Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Van monnik tot ridder in Kingdom Come: Deliverance

13-02-2018 • 10:46

50 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ontwikkelaar Warhorse laat in de launch trailer van Kingdom Come: Deliverance zien hoe je van monnik uitgroeit tot geducht krijger. De rpg van de Praagse studio speelt in 1404, in de streek rond de Tsjechische hoofdstad en is erg uitgebreid. De game is verkrijgbaar voor Windows, PlayStation 4 en Xbox One.

Reacties (50)

50
49
38
5
0
9
Wijzig sortering
Voor de geïnteresseerden; er staat al een gameplay video op YouTube. De vraag is in hoeverre dat alpha/beta is natuurlijk en in hoeverre er dus nog aan geschaafd wordt, maar goed het kern idee is wel duidelijk: https://www.youtube.com/watch?v=mRSIeYS-NPc
Ja het ziet er wel allemaal gedateerd uit. Maar goed hopelijk komt er een demo oid van.
Gaat het uiteindelijk niet op de gameplay, als dat goed blijkt te zijn maakt iets wat mindere grafische pracht toch niets meer uit? Tot ik een gameplay review heb gezien maak ik me hier in ieder geval geen zorgen om.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 13 februari 2018 11:19]

Mee eens. Daarom zou een hands on ook fijn zijn. Die graphics prik ik wel doorheen.
Dat is niet helemaal waar want gameplay en graphics complimenteren elkaar. Een game kan wel lekker spelen maar als alle animaties houterig zijn en graphics niet kloppen dan haalt je dat uit de ervaring en komt dat de game niet ten goede. Dat geldt natuurlijk andersom ook zo.
Dus wat mij betreft zijn graphics zeker belangrijk.
Graphics: wat ben je soepel Gameplay. Gameplay: wat ben je mooi Graphics.
Meer plezier gehad met Dwarf Fortress dan menig kijk hoe mooi ik eruit zie ;)
Maar om dan ook eerlijk te zijn; dat is dan ook een gratis spel met een extréém niche publiek :+

Maar het klopt natuurlijk wel dat 'graphics' en gameplay met elkaar verbonden zijn. 'Graphics' is uberhaupt al zo'n vage term. Is het aantal polygonen belangrijk voor de gameplay? Niet bepaald. Maar animaties, hoe vijanden bijvoorbeeld animatie-feedback geven op je aanvallen, is een ander verhaal. Net als soepele framerates en visueel ontwerp. Neem TF2 bijvoorbeeld, waar het heel belangrijk is om zeer snel een doelwit te kiezen. De manier waarop de karakters grafisch zijn vormgegeven draagt daar zeer veel aan bij.
KCD heeft misschien de mooiste gamewereld als het om graphics gaat. Op YouTube staan mooie vids met nacht/storm/regen. Mindblowing.
Heb KDC al even kunnen spelen en het ziet er echt erg goed uit. Bossen voelen heel echt en natuurlijk aan. Lichten en schaduwen zijn ook erg realistisch. Veel mensen hebben moeite met dat het geen "hackslash" systeem heeft maar te veel op realisme leunt en dat deed mij ook erg twijfelen, maar na mijn eerste gevecht ben ik er heel positief in. Het word ook veel makkelijker en de voldoening die je ervan krijgt is groots. Impact van wapens is erg goed gedaan en adrenaline is zeker te voelen. Hier en daar zitten wat bugs maar dat heeft eigenlijk elk ander open wereld game. Maar dan ook echt bijna elk grote game.
Schijnt dat er een patch is van 23GB, die veel bugs en dingen zou moeten fixen. Ik ben toch stiekem ook wel benieuwd nu, want dit ziet er heel erg mooi uit.
Patch heeft helaas niet alle bugs kunnen verhelpen. Maar zoek je een immersieve game met een mooi verhaal, zeker kopen.
Geen idee wat ik van deze game moet vinden. Gameplay die ik tot nu toe gezien heb geven me een soort van Oblivion gevoel , komt vooral door de UI.

Ik denk dat ik even wat reviews afwacht
Haha, ik snap dat wel ja. Heel early eerste indruk (na +- 9 uur spelen): VEEL diepgang, stuk indrukwekkender dan ik van tevoren had verwacht, maar ook enorm 'rough around the edges'. Dat komt terug in houterige animaties en voice-acting van zeer bedenkelijk niveau, maar ook in onhandige dingen als: zelfde knop voor 'praat met' als voor 'zakkenrollen', wat dus leidt tot onbedoeld mensen proberen te pickpocketten en dat heeft in deze game best heftige gevolgen. Dat soort simpele, ogenschijnlijk ondoordachtige dingen. Maar: de game kent zoveel detail, zoveel achtergrond en is sowieso al enorm groot. Zeker als je nagaat dat hier geen grote studio of uitgever achter zat maar dit begonnen is als crowdfunded game, is het resultaat behóórlijk boven verwachting, in mijn ogen. (again... net begonnen).

Fun fact: de invalshoek die de trailer kiest (met de kerk als achtergrond voor je acties) herken ik totaal (nog) niet. Volgens mij is deze game nog uitgebreider en langer dan ik nu kan bedenken.
Had je de Day 1 patch van 23GB al?

Misschien dat daarin al heel veel fixes zitten en extra textures etc etc?
Day 1 patch van 23GB... wow. Als game developer noob, is het niet beter om een spel eerst wat verder te ontwikkelen? Wat is de reden hiervoor?
Een deel hiervan komt door CryEngine. Die packaged grote hoeveelheid files en als je maar 1 file wijzigt dan moet je dus de hele stapel opnieuw aanleveren. Star Citizen had lang hetzelfde probleem. Alpha patches van 20~30GB. Dit is gelukkig door hun al wel gefixed maar dat schijnt niet makkelijk te zijn.
De game zelf is 55GB (op PS4). Zou trouwens kunnen dat daar de 1GB patch inmiddels bij in zit? Zou ik niet onlogisch vinden.
"Wat is de reden hiervoor?"

Deadlines mbt marketing meestal. Er gaat meestal al zo veel geld in zitten voor wanneer een game released zou moeten worden, dat een delay ivm bugs vaak pittig wat geld kost (denk maar in de miljoenen). Als de bug dan "acceptabel" zijn, of op te lossen zijn met een day one patch, dan wordt daar dus vaak voor gekozen in plaats van de delay.

Er zijn overigens nog wel meer factoren die meespelen met dit soort besluiten, hier een leuk stukje info: https://www.youtube.com/watch?v=s1_50T5GwZ8
Als het goed is, was die al gedownload voor ik begon ja. :-)
We zien de review dan wel tegemoet deze week ;) .

Volgens mij zijn er ook behoorlijk veel verschillende story-lines, de vraag is natuurlijk hoeveel er door de main-quest bepaald gaat worden.
Deze week? Don't hold your breath :-). Speel em liever even goed door en dan de review maar wat later, dan dat ik em nu afraffel en zsm online heb. Wat je zegt.. hoe die story-lines werken is me nog een groot raadsel. Het begint nu wel steeds minder lineair te worden trouwens. Das fijn.
Zag dat veel reviewers na 25uur te spelen pas op 50% van de game zitten. KCD is absoluut geen 10/10 game, maar gezien de grote van de studio en hun budget, zie je maar weer wat voor slackers AAA studios zijn.
Hetzelfde hier, eerste gedachte was oblivion (die ik met liefde grijs heb gespeeld indertijd).
Had, voor dit stukje, niet eens gehoord van het spel dus iets om in de gaten te houden.
Deed mij een beetje denken aan poor man's witcher (zonder fantasy, obviously). Er is iets off aan hoe de game eruit ziet voor mij maar weet niet zo goed wat het is, lighting ofzo.
Maar ben wel geinteresseerd, kan gameplay technisch nog steeds heel tof zijn.
Het lijkt me een heel tof spel, alleen het trage/realisme houdt me een beetje tegen..

Als er nou voor gamers zoals ik, een wat meer arcade/yolo mode in zou zitten (naast de hardcore mode voor echte diehards), dan denk ik dat het een grote hit zou worden.. Ik denk dat je een heleboel spelers mist die je evt. wel zou aantrekken als het wat toegankelijker zou zijn :)

Want serieus, hoe awesome is het wel niet? Een firstperson ridder game :D

(Maw: ik heb liever 25 enemies die ik 3x moet hitten, dan 3 enemies die ik 25 keer moet raken)

[Reactie gewijzigd door poor Leno op 13 februari 2018 11:15]

Vijanden gaan best snel gestrekt hoor. Boertjes met hooivorken hoef je logischerwijs maar een paar keer te prikken en het is afgelopen, dat gaat natuurlijk niet op voor ridders met dikke borstplaten en maliënkolders. Je hebt swing, thrust en blunt damage dus dat is ook een dingetje om rekening mee te houden. Ik vind de combat één van de sterkere kanten van de game. Goede physics/wapenimpact, timing die belangrijk is bij parrys/ripostes... Het is (zoals je ook vaak hoort in films e.d.) een beetje zoals dansen, als je in het ritme raakt dan swing je op den duur vloeiend door de combat heen, heerlijk gevoel.

Over die '25 enemies', dat heb je in deze game liever niet. Want vijanden wachten niet hun beurt af om jou een pak slaag te geven. Als je dus wordt omsingelt door meer dan 3, 4 man dan is de benen nemen waarschijnlijk de betere optie, vooral in het begin. Want de A.I. schroomt niet om je vanuit iedere windrichting gelijktijdig in elkaar te rammen.
En daarom wil ik dus liever wél arcade/yolo, waarbij ik gewoon om me heen kan raggen, ook al komen ze allemaal tegelijk :D

Wat jij nu allemaal beschrijft is dus precies wat de hardcore versie moet hebben (en zoals het spel is) en wat ik persoonlijk dus niét wil (En waar mijn post dus om ging) ;)
Ik snap wel wat je bedoelt. Toch ervaar ik KC:D niet echt als ontoegankelijk en ik zie mijzelf ook meer als een casual gamer dan hardcore. Zou ook niet weten hoe ze er een arcadey twist aan zouden kunnen geven, dat botst een beetje met het inherent serieuze karakter van de game (er is trouwens zat humor aanwezig, even terzijde, dat men niet denkt dat het één doffe bende is).

Misschien even afwachten wat de mod-community te zijner tijd te bieden heeft :)
Ja weenie.. gewoon dat t allemaal wat sneller beweegt en snellere combat ofzo.. het lijkt ook zo traag en hoekig/klunky :/

[Reactie gewijzigd door poor Leno op 13 februari 2018 15:24]

Goh, niet elk spel is voor jou gemaakt. :+

Er zijn genoeg spellen waarvan ik denk "Mooi gedaan, maar niet mijn (speel) stijl".
Gelukkig zijn er nog genoeg andere spellen die wel bij mijn behoeften aansluiten, dus ga ik niet miepen dat de developers een 'JAVE mode' hadden moeten toevoegen.
Ziet er toch allemaal wel wat beter uit dan Oblivion maar goed vind dit wel een interessante titel. Maar ik wacht ook even af.
Deze game is al behoorlijk gehypet op YouTube maar altijd verstandig om de reviews af te wachten; met name van de gewone spelers.
Krijg een heel dubbel gevoel bij het zien van deze game dus dan sowieso ja.
Gameplay lijkt toch wat houterig qua bewegingen, verder ziet het er wel interessant uit maar wordt er niet heel warm van.

