AlgemeenIk laat eigenlijk nooit shopreviews achter, maar na mijn ervaring met de Samsung klantenservice wil ik andere toch wel even waarschuwen.
VerzendingSnel, goed en betrouwbaar inclusief vooraf gegeven tijdsvenster.
Hier geen commentaar op.
Maar als je ook maar op een of andere manier met Samsung in contact wenst te komen ben je overgeleverd aan een compleet incapabele klantenservice die je continu van het kastje naar de muur verwijst.
De bijgeleverde lader van Samsung Watch9 was al vanaf het begin defect, de USB-C aansluiting zat los. Vervolgens mijn zoektocht gestart naar contact met Samsung, via de live-chat op de webshop word je doorverwezen naar het Whatsapp kanaal, en hier begint het avontuur.
De vraag of ik enkel de lader kon retourneren, moest doorgezet worden naar een afdeling. Ik moest echt allerlei informatie doorsturen, zoals factuur, filmpje dat hij kapot was, handgeschreven serienummer en noem maar op. Over het verdere verloop kon geen uitspraak worden gedaan. Ondertussen kon ik mijn NIEUWE Watch9 niet eens meer opladen. Besloten om te bellen naar Samsung, tot twee keer toe werd ik in de wacht gezet omdat iemand zo genaamd iets moest navragen, en beide keren heb ik meer dan 20 minuten gewacht, uiteindelijk maar de verbinding verbroken.
De derde keer kreeg ik de optie om het hele product te retourneren of konden ze mij eenmalig een nieuwe lader sturen. Ook hiervoor moest ik weer via Whatsapp allerlei informatie aanleveren. Over deze aanvraag is na 5 werkdagen, nog steeds geen terugkoppeling over geweest.
Uiteindelijk heb ik heel de boel ingepakt en geretourneerd. Ik zag dat er ondertussen een promotie was voor een gratis duo-charger bij aanschaf van Watch9. Nieuwe Watch9 willen bestellen, maar de lader kwam er niet bij. Ook hiervoor moet je weer bij de Whatsapp-brigade zijn, na drie gesprekken en allerlei verzoeken om aangeleverde sreenshots bleek de lader niet voorradig zijn. Ze zijn te lui of zelf even te kijken, ze geven allerlei vagen suggesties en vragen voortdurend om screenshots.
Echt, je wordt helemaal gek van die klantenservice, het leverde mij alleen maar stress en enorme frustratie op. Op sommige momenten reageren ze gewoon helemaal niet meer op Whatsapp (binnen openingstijden) omdat het te moeilijk wordt. Ik heb dit werkelijk waar nog nooit in mijn leven meegemaakt. Het zou gewoon niet moeten kunnen.