AlgemeenTLDR: Opgelicht met een 5080, troep in de doos. Duurde anderhalve maand tot ik mijn geld terug kreeg, slechtste klant ervaring die ik OOIT bij een bedrijf heb gehad.
Goeie deal gezien voor een 5080. Verkoop en bezorging door Amazon zelf, geen derde partij.
Na bezorging de opening gefilmd vanwege veel fraude met deze bedragen en items al had ik zelf die ervaring nog nooit gehad.
Tot mijn grote angst bleek het inderdaad fraude, de buitenste doos was met plastic folie gesloten en het pakket was relatief zwaar. Maar na opening zat er in de binnenste doos oude elektronica maar geen 5080.
Dit meteen bij Amazon gemeld, vonden het erg vervelend en maakten een retour aan met een retour barcode voor PostNL. Na even gegeten te hebben ging ik met de retour aan de slag maar de Retour bleek geannuleerd. Er was een onderzoek gestart omdat de verzending op bezorgd stond. Weer de klanten service gecontacteerd en het onderzoek werd gestopt en retour herstart. Dag erna naar een postNL punt om de retour in te leveren. Welgeteld 1 dag tussen ontvangst en retour.
Wat in de volgende anderhalve maand volgde was een pakket dat niet geaccepteerd werd bij het retour center, een verplichte maand wacht tijd om het pakket te retourneren en een lawine aan onbehulpzame klanten service medewerkers en managers die beloftes maakten maar geen enkele die na kwam.
Het probleem zelf was 1 ding maar de manier waarop er mee om werd gesprongen en de totale onwilligheid om het probleem op te lossen voor mij als klant door het bedrijf maakt het echt de allerslechtste ervaring die ik ooit heb gehad.
Bizar genoeg was de bezorging het enige wat goed ging, op tijd en zonder schade.
KlantenserviceIk heb nog nooit een bedrijf mee gemaakt waar het lijkt alsof de klanten service is getraind om je NIET te helpen.
Een eindeloze opvolging van loze beloftes, en met 1 persoon zelfs leugens. Managers die nooit op de voorgrond treden om iemand te woord te staan en zich verbergen achter "policies" en service medewerkers die machteloos staan.
Echt de meest treurige situatie. Ik wist dat Amazon slecht stond in Amerika met klanten service maar om dit in Nederland mee te maken met alle EU regelgeving daar sloeg mijn hart echt van over.
Droevig en op het allerlaagste niveau die je kan mee maken in Nederland is mijn omschrijving van de Amazon klantenservice.