat klopt denk ik wel. Maar wanneer je een flink deel van de mannen die dit soort gelabelde toestellen leuk vinden weet te pakken, kan het nog steeds een commercieel interessante doelgroep zijn.
Gaat eigenlijk echt nergens over, beetje een super mini steekproef. Maar wel grappig voor de verandering.
als je een telefoon ontwikkel voor speciaal 1 doelgroep en die doelgroup komt tot de conclussie dat ze de UI niet heel handig vinden in verglijk tot de iphone en andere android telefoons, dat het toestel te grooet is om mee te werken, en dat je als vrouw last hebt van je nagels bij het gebruik (ergo ze hadden dus een resistive scherm moeten gebruiken).

dan kun je toch wel spreken van een major ontwerp flaw...
Drie van de vijf vrouwen hebben nu een iPhone.
Wat had je verwacht dat ze gaan zeggen ?

Je kunt ze laten ophalen door Brad Pitt.
In een Aston Martin.
Om te gaan eten bij De Librije in Zwolle.

Dan nog zullen ze gaan zeiken dat Brad Pitt niks is, omdat hij niet bij Apple werkt. En een Aston Martin deugt niet, omdat er gaan Apple logo op staat. En het eten zullen ze niet te vreten vinden omdat het niet uit Apple's app-store komt.

Apple fangirls (en fanboys) vinden alles fantastisch, zolang het maar van Apple komt. En al de rest vinden ze bij voorbaat niks. Je kunt tenslotte niet hip zijn als je niet minstens 80% te veel betaalt voor je hardware.

Deze test was bij voorbaat gedoemd om te mislukken.
Weer zo'n 13-in-een-dozijn typische tweakers reactie. In plaats van deze hopeloos gedateerde redenatie vol te houden zou het misschien ook zo kunnen zijn dat mensen die een Apple-product bezitten daar gewoon heel tevreden over zijn?

En het argument dat Apple kopen = meegaan met de massa gaat ook al lang niet meer op. Het smartphone-landschap is de laatste tijd zo gediversificeerd dat hier geen sprake meer van is. Je ziet minstens net zoveel Galaxy-varianten op straat dan iPhones.

Maar ja, deze houding zul je er op tweakers bij veel mensen toch niet meer uit krijgen, vrees ik. Erg jammer.
Ja, ik geloof best dat Apple-gebruikers blij zijn met hun product. Het is een natuurlijke reactie dat mensen blij zijn met iets nieuws wat ze kopen.

Maar Apple-fans zijn veel meer merken-trouw dan andere gebruikers. Dat is gewoon bekend. Als ze eenmaal om zijn, dan is het heel moeilijk om ze weer naar een ander merk te laten switchen. Vraag me niet waarom. Voor deze test maakt dat niet uit. Maar het feit blijft. En daarom denk ik dat deze test niks zegt. Omdat je van te voren al kan zien aankomen wat ze gaan zeggen.

Neem dan 5 personen die veel neutraler zijn. Dan krijg je feedback waar je wat aan hebt. Dit is een gekleurd onderzoek.

Het feit dat mijn reactie direct al werd ge-down-mod geeft al aan hoe defensief Apple-gebruikers zijn. Het viel te verwachten.
Er vanuit gaande dat dit een willekeurige selectie van personen is, is het gewoon de realiteit waar elke smartphone fabrikant rekening mee moet houden: ze moeten iphone gebruikers over hun merkentrouw heen zetten.
Daar ben ik het helemaal mee eens ik vond dat Tweakers wel 5 dames mocht pakken die 5 verschillende telefoons gebruiken.
Als je een Apple gebruiker overtuigt dat je telefoon beter is (en dat is meestal ook zo) dan zou hij nog steeds diep in de ontkenning gaan en onzin argumenten gaan gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee