Sorry maar de infrastructuur in de US is echt niets vergeleken met dat van Nederland, vooral wanneer we het hebben over gesegregeerde fietspaden. Veel van die cityplanners krijgen een stijve van Nederland met een binnenstad waar geen auto's mogen komen en subsidiëren er dan ook op los, dit is echter een bodemloze put. Zolang de Amerikaanse mentaliteit van de fiets zelf, en het gemakkelijke doorgeschoten auto beleid en de broodnodige infrastructuur niet wordt aangepast zal er heel langzaam wat plekjes ontstaan maar voornamelijk niet veel van terecht komen.
Boodschappen doen op de fiets is daar vrijwel ongehoord, terwijl dat hier de normaalste zaak van de wereld is. Men fiets daar vaak in reactiegebieden, dus men moet de fiets op de auto meenemen naar zo'n gebied. Er is daar geen fiets infrastructuur, laat staan voetgangerspadden die alleen liggen in woonwijken, als je buiten het dorp komt mag je op het grasveld naast de weg lopen. De auto is daar de baas.
Het motto hoort te zijn:
Builld it, and they will come. (fietspaden aanleggen, auto verbannen)
Een fietsje op een trottoir neerzetten en dan lekker tussen al die auto's moeten fietsen of op een overbevolkt voetpad.. tjah sorry spreekt mij niet aan en dus zie ik een amerikaan het al helemaal niet doen. Wat je nu ziet is dat ze doelloos fietspaden lijntje door de stad aan het trekken zijn, terwijl geen enkele bestuurder echt opgeleid is om op te letten voor fietsers, de meerderheid ziet het als een last. Je hoort de paden echt fysiek van elkaar te ontsluiten wat onmogelijk is zolang de auto daar prevaleert.
Daarboven komt dat de infrastructuur van de US al meer dan 50 jaar extreem slecht is; John Oliver deed er onlangs nog een stukje over over infrastructuur bruggen. Het wegdek is nog erger.
[Reactie gewijzigd door Lennart-IT op 15 maart 2015 00:54]