Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Ducky One 2 Mini RGB. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
6
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
wobe 2 april 2020 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Speed, US) Zwart

De ducky one 2 mini is een klein compact toetsenbord die je zo kan meenemen Je krijgt er een keycappuller, een spatiebalk en keycaps bij die je kan gebruiken bij je toetsenbord Het toetsenbord is te duur wat hij allemaal heeft vergeleken met zijn rivaal de anne pro 2

Pluspunten

  • Gratis spatiebalk erbij
  • Gratis keycaps erbij
  • Cherry mx en cherry mx speed
  • RGB
  • Goed gebouwd frame

Minpunten

  • Geen software bij het toetsenbord
  • Prijs
  • Ingewikkelde controls

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 1
Ergonomie Score: 3
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
AltTabKeys 2 november 2019 Product gekregen

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Zwart

Ik heb dit toetsenbord gewonnen via Megekko.nl na aanleiding van de CAPSLOCK-DAG win-actie. Ikzelf ben geen fan van dit toetsenbord omdat deze o.a het Numpad mist, maar ook de pijltoetsen, F-key's en de 'Insert, Home, Page Up, Delete, End, Page Down' toetsen mist.

Pluspunten

  • Klein
  • Zwaar, waardoor hij goed blijft liggen
  • Stevige kabel

Minpunten

  • Zwaar, maar dit kan fijn zijn.
  • Hoge toetsen.
  • Geen volledige USB-C kabel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 3
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
ninc 7 juli 2019 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Zwart

De Ducky One 2 Mini is een fijn, compact, mechanisch toetsenbord welke makkelijk mee te nemen is en ruimte overlaat om je muis kort bij je toetsenbord te houden. Het heeft wel een leercurve wat betreft wennen aan het gebruik van de Fn toetsen en missen van de numpad.

Pluspunten

  • Compact formaat
  • Degelijke kwaliteit
  • Gebruik van muis via toetsenbord

Minpunten

  • USB-kabel moet er stevig in gedrukt worden maar voelt erna losjes aan
  • Geen software om makkelijk in te stellen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3

0
Vetzak 24 juni 2019 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Blue, US) Wit

Een super compact toetsenbordje met de enige echte Cherry MX Blue switches. Komt met een set gekleurde keycaps en gegraveerde spatiebalk. Alle 'secundaire'/FN toetsen zijn handig op de zijkant van de toetsen beschreven. Als je van een normaal formaat toetsenbord komt, dan is dit zeker handig om te oefenen!

Pluspunten

  • Goede switches
  • Ultra compact
  • Beste verlichting die je kan krijgen
  • Super complexe/uitgebreide functies
  • Stevige pootjes in 2 standen
  • USB-C kabel

Minpunten

  • Zwaar
  • Gekleurde keycaps zijn random (maar wel in set van die kleur)
  • Key puller mooi maar fragiel, niet geschikt voor grote toetsen zoals Shift

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3

UnrealThing 9 januari 2022 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Silent, US) Zwart

Prachtig, snel keyboard. Mensen die zeggen dat het niet aan gaat met booten moeten in hun BIOS de usb-legacy naar auto zetten. Kan wat vet gebruiken maar dat is zelf ook makkelijk te doen. Typt goed en heeft leuke accessoires. Ook goed voor gaming.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Ziet er goed uit
  • Lange kabel
  • Shift + esc = ~
  • Heel stil (mx silent)

Minpunten

  • Niet pre-lubed

Eindoordeel

Score: 5
Broodkast98 10 augustus 2021 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Silent, US) Zwart

De Ducky One 2 Mini RGB is een compact game toetsenbord. Daarnaast typt het toetsenbord erg fijn en in het geval van de "Cherry MX Silent" versie ook stil. Ik raad hem niet voor dingen als het schrijven van documenten, omdat de pijltoetsen ontbreken.

Pluspunten

  • Typt erg fijn
  • Stil (cherry mx silent switches)
  • Compact
  • Vervult zijn doel perfect

Minpunten

  • Prijs
  • Niet bevorderlijk voor de productiviteit
  • Stijle leercurve controls

Eindoordeel

Score: 4
mascarpwn 14 juli 2021 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Zwart

Teruggestuurd; bleef uit na een reboot. De enige manier om het bordje aan de praat te krijgen was om de USB kabel eruit te trekken en opnieuw in te pluggen. Een firmware update heeft ook niet willen baten, hierna werkte het bordje helemaal niet meer. Cheap junk.

Pluspunten

  • Klein
  • Fijne toetsen

Minpunten

  • Gaat niet aan bij het booten
  • RGB configuratie omslachtig

Eindoordeel

Score: 2
Bruhlex 28 april 2021 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Kailh Silent, US) Wit

Dit review gaat over de variant met Kailh silent pink switches Relevante specs: 35 g actuation / 45 g bottom out 1.8 mm actuation / 3.6 mm bottom out

Pluspunten

  • Heel stil
  • Licht maar niet te licht, iets lichter dan gateron yellows
  • Niet oversensitive
  • Stabilizers zijn lubed en dat merk je, de spacebar is super stil zeker met deze switches
  • Compact

Minpunten

  • Een beetje scratchy
  • Een beetje een mushy bottom-out, niet zo slecht als een standaard rubberdome office keyboard maar wel mushy
  • Onnodige extra keycaps die de prijs omhoog drijven
  • Een beetje een korte en stugge kabel
  • Rgb is nutteloos en drijft de prijs omhoog maar ik ben kennelijk in de minderheid..
  • Te duur, 90 euro zou veel meer acceptabel zijn. Ducky zet mensen een beetje af.
  • Keycaps zijn dik en PBT maar ze voelen niet bepaald goed
  • De legends zijn heel druk en soms onoverzichtelijk omdat er aan de zijkant van de switches ook functies staan. Ik zou liever willen dat deze gewoon in de instructies staan.

Eindoordeel

Score: 3
zeeman-- 2 maart 2021 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Blue, US) Wit

Fijn 60% toetsenbord vind de blue switches persoonlijk wat minder voor het bedrag wat je betaald krijg je wat je verwacht

Pluspunten

  • Goede Kwaliteit

Minpunten

  • Switch keuze

Eindoordeel

Score: 4
ZySpeedy 12 juni 2020 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Zwart

Mooi en compact toetsenbord, Cherry Brown typen en gamen heel fijn. De case is makkelijk te vervangen als je dat zou willen, er zit RGB op en de bouwkwaliteit is prima. De case voelt goedkoop aan. Over het toetsenbord navigeren is heel makkelijk en logisch. Waar wacht je nog op!

Pluspunten

  • Minimalistisch
  • Licht
  • Navigatie
  • Mechanisch
  • RGB
  • Hoogte verstelbaar

Minpunten

  • Case
  • Geen software

Eindoordeel

Score: 4
bjorntukkertje 12 januari 2020 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Zwart

Enorm goede bouwkwaliteit en de toetsen voelen uistekend. Alle 'lange' toetsen zoals de spaitie balk, enter, shift en backspace toetsen zijn ook voorzien van een cherry stabilizers. Dit zorgt er voor dat de toetsen niet scheef gaan leunen terwijl hij word ingedrukt. Dit is een aangename feature IPV stabilizer draadjes.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Klein
  • Typt heerlijk

Minpunten

  • Het missen van de pijltjes toetsen
  • Geen mee-neem hoes bijgeleverd

Eindoordeel

Score: 5
MidranKidran 4 januari 2020 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Red, US) Zwart

Dit is echt een top toetsenbord, hij is super klein dus goed voor muisruimte en je zou hem makkelijk ergens mee kunnen nemen. De kwaliteit is ook top.

Pluspunten

  • Mooi
  • Goede kwaliteit
  • Klein

Minpunten

  • geen gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Bananeneterkoen 3 januari 2020 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Wit

Voor 100 euro is dit een heel fijn toetsenbord. De toetsen typen heerlijk en ze voelen goed aan door de matte finish. De RGB verlichting is heel erg goed gediffuseert door de witte backplate. De meegeleverde keycaps zijn ook een leuke extra.

Pluspunten

  • Prijs
  • Toetsen
  • RGB
  • Keycaps

Minpunten

  • Schroef in het midden van de backplate.
  • Geen echte usb-c.
  • Tekst op de kabel.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
RikH 2 november 2019 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Zwart

Soms kom je producten tegen waarbij je je regelmatig verbaast over hoe goed een product van zijn soort eigenlijk kan zijn. Voor mij is dit Ducky keyboard zo'n product. Ik gebruik het toetsenbord op kantoor, en heb nog geen klachten gehad over het volume.

Pluspunten

  • Configuratiemogelijkheden
  • MX Brown toetsen
  • Kleine vorm, dus alles binnen handbereik

Minpunten

  • Iets luider dan niet-mechanische toetsenborden

Eindoordeel

Score: 5
Myca_ 30 september 2019 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Silent, US) Zwart

Fijn toetsenbord met hele fijne Cherry MX Switches. Zeker aan te raden!

Pluspunten

  • Fijne en Stille Cherry MX Switches
  • Fijne Keycaps (Ook andere meegeleverd)
  • Goede RGB Lampjes

Minpunten

  • Geen software voor de RGB Lampjes

Eindoordeel

Score: 5
Sluuut 2 augustus 2019 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Silent, US) Wit

Bijna perfect bordje. Goede bouwkwalliteit, mooie RGB (zonder sottware), design++ (YOTP spacebar is awesome), extra ("unieke") keycaps meegeleverd, MX Red Silent typt heerlijk. Verstelbare voetjes in 2 stappen. Macro's support. Nadelen (persoonlijk); ligt iets hoog, komt niet als low profile.pijltjeskeys alleen als FN-keys.

Pluspunten

  • Zeer goede bouwkwalliteit
  • PBT (doubleshot) keycaps
  • Design (wit is echt strak)
  • Design (year of the Pig spacebar)
  • MX Red Silent (wel mechanisch maar toch geen herrie)
  • Voetjes 2 standen in te stellen
  • Extra (gekleurde) keycaps meegeleverd
  • Macro support

Minpunten

  • Geen lowprofile variant
  • Ligt iets te hoog (gewenning)
  • 60% is wennen (pijltjestoetsen alleen als FN)

Eindoordeel

Score: 4
Draguzz 11 maart 2019 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Silent, US) Zwart

Aangeschaft omdat ik een 60% zocht voor op werk. De silent red Cherry MX keycaps zijn wel wat stiller i.v.m. mijn K70 die thuis staat, maar nog altijd is het hoorbaar dat er op een mechanisch toetsenbord wordt gewerkt. Verder typt en ziet het toetsenbord er geweldig uit.

Pluspunten

  • Solide bouw van de casing
  • Stil genoeg om mee te werken
  • Kwaliteit USB-C kabel meegeleverd
  • Typt als standaard Cherry MX Red
  • Veel modi voor RGB

Minpunten

  • Stiller, maar maakt nog altijd een zacht "click" geluid

Eindoordeel

Score: 5
NerdstephanNewbie 27 februari 2019 Product gekocht

Ducky One 2 Mini RGB (Cherry MX Brown, US) Zwart

Ducky one 2 mini. Erg goed 60% keyboard voor een (zacht) prijsje. prima om verticaal mee te spelen.

Pluspunten

  • makkelijk 90 graden gameplay
  • cherry mx brown
  • licht
  • amerikaanse layout
  • veel custom keycaps aan toe te voegen

Minpunten

  • jammer dat je de random kleur niet zelf uit kan kiezen
  • uit amerika dus duurt lang voor bezorging

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Ducky One 2 Mini RGB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee