Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 26 april 2021

Samsung Galaxy A52 - Een terechte bestseller

De Galaxy A52 is een middenklassetoestel met voor zijn prijs onderscheidende features. Zo heeft de A52 een IP67-classificatie voor waterdichtheid, een 90Hz-oledscherm, een 3,5mm-poort en stereoluidsprekers. De primaire camera heeft optische beeldstabilisatie en schiet goede foto's. De accuduur is prima, de software-ondersteuning lang voor Android-begrippen en de prijs alleszins redelijk. Het grootste minpunt is dat je voor deze prijs ook telefoons met snellere socs kunt vinden. Lees verder »

Pluspunten

  • Goede accuduur
  • Prima camerasysteem
  • Fijn scherm met 90Hz-schermverversing
  • Waterbestendig
  • Verbeterde stereoluidsprekers
  • Soepele Android-ervaring met lange ondersteuning

Minpunten

  • Relatief trage soc voor de prijs
  • Geen 25W-lader meegeleverd
Tweakers zegt: Great value
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
4
Score: 4
6
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
Frans v Huizen 21 december 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

Is de Samsung Galaxy A52 het juiste toestel in 2021? Dat ga ik je toelichten in mijn review! Voor 2022 raad ik Galaxy A53 aan.

Pluspunten

  • Goede performance
  • Goede camera
  • Prima processor (ook voor gamen)
  • TOP batterij

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Joelsuperstar 25 maart 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

De upgrade van de J5 uit 2017 is zeker merkbaar. 128 gb is een wereld van verschil. De A52 voelt snel aan.

Pluspunten

  • OLED
  • 128 gb opslag
  • 6 gb ram
  • 3 android upgrades
  • 3.5 mm jack
  • IP 67
  • stereo geluid

Minpunten

  • bloatware
  • langer dan ik gewend ben
  • stereo speakers lopen beetje te kraken op max volume
  • geen android 11 power menu

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
martward02 5 april 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

Snelle telefoon met een geel mooi scherm. Hij is wat groot en niet per se heel licht, maar voor mij lijkt het een goede maat. De IP67 rating en beloofde 4 jaar software updates maken deze telefoon heel goed voor de prijs.

Pluspunten

  • Groot, mooi scherm
  • Snel
  • Software updates
  • IP67
  • Camera

Minpunten

  • Groot en relatief zwaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
MinotaNewbie 1 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Blauw

Zeker nu de prijs van deze telefoon flink gedaald is, is de A52(s) een goedkope optie waar je nog een paar jaar mee vooruit kunt, omdat hij nog twee android-versies krijgt en 3 jaar beveiligingsupdates, en de A52(s) voor een allendaags gebruik met af en toe een game toereikend is.

Pluspunten

  • Prima updatebeleid
  • Goede camera
  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • 3.5 mm audio-jack

Minpunten

  • Opladen duurt lang
  • soc had sneller gemogen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

Marco W 13 juli 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

Overgenomen van een mede Tweaker Na aankomst een harde reset moeten doen, daarna geen problemen meer..

Pluspunten

  • shermresolutie
  • redelijk snel
  • 4K film

Minpunten

  • nog niet tegen gekomen, op een noodzakelijke harde reset, werkt daarna weer zoals het moet

Eindoordeel

Score: 4
samzarNewbie 27 mei 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

Matige telefoon

Pluspunten

  • Veel zijdigheid
  • Mooi scherm
  • Snel

Minpunten

  • Bluetooth verbindingen
  • Geluids/aan/uit knoppen
  • Geluid in het algemeen

Eindoordeel

Score: 3
OmejoopieNewbie 11 mei 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Blauw

De camera's en software zijn erg goed. Het scherm en de performance zijn snel. Ik moest wel wennen aan het formaat. De achterkant voelt wat goedkoop aan maar hij zit vaak in het hoesje en het maakt hem waarschijnlijk wel lichter. De vingerafdruk mag sneller. Het scherm is erg mooi.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Goede camera's
  • Snel genoeg
  • Veel extra opties vanuit Samsung

Minpunten

  • Microfoon
  • Formaat

Eindoordeel

Score: 4
bombadil 28 april 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

Gekocht als vervanger van mijn gesneuvelde S7. Lange updates, groter scherm en waterbestendigheid waren hierbij pluspunten. SDkaartje is ook fijn maar met 128gb intern eigenlijk niet nodig. Ik zag weinig meerwaarde in de S-reeks. Minpunten zijn de inscherm-vingerafdrukscanner (losse knop van de S7 werkte wel feilloos) en ongevraagde Samsung-software.

Pluspunten

  • IP67 waterbestendig
  • Scherm & accu
  • Prijs-kwaliteit
  • Ruim intern geheugen
  • 3 volle Android updates
  • Koptelefoon-aansluiting

Minpunten

  • Bloatware van Samsung
  • Matige vingerprintscanner

Eindoordeel

Score: 4
Alwin_Newbie 28 april 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Blauw

Wat me opvalt is de zeer goede accu waardoor ik het toestel maar 1 keer in de 3 dagen hoef op te laden. Het toestel is op diverse punten verbeterd ten opzichte van de A50 op de dual sim/sd-kaart lade na.

Pluspunten

  • IP67
  • Prijs
  • Accu duur
  • Camera's
  • Extra lang software updates
  • Groot scherm
  • Goede vingerafdruk scanner
  • Dual sim

Minpunten

  • Lader van 15W ipv 25W meegeleverd
  • 2e sim kaart of sd-kaart

Eindoordeel

Score: 5
AlfredskiNewbie 5 april 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

Prijs en kwaliteit komen goed overeen. Qua camera niet minder dan de s20 . Mijn oude s8 plus heeft persoonlijk een betere belichting dan de s20 en de a52. De reklameslogan dat je twee dagen kan gamen zonder op te laden is kletspraat. Is het aanschaffen zeker waard.

Pluspunten

  • Helder scherm, ook in de zon
  • Waterdicht
  • Goed gebouwd

Minpunten

  • Wat meer gewicht

Eindoordeel

Score: 4
mregeling 18 maart 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52, 6GB, 128GB opslag Zwart

Prima opvolger van de A51. Stuk sneller en eindelijk een snapdragon 720G met 6gb aan werkgeheugen. Vloeiend 90hz Amoled scherm, stereo luidsprekers . Vingerafdruk sensor is een wereld van verschil dan van de a51. Ook gezichtsherkenning stuk sneller. One UI 3.1 is super !

Pluspunten

  • Mooi vormgegeven
  • 90Hz Amoled scherm
  • Snapdragon 720G

Minpunten

  • Geen snellader meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy A52?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee