Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

Samsung Indonesië toont waterdichte Galaxy S7 Edge in teaser

16-02-2016 • 11:16

57 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Samsung Indonesië laat in een promotiefilmpje zien dat de Galaxy S7 tegen een tropische regenbui is opgewassen. Het toestel wordt in de video niet bij naam genoemd, maar Samsung heeft het over '#TheNextGalaxy'. Dat, in combinatie met het uiterlijk van de smartphone, maakt duidelijk dat het om de nieuwe Galaxy S7 gaat die op 21 februari wordt aangekondigd en vanaf 11 maart verkrijgbaar is in de Benelux.

Tweakers vernam eerder uit betrouwbare bron dat de Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge in Europa gaat leveren met zijn eigen Exynos-octacore-soc. De reguliere S7 krijgt een adviesprijs krijgt van 699,99 euro, de S7 Edge gaat 799,99 euro kosten.

Reacties (57)

Wijzig sortering
In een update schrijft Android Authority dat we hier niet naar een S7 zitten te kijken, maar naar een S6 Edge+.

De S7 Edge hoeft er dus niet per sé uit te zien als in deze teaser!

[Reactie gewijzigd door pimsaint op 16 februari 2016 11:56]

Ik denk dat je beter kunt refereren naar het Twitter contact van CLB, daarin zie je wat meer bewijs over de discussie S6+/S7:
http://androidworld.nl/ni...erie-ophef-s7-edge-video/
Ik vind het nog steeds erg jammer dat ze hun eigen soc gebruiken. Dit bemoeilijkt Custom roms....
Aan de ene kant geef ik je gelijk, maar de laatste jaren vind ik dat er toch een beetje een nuance daarin te vinden is :P
Je ziet dat steeds meer apps die wat extra veiligheid vereisen, enkel werken op non-rooted smartphones met de originele firmware. Bank-apps, zoals het mobiel betalen van de Rabobank, of de IPTV-apps van de kabelaars vereisen bijvoorbeeld specifieke firmware. Hierdoor ontstaat er gelijk minder waarde voor een custom rom, omdat je daarmee dus bepaalde mogelijkheden beperkt.
Bovendien was het vorig jaar nog anders: de Snapdragon 810 was helemaal niet snel omdat de SoC te warm werd. De Exynos die Samsung in de S6 heeft gestopt, had daar geen last van en was daardoor echt een hele klap sneller.

Het klopt dat het custom roms bemoeilijkt, maar to be fair, ik heb tegenwoordig helemaal geen voorkeur voor custom. Vooral als er dan een update komt en je vervolgens alles weer opnieuw mag installeren :(
Heb je Titanium Backup Pro voor ;)
Als je root hebt kun je gewoon programma's installeren die ervoor zorgen dat (de meest van) die bank-apps gewoon werken. Zo is daar Root Cloak, maar ook allerlei programma's die zich speciaal toeleggen op een specifieke bank- of bedrijfs-app. Ik moet de eerste app nog tegengekomen die niet werkt.
Ik heb alles kunnen verwijderen op mijn S6, behalve een paar services (zoals die van de Gear VR). Daarvoor kan je Package Disabler (pro) gebruiken :)
Uiteindelijk heb ik een aantal services weer aangezet (zoals de Gear VR) omdat ik er toch gebruik van ging maken.
Veel van die "troep" kun je tegenwoordig wel verwijderen of in elk geval helemaal uitzetten en onzichtbaar maken. Dat is bij je eigen iPhone doorgaans lastiger, m.a.w., dat verwijt begrijp ik in dit geval niet helemaal.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 16 februari 2016 14:07]

Ik maak ook helemaal geen vergelijking met een iPhone. Ik zou graag een 'vanilla' Android willen. Uiteraard met drivers voor de Samsung hardware.

Overigens zijn het bij iPhone veel minder 'apps' die niet weg kunnen. Zie de Samsung lijst hier bijvoorbeeld:
http://forum.xda-develope...nstall-bloatware-t3080561
Een toestel van anderhalf jaar geleden als voorbeeld aanhalen, met veel systeem-apps die je op bijna elke telefoon vindt (dat je ze kunt verwijderen volgens die lijst, maakt ze niet per definitie nutteloos..), vind ik nu niet direct representatief voor "bloat" van een modern Samsung toestel. En zonder vergelijk met een ander merk Android (inclusief "Vanilla" Android) of iPhone, eigenlijk behoorlijk nietszeggend.

Het grappige is dat ik een jaar geleden bij een Note 4, veel van die apps zelf in 5 minuten heb verwijderd of uitgezet (en dus onzichtbaar), zonder root-toegang. Voor een IT-'er nu niet direct een argument om iets af te schrijven, me dunkt.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 16 februari 2016 17:11]

Het gebied waar ze deze Exynos gebruiken wisselt blijkbaar soms want vorig jaar hadden wij (volgensmij!) hier gewoon de Qualcomm's erin zitten. Dit jaar blijkbaar voor de EU Exynos en USA Qualcomm.
Ik hoop echt dat de Qualcomm 820-versie hier ook verkocht gaat worden omdat die allemaal extra functies heeft ingebouwd voor VR, zou zonde zijn als je dat mist omdat je een Exynos erin hebt zitten...
Europa had vorig jaar met de S6 ook gewoon de Exynos. (Althans, de mijne wel. :p)
jep, bij de S6 hadden ze allemaal een Exynos, omdat die generatie chips van Qualcomm (de 810 en de 808) stukken minder waren in performance en in energiezuinigheid.
hmm, ga na de US eind maart , interessant dus.
De Samsung chip doet het in de benchmarks stukken beter dan de Qualcomm.
Ook de nieuwe in de S7
Nu nog even wachten op wat deze echt toevoegt aan de vorige versie van de Galaxy. (Behalve het modelnummer)

Edit; Ik wil niet negatief doen of zo maar het schijnt dat als je niet uit je dak gaat voor een gebakken lucht verhaal dat je dan al zo bestempeld wordt. Jammer. Ik hou van techniek en van innovatie, groot en klein, maar vooralsnog blijf ik terughoudend sceptisch over dit model. Tevens vind ik dat we heus wel -iets- meer mogen verwachten als consument..

[Reactie gewijzigd door Arcticwolfx op 16 februari 2016 11:36]

Het is meer wat je zelf kan toevoegen. Namelijk een Micro-SD kaartje. Dat lijkt mij het grootste pluspunt ten opzichte van de S6
Daar ben ik het wel mee eens, dat is mooi. Maar dat had de Galaxy S5 (Van slechts 22 maanden geleden!) ook al. Als je op zoek bent naar een nieuwe Samsung en de S6 was het niet, dan is de S7 het misschien net wel.

Toch denk ik dan, als deze S7 dan geen vingerafdrukscanner heeft, en de S8 weer wel, is dat dan ook weer zo'n plus argument? Zo kunnen we nog wel een paar modellen doorgaan natuurlijk.
De kunst van elke fabrikant is een toestel maken dat het net NIET is, Je moet altijd iets te wensen over laten. Door daar mee te gaan spelen, creëer je vraag. Apple kan dat heel goed. Hun toestellen zijn het allemaal net niet. Elk jaar denk je dat het beter is.

Met de iPad air2 hebben ze zich aardig in de vingers gesneden. Ze worden te goed. Gelukkig zitten ze met de Pro weer op de goede track en hebben ze een kleurafwijking kunnen creëren. Volgend jaar zal die beter zijn. ;)
Nou dat is dus precies wat ik bedoelde. Ik ben dus afwachtend of er echt een vernieuwende functie bij zit, dat vind ik veel interessanter. Ondertussen kraak ik het toestel geeneens af.
En wie weet S8 ook nog verwisselbare accu en usb-c . Maar kan zijn dat die 2 'verbeteringen' word uitgesmeerd over 2 volgende modellen anders maak je de perfecte telefoon.
Wat dacht je van eh, nou, waterdichtheid (of waterbestendigheid eigenlijk)?
Bedankt voor je reactie.

De Samsung Galaxy S6 was ook al "spatwaterdicht" en de S6 Active helemaal waterproof. De Samsung Galaxy S5 was ook "water resistant."

Leuk, maar niet erg indrukwekkend of innovatief genoeg om een nieuw top-model daarmee te promoten.
De Samsung Galaxy S6 Edge was niet spatwaterdicht, nu kan je wel andere telefoons erbij halen die dat wel zijn maar dat heeft toch niks met dit artikel te maken en het product waar iedereen over praat?
Sony Xperia Z is ook ''spatwaterdicht'' ( nja ik weet dat het allemaal niet zo denderend blijkt te zijn ) maar dat heeft toch niks met de S7 Edge te maken??

Daarbij zie je met elke upgrades dat er wel degelijk zaken veranderen, toestel wordt sneller, krijgt weer een langere periode updates, vooral bij Samsung wordt elke keer de camera opgepoetst/ verbetert enzovoort.

Klopt, er zit niet 1 of andere innovatie in die de S7 Edge omtovert tot een race auto, dus op dat gebied geef ik je gelijk.. Maar om te zeggen dat alleen het model nummertje verandert is gewoonweg onzin. Samsung heeft in de ''grote'' S lijn nog nooit alleen het model nummertje verandert, vrijwel altijd wordt elk punt verbetert..
En nee ik ben geen Samsung liefhebber ( nooit echt tevreden geweest over hun telefoon ), maar jou uitspraak slaat gewoon kant noch wal.
Goed zoals ik eerder al aangaf wacht ik af op meer informatie wat betreft deze telefoon, dat wat deze video en dit artikel alleen zeggen nog niet zo veel voorstelt. Slaat dat kant noch wal? Welke uitspraak dan? Ik vraag me af sinds wanneer het verboden is een heel klein beetje sceptisch te zijn met feiten in de hand, ik kraak het toestel nog niet eens af.

Daarnaast vind ik het opvallend dat de upgrades steeds minder met zich meebrengen, dat is een feit. Het is zoals gezegd even afwachten wat dit model echt heeft, en wat het dan echt toevoegt naast vorige telefoons uit de serie (en niet compleet andere telefoons zoals jij suggereert. Als je al telefoons met elkaar vergelijkt, dan mag dat toch wel met telefoons van dezelfde lijn?)

Misschien word ik wel te oud voor deze takken van technologie.
Nu nog even wachten op wat deze echt toevoegt aan de vorige versie van de Galaxy. (Behalve het modelnummer)

Hieruit doe ik de aannamen alsof je wilt zeggen dat het enige dat verandert het model nr is, alsof dat eerder voorgekomen is.
Ik lees ook dat je wacht op meer nieuws over de S7 Edge, maar waarom de vermelding: behalve het modelnummer?
Het is nog nooit in de afgelopen 5-7 jaar voorgekomen dat bij een nieuwe S versie ( s1->s2->s3->s4 enzovoorts) dat alleen het model nr verandert is, er zijn altijd redelijk grote verbeteringen doorgevoerd, waarom zou dat nu ineens bij het model nr moeten blijven dan ? Dit terwijl er NU al bekend is dat de S7 Edge spat waterdicht zal zijn, iets wat de S6 Edge niet is ( hebben we al 1 verbeter punt te pakken, buiten het model nr )
en microSD als we de geruchten mogen geloven
Ik vind de S7 Edge qua uiterlijk precies kijken op de S6 edge. Deze gebruik ik nu en ik ben e erg tevreden over. Zie dan ook niet in waarom ik nu de 7 zou kopen.
Altijd in de comments wat is de telefoon duur. Wacht een 4 maanden en je hebt de telefoon voor 500 euro. Dan vind ik het prima/prijs kwaliteit.
Ik ben juist blij dat samsung weer de exynos route gaat.
Oke er zijn minder custom roms maar de cpu/gpu zijn wel de best of the market zonder overhitting of andere gekke dingen.
Heb zelf dus de z5 gehad en geloof me daar wordt je niet blij van als je cpu naar 60c stijg en je toestel echt heet wordt en daar hoef je niet veel voor te doen.
Maar ik vraag me af hoe sneller de s7 is dan de s6 in real world use en hoeveel beter de camera is.
Maar dat zullen we wel zien in maart!
Waarom maken ze toch allemaal van die filmpjes die allemaal niet to-the-point zijn?

Snap dat het teasers zijn, maar ik heb toch echt liever dat elke seconde van een filmpje nuttig is.
Haha voor ons techneuten inderdaad... Maar ik denk dat de doelgroep elders ligt :)
Om eerlijk te zijn vind ik het alsnog iets te duur.
Hey wat grappig, de Galaxy S4 had precies dezelfde adviesprijs van €699 :P

Adviesprijzen van Samsung slaan altijd nergens op. Dat is leuk voor providers, zodat de consument denkt dat ze een telefoon van 700 euro bij hun abo krijgen. Zo werkt dat immers met bijna alles :P In werkelijkheid kan je zo'n smartphone 2-3 weken na de release voor fors minder kopen,
Zie de Pricewatch grafieken van de S4/S5/S6, een daling van ~100 euro vlak na de release.
pricewatch: Samsung Galaxy S6 32GB Zwart
pricewatch: Samsung Galaxy S5 Zwart
pricewatch: Samsung Galaxy S4 16GB Zwart
Na 2-3 weken spreek je over enkele tientjes. Pas na 3 maanden daalden de prijzen met €100 tot €200.
Ach hou op, de adviesprijs van de Galaxy S4 was ook 699 euro, net als de Galaxy S7 dit jaar.

http://ic.tweakimg.net/ex...325799&deliveryCountry=NL

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 16 februari 2016 11:23]

Het gaat er niet om wat jij er voor betaald hebt maar wat de adviesprijs bij introductie was. De S4 was op dag 1 volgens mij ook minimaal 699 euro dus 3 jaar later 699 voor S7 is dan niet heel vreemd als introductieprijs.

Dat jij de S4 6 maanden na introductie voor 400 euro kon kopen is dan niet echt relevant.
Als je de S7 Edge over 2/3 jaar koopt is deze ook half zo duur als nu. Natuurlijk zijn de nieuwste toestellen duur. De adviesprijs bij lancering van de S4 was ook al € 699,- dus ik zie geen verschil met de S7?
Anoniem: 148406
@Soeski16 februari 2016 11:28
Ik heb de S4 gekocht toen hij net uit was en die kostte toen echt geen 700 euro... Het verschil met de S3 was toen 100 euro meen ik mij te herinneren. 400 voor een S3 en 500 voor een S4.
langzamerhand denk je dat mensen het snappen dat advies prijzen niet winkel prijzen zijn maar de waarheid is anders...
daatbij jij kocht de 16gb versie maar kijk hoeveel de 32 versie kost die was toen ook 80 a 100 euro duurder.
500 is nou niet bepaald de helft van 799. En daarnaast, waarom zou die adviesprijs nu een issue zijn als die dat toen schijnbaar niet was?
Samsung adviesprijs minus 20% is ongeveer de geldende marktprijs na 2-3 weken. Het is geen Apple waar de prijzen een jaar vast staan - niet dat daar iets mis mee is, maar verkijk je niet op de adviesprijs :P
Dit is ook gelijk een reden waarom ik nooit meer een samsung koop.
Mijn nog geen jaar oude s6 brengt nu nog minder op dan mijn 3 jaar oude iPhone 5s :)

Het abo wat ik bij mij s6 heb genomen is nu per maand ruim 10 euro goedkoper omdat de prijs van de s6 nu enorm onder de adviesprijs zit..

De volgende keer gewoon weer een apple die ik na een jaar gewoon weer voor een goede prijs kan verkopen.

Ik betaal nu te veel voor een telefoon die met de dag minder waard word.
Maar wat heeft de iPhone 5S je gekost toen je m kocht? Als het goed is veeel meer dan een nieuwe S6... Gezien hij volgens jou nu nog meer dan €350 op levert (S6 2ehands), vermoed ik dat je de 64gb versie hebt. Die kostte 799 in het gehele jaar ja de launch.

Ik heb zelf mijn S6 gekocht voor 525, drie maanden na de launch. Das een afschrijving van 175 in een jaar. Jouw iPhone kostte je 450 euro over 2,5 jaar, dat is 180 euro gemiddeld per jaar... En dat terwijl de afschrijving het tweede jaar veel lager is dan de eerste.

Als je weinig afschrijving wilt moet je een Nexus kopen, de N5 kocht ik voor €349 en verkocht ik voor €250 na >1,5 jaar tijd, ~€60/jaar ;)
Alleen de Exynos-soc is voor mij reden genoeg om deze niet eens te willen.
Niet dat ik het geld er voor over heb als er een ander soc in zou zitten, maar dat terzijde. :+
Heb me s6 in België via webwinkel gekocht dik 100 euro+ goedkoper dan in Nederland ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee