Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Apple iPad 2018 - De tablet waar Apple mee weg kan komen

27-04-2018 • 06:00

30 Linkedin

De iPad van 2018 is eigenlijk net als de iPad van 2017, met maar twee verschillen: hij ondersteunt nu de Apple Pencil en hij heeft een nieuwere soc. Ook zijn sommige onderdelen van de iPad eigenlijk al vijf jaar oud en het ontwerp gaat ook al een jaar of vier mee. Er is kortom weinig nieuws onder de zon, maar dat hoefde ook niet. Er is namelijk weinig concurrentie op de tabletmarkt, waardoor dit met enige afstand de aantrekkelijkste tablet in zijn prijsklasse is.

Bekijk deze video op YouTube.

Bij deze video hoort een geschreven review.

Reacties (30)

Wijzig sortering
Probeer dat maar eens bij android 5 jaar dan is het antiek ;) product voor een hipster met een beperkt budget.

[Reactie gewijzigd door FireSheep op 29 april 2018 12:45]

Nou verbaast mij niks ze smeren nog steeds de vuilnisbakachtige Mac Pro's aan. Die zijn inmiddels ook 5 jaar oud.
Als Apple het met een "Professioneel" product doet dan zullen ze niet wakker liggen om een 5 jaar oud onderdeeltje in de nieuwste 2018 Ipad.

Oudere technologie is niet altijd slechter.
Kijk maar naar het verschil tussen de Mac mini uit 2012 met maximaal een quadcore uit te rusten was en die van 2014 met maximaal een dualcore, En die Mac mini uit 2014 verkopen zij nog steeds als "nieuwste Mac Mini". Het is wel de nieuwste maar niet de snelste. 8)7

Apple logic:
De Ipad 2018 begint bij 350 euro en de processor die erin zit dat erin zit komt uit 2016
Bron: https://www.apple.com/nl/shop/buy-ipad/ipad-9-7
De Mac mini begint bij 500 euro en de processor die erin zit dat erin zit komt uit 2014
Bron: https://www.apple.com/nl/shop/buy-mac/mac-mini
De mac Pro begint bij 3000 euro en de processor die erin zit dat erin zit komt uit 2013
Bron: https://www.apple.com/nl/shop/buy-mac/mac-pro

Apple is ook niet de beroerdste met de Macbook Air.
Als je 128GB te weinig vind kun je voor 256GB opslag kiezen.
Slechts 250 euro extra bovenop de prijs.
https://www.apple.com/nl/shop/buy-mac/macbook-air

En als je dat te duur vind kun je altijd de 256GB ssd later kopen voor 450 euro. En die zelf vervangen en daarmee je garantie verbreken.
Bron: https://nl.ifixit.com/Sto...Inch-2015-SSD/IF188-105-6

Soms vraag ik mij af hoe Apple hier mee wegkomt.

[Reactie gewijzigd door alexboon op 29 april 2018 17:42]

M'n Galaxy Tab S uit 2014 met oled breedbeeldscherm en stereo speakers doet anders nog perfect dienst.

Geweldige mini-bioscoop
Ja maar de verkoop waarde is ruk.
Er is voor films kijken geen enkele reden om dat ding te verkopen. 10.5 inch breedbeeld oled. Flinterdun en lange accutijd. Als tablet in het geheel is er natuurlijk nieuwer en sneller spul te koop.

Afschrijving valt reuze mee. Deze zijn nog erg gewild en ik koop spullen altijd jong gebruikt met de kop eraf. Dat scheelt ook een hoop.
Dat scheelt inderdaad dan veel.
Enige voordeel is dat je nog een headphonejack hebt. De nieuwste iPhones hebben dat niet meer dus wees maar blij. Ik hoop dat ze volgend jaar het beeldscherm niet verwijderen. Straks moet men met een externe beeldscherm rondlopen.
Ik zou je een -1 moeten geven. Dat eeuwige gezeur over die headphonejack. Daar hebben we bluetooth voor (Airpods bijv.), en daarnaast is er (in elk geval bij mijn iPhone 7 Plus) een verloopje meegeleverd van lightning naar mini-jack. Die mini-jack aansluiting neemt gewoon relatief veel ruimte in, en daarnaast is die standaard antiek inmiddels. Dus niet gek dat men daar een keer vanaf wil, en Apple heeft die stap als eerste gezet en is daarmee de gebeten hond (bij sommigen dan).
Ik moet zeggen dat ik het inmiddels wel gehad heb met mijn iPad.

Ik kocht anderhalf jaar geleden de iPad Air2 om er mijn foto's op te zetten, als vervanging voor het maken van online fotoalbums die me erg veel ruimte kosten.

Ik synchroniseer de iPad via iTunes met de fotomap op mijn PC.
Vervolgens allemaal keurige albums gemaakt om mijn foto's netjes gesorteerd in te bewaren.
Inmiddels staan er 13.000 foto's op mijn iPad in 26 albums.
Het blijkt een ramp.
Telkens wanneer ik synchroniseer worden er meer foto's naar de iPad gekopieerd dan ik heb toegevoegd.
Bijv. gisteren geprobeerd 4 nieuwe foto's in 1 nieuw album toe te voegen. Verder is er absoluut niets veranderd. Er worden echter 276 foto's gekopieerd.
De volgende dag nogmaals gesynchroniseerd terwijl ik niets aan de foto's heb veranderd: nu worden er 248 foto's naar de iPad gekopieerd, terwijl het aantal foto's exact gelijk is gebleven.
Gevolg is dat nu in bijna alle mappen foto's ontbreken want die gekopieerde foto's vervangen de 'oude' die eigenlijk exact hetzelfde zijn en die zitten bijgevolg niet meer in je gemaakte fotoalbum....
Ga in 13.000 foto's maar zoeken welke foto's foetsie zijn.

En dit gebeurt niet 1 keer maar vele malen. Ik ben weer dagen bezig met sorteren.
Ook na een update is het een bende en heb ik plots lege mappen en zitten foto's plots verspreid over diverse mappen.

Blijkbaar is Apple niet eens capabel om een programma te schrijven dat fatsoenlijk werkend kan synchroniseren, iets dat freeware makers perfect lukt.

In iOS 9.3 waren de gemaakte fotomappen rechthoekig en ik had steeds de eerste foto die je als icoontje te zien krijgt daar aan aangepast. In iOS 11.3 zijn deze voorbeelden plots vierkant en valt een deel van de tekst weg en is onleesbaar. Wie verzint dit soort onzin? Niemand op de wereld maakt vierkante foto's, maar Apple verzint een vierkante omlijsting!

Het 'slimme' Apple heeft ook ooit besloten dat foto's niet op nummer worden gesorteerd, maar op datum. Een ramp, zeker nu ook nog gekeken wordt naar GPS data van de foto's Ik moet overal zoeken waar de foto's in de hoofdmap worden bewaard. En nergens een voorkeur/config menu waarin er iets te kiezen valt.
Het is een verschrikking en ik zou het liefst die iPad tegen de muur gooien want ik ben hem meer dan beu.

En Apple bereiken voor hulp is net zo makkelijk als audiëntie bij de paus...
Op een pakje boter of een pak melk staat een e-mailadres voor vragen en/of opmerkingen, maar een miljardenbedrijf als Apple bereiken wordt je zo moeilijk mogelijk gemaakt.
Ik ben helemaal klaar met Apple...
Je kan veel kritiek hebben op Apple, maar het laatste is absoluut niet waar. Het is heel eenvoudig om contact op te nemen met de klantenservice van Apple, zowel telefonisch als via de e-mail. Als je nota bene in Google "apple klantenservice" intypt krijg je het telefoonnummer levensgroot in beeld: https://www.google.nl/search?q=apple+klantenservice
Waarom gebruik je niet iCloud?
Je hebt iTunes helemaal niet meer nodig.
Op je PC log je in op iCloud met je AppleID en upload je foto’s naar iCloud.
Voordeel is dat je niet al je geheugen op je iPad gebruikt om je foto’s te bekijken.
13.000 foto’s is vermoed ik ~ 2,5 GB en in de cloud bewaren is zo gemakkelijk. Als je een Apple TV hebt kan je ook gemakkelijk al je foto’s en video’s bekijken en als je ook een iPhone hebt worden je foto’s en video’s ook automatisch gesynchroniseerd met iCloud zodat ze met ieder apparaat (ook een PC) te bekijken zijn zonder dat je iets hoeft te kopiëren.
Ik merk zelf overigens dat ik vakantiekiekjes gewoon met mijn iPhone 7 maak en dat mijn EOS 5Dmk2 stof ligt te happen. De kwaliteit via een HDTV is prima en behoeft geen highres Canon foto’s.
Ik heb geen zin om elke maand te betalen terwijl ik speciaal een iPad met 128GB heb gekocht.
13.000+ foto's kosten nu 9.36 GB aan opslag, dus 'gratis' iCloud zit er niet in én ik wil niet afhankelijk zijn van een fabrikant die een iCloud in de lucht houdt én ik wil niet afhankelijk zijn van internet.
Ik heb destijds ruim € 800.00 geïnvesteerd: dat zou voldoende moeten zijn....
Had dan een synology gekocht 8)7
Heb ik...
Maar uitgerekend de DS415+ waarvan bekend is dat de processor er over een jaar of 4 mee kapt en wat iedereen blijkbaar maar heel gewoon vindt.
Een reden te meer dus om iCloud als opslag te gebruiken. 50GB voor €0,99 per maand. Kost je de kop dus niet.
Ik zie inmiddels geen enkele reden meer om Apple te spekken.
Laat ze eerst maar eens software maken die niet zo brak is en die beantwoord aan de behoeftes van de klant.
De software is niet brak misschien doe jij het gewoon fout... Ik heb zelf een iPad 512GB en het werkt gewoon goed maar nu heb ik een thuis server en daar kan ik makkelijk een 10TB drive in zetten en dan vol maken en daar naar uit halen en dan een anderen er in zetten klaar en ik kan nu mijn foto's/flimpjes overal online kijken (je moet het wel goed beveiligen)
Wat zou ik fout kunnen doen aan het synchroniseren???
Je kunt überhaupt niets instellen.
Zonet nog even 18 foto's toegevoegd en weer gesynchroniseerd: iTunes kopieerde weer vrolijk 32 bestanden, terwijl de totaalstand die iTunes aangeeft en het aantal foto's dat ik in de verkenner zie klopt (Beide zien 13241 foto's)
Gevolg is nu weer wel dat er 14 foto's verdeeld over diverse gemaakte albums foetsie zijn.....
Er zit werkelijk geen enkele logica in.
Anoniem: 304028
@Henri Brands2 juni 2018 21:16
Kun je de mappen structuur niet 1 op 1 inladen in een andere app?
Google foto's doet al dat irritante ook, maar zo ver ik bij mij kan merken alleen als een extra laag over de mappen, niet het verplaatsen van de foto's zelf.
Sorry voor de late reactie: vakantie gehad....

In de iPad is geen mappenstructuur te ontdekken: de inhoud van je iPad zie je niet eens in de Windows verkenner.
Zelfs wanneer je de foto's in verschillende mappen hebt zitten maakt Apple daar één grote foto diarree van.
iOS is een ramp. Elke keer wanneer ik foto's van PC naar iPad met iTunes synchroniseer verdwijnen er plots foto's uit de gemaakte albums.
Ik heb in elk geval de moed maar opgegeven, aangezien Apple geen flikker oplost......
Mijn eerst en laatste iPad!
IOS is de meeste smerige software als je iets serieuzer wilt doen dan alleen Youtube wilt kijken. Het is op dat punt gewoon bagger. Maar voor simpel media vermaak is het juist een geweldig ding.
Mee eens. Ben inmiddels ervaringsdeskundige en ben zeer teleurgesteld in de iPad.
ICloud is een ramp. Alles wordt gesynchroniseert - niet gebackupped, zoals je zou verwachten. Als je dingen op een van je IDevices verwijdert, wordt het verwijdert op alle devices, en van ICloud, zonder dat je het met een recovery achtig programmaatje kan terugkrijgen. In principe kan je alleen met de gratie van Apple bij je eigen orginelen, die in hun cloud staan. Ik ben erg fan van mijn macbookje uit 2012, maar sinds de nieuwe frisse wind die er waait mbt hun hele iOs lineup is Apple wat mij betreft helemaal de weg kwijt - of niet. Het bedrijf groeit als kool, dus de aandeelhouders zijn er content mee.
Ik ben absoluut geen Applefan, maar de iPad Air 2 is in de meeste gevallen een enorme verbetering tov de Android tablets die ik daarvoor had. Waar ik mij inderdaad ook aan stoor is dat functies bij een upgrade zomaar onwerkbaar kunnen worden. Vooral het overzetten van documenten en foto's is af en toe een ramp. Ik wil gewoon pdf bestanden via iBooks lezen en kon dat voorheen prima via iTunes (rampsoftware) regelen. Nu moet ik allerlei trucs uithalen, want ze willen gewoon dat je het iCloud gaat uploaden. Wat is er mis om wat bestanden op de iPad zelf te hebben? En sorteren volgens je eigen inzicht is er niet bij, ik onderschrijf het verhaal van Henri ook. Soms lijkt het wel of Apple vanuit de technologie ontwikkelt ipv vanuit gebruikersoogpunt. En dat was toch hun kernwaarde ooit. Jammer, daarom blijf ik voor smartphone ook lekker op Android werken, ben ik wel in control over mijn eigen hardware.
Ik verdenk Apple ervan iedereen de iCloud in te willen jagen: het zoveelste verdienmodel van Apple, naast alle verloopstekkertjes, peperdure extra geheugensticks, kabeltjes en eigen bestandsformaten die niets toevoegen aan wat er al is/was....
Tsss Apple gaat er steeds op achteruit
Prima tablet. Ik snap alleen niet waarom het erg is dat er hardware wordt gebruikt die vijf jaar geleden ontworpen is. Als het goede hardware is die nog steeds goed is voor deze tijd snap ik het issue niet.
Alleen heb je dan oververzadigde kleuren, oud OS, langzamere hardware en geen OS updates.... :?
Ik weet niet of retina ook led is. Volgens mij gewoon LCD. Maar die is ook prima. Heb er nooit problemen mee en het beeld is scherp.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee