Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 4 december 2020

Smartphones rond 250 euro - Van zeer diverse pluimage

De Samsung Galaxy A51 is een prima allround toestel met een goede en vooral consistente camera voor zijn prijs. Ook het oledscherm is goed voor zijn prijsklasse. Op veel andere fronten scoort het toestel gemiddeld, zoals de behuizing, hardware en accuduur. De software is op zichzelf prima en je krijgt drie jaar ondersteuning, maar het toestel hapert soms wel tijdens het navigeren door Android heen. Lees verder »

Pluspunten

  • Prima camera
  • Mooi scherm
  • Fijne en dunne behuizing

Minpunten

  • Vertragingen in Android-navigatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
3
Score: 4
6
Score: 3
5
Score: 2
4
Score: 1
3
+1
LucW2 4 oktober 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Met deze ben ik weer voorlopig gered als krachtige budget smartphone met 128 Gb interne opslag.

Pluspunten

  • Prijs en kwaliteit balans
  • Mooie foto's maken
  • Vlot met wat zwaardere apps
  • 128 Gb intern opslag

Minpunten

  • bemoeial in meldingen
  • macro lens heeft moeite

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
1972 27 maart 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Prachtig toestel, crap Bluetooth

Pluspunten

  • scherm
  • geheugen

Minpunten

  • Aanhoudende bluetooth problemen i.c.m. Airpods

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
m3nt0s 23 juli 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

In de BBG juli kwam ik dit Samsung toestel tegen. Dit wordt mijn eerste niet Nokia telefoon sinds de n95. enigszins afgeschrikt door de negatieve reviews hier op Tweakers toch de gok gewaagd.

Pluspunten

  • scherm
  • prijs kwaliteit
  • gewicht

Minpunten

  • vingerafdruksanner slecht
  • accu duur net voldoende
  • samsung software

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
SoundByte 17 februari 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Wit

Lichtgele zweem display kan niet koel wit. Fingerprint sensor is inderdaad niet zo reactief. Verder fijn werkende smartphone.

Pluspunten

  • Fijn formaat
  • Handige sidebar in Android
  • Werkt alom vlot

Minpunten

  • Display kan niet echt koel wit
  • Fngerprint sensor niet erg reactief

Eindoordeel

Score: 4

thesinsher 24 maart 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Top telefoon!...helaas jammer van de snelheid! Heb het al iet smeer dan een jaar. Het is iets sneller geworden over tijd, maar het is nog altijd niet snel. Niet kopen anno 2021!

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Goede camera's
  • Erg luid en goed geluid
  • Super accu

Minpunten

  • Traag

Eindoordeel

Score: 3
Syndicatexfx 8 december 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Overgestapt van een S8 in juli. Het is een compleet toestel. Het blinkt nergens in uit maar is overal goed. Hij werkt vlot en onder de €300 is dit de beste keuze. Bluetooth problemen heb ik geen last van gehad. Werkt goed in mijn auto en met mijn draadloze oordopjes.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Compleet toestel
  • Dual sim

Minpunten

  • Geen IP68

Eindoordeel

Score: 5
Arjan_huizenNewbie 6 december 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Handige goede telefoon. Prijskwaliteit verhouding is prima.

Pluspunten

  • Mooi afgewerkt
  • Vele mogelijkheden
  • Goede prijs

Minpunten

  • Vingerafdrukken goed te zien

Eindoordeel

Score: 3
RonaldbusNewbie 16 juli 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Eerst een Samsung A5 gehad, prima toestel, helaas barst in scherm en batterij liep snel leeg, Nu een Samsung A 51 aangeschaft. Even wennen, maar bevalt nu al

Pluspunten

  • Mooie maat
  • Gebruiksvriendelijk
  • Snel op internet

Minpunten

  • Kort oplaadsnoer

Eindoordeel

Score: 4
CrazyHenkie 30 juni 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Ik zie veel negatieve reviews rond dit toestel maar kan me daar niet in vinden, het is geen topmodel maar qua prijs/kwaliteit is het in mijn ogen een van de betere non-China phones. Ik stoor me wel aan de Bloatware die er op staat, is in mijn ogen totaal onnodig.

Pluspunten

  • OLED scherm
  • cameras
  • prijs / kwaliteit
  • Vingerafdrukscanner
  • Kleur

Minpunten

  • Bloatware
  • Wat groot
  • plastic

Eindoordeel

Score: 4
glenniebrother 10 juni 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Een mooi toestel met een prachtig scherm. EDIT: Bluetooth problemen zijn met de nieuwste update inmiddels opgelost. Toch jammer dat het maanden duurt voor een bedrijf als Samsung om een werkende Bluetooth functie te creëren.

Pluspunten

  • Strak ontwerp
  • Camera
  • Mooie achterkant...

Minpunten

  • Bluetooth
  • Soms wat traag met apps wisselen
  • ...maar wel van plastic

Eindoordeel

Score: 4
Bark_At_The_Cat 5 juni 2020 Product gekregen

Samsung Galaxy A51 Zwart

Dit toestel heb ik als werktelefoon. Als je geen BT gebruikt zou ik hem kunnen aanraden, maar anders zou ik verder kijken. Ook met de 1 April '20-update functioneert de BT chip niet zoals je van een midrange-telefoon mag verwachten.

Pluspunten

  • Groot OLED scherm met goede zwartwaarden
  • Grote batterij
  • Persoonlijk: Geen notch maar punch-out

Minpunten

  • Bluetooth hapert, voornamelijk met AirPods
  • Exynos ipv midrange Snapdragon
  • Bloatware van Samsung/Microsoft
  • Finger print reader werkt matig

Eindoordeel

Score: 3
Manon2876Newbie 10 mei 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Telefoon viel regelmatig uit tijdens bellen of gaf storing. Verder werkt de spatiebalk niet optimaal Terug in winkel werd 'bellen via wifi' uitgezet. Probleem niet opgelost. Week later: andere sd-kaart. Storen tijdens bellen blijft. Telefoon wordt opgestuurd. Spijt van deze aankoop!

Pluspunten

  • Ruim scherm

Minpunten

  • Stoort tijdens bellen
  • Spatiebalk werkt niet optimaal

Eindoordeel

Score: 2
Marti56Newbie 3 mei 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Google chrome loopt compleet vast met openen in de 2e week dat ik heb heb ook zijn er vaker aps die het niet goed doen. en ik heb nu vaker slecht bereik met internetten.

Pluspunten

  • mooi scherm
  • camera's
  • grote batterij

Minpunten

  • software fouten
  • lage kwaliteit uiteindelijk

Eindoordeel

Score: 2
ConsumoNewbie 3 april 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

De telefoon is niet wat ik verwachtte. Een lomp ding met veel problemen. Bluetooth valt telkens uit zelfs na laatste updates, fingerprintreader werkt meestal niet, ook problemen met face-unlock en trager dan smartphones in dezelfde prijscategorie. Beeld/hoofdcamera zijn goed, heb je weinig aan als de rest het nauwelijks doet.

Pluspunten

  • Beeld
  • Hoofdcamera
  • Opslag

Minpunten

  • Bluetooth valt heel vaak uit
  • Fingerprint reader echt slecht
  • Face-unlock vertoont ook kuren
  • Sloom ding
  • Oordopjes slechte kwaliteit, goedkoop chinees spul lijkt het wel

Eindoordeel

Score: 1
tasqa1004 29 maart 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Kom van een Oneplus3 die nu toch wel kuren begon te tonen. Ongeveer dezelfde grootte, maar dit AMOLED scherm is een stuk beter. Bluetooth problemen in eerste instantie maar na de update van ~9-10 Maart werkt alles vlekkeloos bij mij. Voor het geld een uitstekende smartphone!

Pluspunten

  • Scherm! (kleine hole-punch)
  • Groothoek lens is leuke gimmick
  • Prijs

Minpunten

  • Vibratiemotor erg lomp
  • Fast charge is maar 15W
  • Slippery

Eindoordeel

Score: 5
Da Queen 15 maart 2020 Product gekregen

Samsung Galaxy A51 Zwart

Qua uiterlijk een leuk toestel maar dat is het dan ook. Ik kom van een A2Lite, een telefoon van 150 euro, deze is sneller, stabieler en daar werkt alles naar behoren. Bluetooth valt om de haverklap uit, ook na de update. Verder trager dan zelfs mijn Moto X uit 2014!

Pluspunten

  • Schitterend OLED paneel
  • Redelijk licht ondanks formaat

Minpunten

  • Bluetooth valt om de haverklap uit, ook na de update (meer mensen hebben hier last van, zie Google)
  • Geen stock Android maar een tragere Samsung skin over de Android
  • Gare oordopjes
  • Monospeaker
  • Mijn Moto X uit 2014 is sneller!
  • Lag tijdens switchen apps
  • Fingerprintvreader traag, ook na de nieuwste update
  • Geen 6gb versie in NL, 4gb maar. Andere telefoons in deze prijscategorie bieden meer.

Eindoordeel

Score: 1
AmbitieusNewbie 15 maart 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Heb ook de A50. Ze hadden de A51 beter de 'Galaxy A50 Camera-Edition' kunnen noemen. Zelfde telefoon op de camera's en een iets grotere scherm na. Voor de rest dezelfde snelheid en ervaring. Accu gaat wel wat korter mee i.v.m. scherm. Vingerafdrukscanner werkt nóg slechter dan de A50. Rondom, teleurgesteld.

Pluspunten

  • 6.5" ipv 6.4", wel ten koste van accuduur
  • Iets betere fotokwaliteit dan A50

Minpunten

  • Bluetooth verliest regelmatig zomaar verbinding
  • Vingerafdrukscanner traag/werkt vaak niet
  • Face Unlock traag/werkt vaak niet
  • Geen prestatie-upgrade (qua processor of RAM)
  • Accuduur minder t.o.v. A50
  • Overall een teleurstellende "upgrade"

Eindoordeel

Score: 1
Mrryan138 8 februari 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Goed product voor de prijs. Lekker snel, goede camera's, voldoende opslag en mooi scherm. Helaas weinig keuze uit kleuren en de meegeleverde oplaadkabel is heel erg kort. Voor de rest prima telefoon, zeker het geld waard!

Pluspunten

  • camera
  • snelheid
  • opslag
  • prijs/kwaliteit
  • vingerprintscanner
  • face-unlock

Minpunten

  • bixby
  • weinig keuze uit kleuren
  • korte oplaadkabel

Eindoordeel

Score: 4
Marnixjee 1 februari 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Goede telefoon voor het geld, voor 369,- gekocht bij BCC, de camera is erg goed en kan je heel veel mee doen, ik dacht dat die erg groot was maar dat valt erg mee. De snelheid vind ik precies wat je kan verwachten in deze prijsklasse.(zeker niet langzaam) Wijziging.

Pluspunten

  • Kleine Front Camera.
  • Amoled scherm.
  • In Screen Finger Scanner.
  • Ziet er goed uit en ligt lekker in de hand.
  • Hele goede rear camera('s).

Minpunten

  • Finger print reader werkt niet helemaal snappy.
  • Nog geen gevonden verder.
  • Bluetooth verlies VAAK de verbinding met alles; auto's, speakers en smartwatches het samsung forum staat er vol mee en dit ligt echt aan het model A50/A51.

Eindoordeel

Score: 3
Kraut 27 januari 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Zwart

Het is een mooi toestel met een zeer goed scherm. Hij is echter HEEL traag en apps laden niet snel. De vingerafdrukscanner is ook heel erg slecht.Ik geef de telefoon wel een voldoende, prijs/kwaliteit is prima, al zou ik er zelf niet meer dan 300,- voor betalen.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Klein "gat"
  • Goede camera's

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner werkt 80% van de tijd niet
  • Erg traag
  • Lomp

Eindoordeel

Score: 3
dejavu023 24 januari 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A51 Wit

Gekocht bij mm voor 300 euro, mid range toestel voelt premium aan ondanks de plastic achterkant. Mooi amoled scherm met een goede screen to body ratio . Update; Bluetooth valt steeds uit. Al met al een hoop problemen..Terug gebracht geld terug gehad !

Pluspunten

  • camera
  • scherm amoled s2b ratio goed

Minpunten

  • vingerafdrukscanner pakt vaak niet
  • face unlock traag en werkt vaak niet
  • Bluetooth hapert om de min.

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy A51?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True