[Reactie gewijzigd door Nycrea op 13 februari 2018 10:56]

De sound effects en dergelijke versterken naar mijn gevoel die houterigheid alleen nog maar meer. Het concept lijkt me geweldig, Skyrim voor gevorderden zonder fantasy poespas, zolang de uitwerking maar solide is. En zolang het maar soepeltjes draait, bij games van dit kaliber van dergelijke kleine teams wil de optimalisatie er wel eens bij inschieten. Ook voor consoles, en dan hoop ik vooral dat het op de PS4 niet knudde draait.
Ik had al een aantal previews gezien op youtube, en dan toch maar preordered via Steam. Gisteren kon ik alles binnenhalen, en vandaag kon ik dan al spelen.
Een 2tal uurtjes om in het verhaal te komen en wat tutorials te doorlopen. :9
Momenteel wat bugs tegengekomen met cutscenes (geluid loopt niet samen met het beeld), maar ik vermoed dat dat wel recht word gezet.
Echt wel maf dat je vlot van mouse&keyboard naar controller kan overschakelen. Als ik me beweeg met de controller, worden automatisch alle tips omgezet naar de A,B,X RB,... Beweeg ik me met het keyboard, wordt het weer E, shift, tab, ...

Edit : probleem met cutscenes is bij mij opgelost. Blijkbaar stonden de grafische settings standaard op borderless. In full screen geen problemen meer.

[Reactie gewijzigd door Arator op 13 februari 2018 21:20]

Controller-ondersteuning is goed inderdaad, maar dat is niet nieuw toch? Die 'seamless' wisselwerking van inputmethoden gaat vziw bij de meeste games wel goed in Windows 10.

Overigens was ik gewend geraakt aan tobo/muis en later overgestapt op controller, omdat ik dat toch lekkerder vindt spelen (en 'aim' is niet erg belangrijk). Maar dingen als lockpicking, die kinderlijk eenvoudig zijn met de muis, zijn echt een crime met een controller.
Ik speel vooral keyboard/mouse, maar de gevechten vind ik makkelijker (in dit spel) met een controller. Daarom vind ik het wel goed dat die automatisch overneemt zonder dat je naar settings of dergelijke moet gaan. Ik was het nog niet tegengekomen in een game. Heeft dan voornamelijk ook te maken dat ik maar weinig met de controller speel.

Game biedt ook meerdere oplossingen voor sommige problemen (ja ik weet het, ook niet nieuw). Zo moet je op de vlucht na de aanval op je dorp en kom je bij een watermolen waar de molenaarsdochter (die de nagels kwam kopen) wordt aangevallen. Je kan natuurlijk dit natuurlijk negeren, of je kan ze proberen te redden. Dit kan natuurlijk door aan te vallen, of .... :X

[Reactie gewijzigd door Arator op 13 februari 2018 14:15]

Hoop dat het spel de lange wacht waard is geweest :) . In 2016 na de kickstarter nog gebacked. De rewards waren op zich best wel grappig, van 'coins' tot daggers/zwaarden.

Vanavond de download maar aanzetten dan. En hopen dat de polish t.o.v. de beta aardig gelukt is, want animatie etc. is toch een zwak puntje.
Eerste indruk: prachtige gedetailleerd spel, ik heb er twee jaar op gewacht en nu is die er eindelijk. Toch wacht ik nog even op de gameplays en reviews. Als het gepaard gaat met de traagheid net als in BF1 is het voor mij een no go.
Wat mij vooral tegenspreekt is de 16km2 aan speelmap. ik vind Fallout 4 al erg saai omdat ik elke keer dezelfde plekken bezoek, en het lijkt mij dat daar meer underground (vaults etc) locaties zullen zijn.
Dit maakt mij niet super enthousiast over de daadwerkelijke schaal van de game. Ook geeft het mij, ondanks dat ik het spel al vanaf kickstarter volg, niet het gevoeld welke ik had verwacht.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee