AlgemeenSoms leuke aanbiedingen, maar goedkoop bleek in mijn geval duurkoop... Wanneer er iets mis gaat met je aankoop hoef je hier geen service te verwachten.
VerzendingHelaas alleen verzending per DPD. Die zijn bij mij niet al te betrouwbaar in de bezorging. Moet de pakketjes van DPD soms uit de tuin vissen of bij een obscuur ophaalpunt ver weg ophalen. Gelukkig is het nog nooit echt mis gegaan, maar het zou fijn zijn als Proshop ook een andere optie voor verzending zou aanbieden.
KlantenserviceRonduit schandalig. Proshop heeft lak aan het consumentenrecht en laat je gewoon barsten met kapotte spullen.
Ik heb een monitor gekocht, waarvan binnen 3 maanden het scherm spontaan knapte. Ik heb Proshop erop gewezen dat dit defect een bekend fenomeen is; het internet staat vol met verhalen van spontaan knappende Samsung Odyssey schermen.
Toch beweert Proshop dat ik de monitor zelf kapot gemaakt zou hebben - en dus geen garantie heb. Maar, volgens het consumentenrecht ligt de bewijslast bij de verkoper wanneer een product binnen 1 jaar defect raakt. Anders wordt automatisch aangenomen dat het product bij levering al defect was. Een duidelijke uitleg of enig bewijs voor de bewering van Proshop krijg ik niet, ondanks herhaalde vragen. Met mijn melding dat dit een vaker voorkomend defect is wordt niets gedaan.
Proshop weigert garantie te verlenen op een bekend defect en wijst naar Samsung - waar ik niets mee te maken heb, ik koop immers bij Proshop en niet bij Samsung - in een poging de zaak af te schuiven. Inmiddels zit ik alweer 3 weken zonder werkende monitor, zonder enig zicht op een oplossing van Proshop.
Al met al een buitengewoon teleurstellende ervaring. Ik loop voortaan met een grote boog om deze tent heen.
*** Update 15-7-2026
Ik heb Proshop formeel in gebreke gesteld naar aanleiding van deze zaak. Hierop heb ik geen inhoudelijke reactie ontvangen, enkel een zeer summiere afwijzing. Ik ben buitengewoon teleurgesteld in de houding van Proshop en de zaak gaat nu over naar mijn rechtsbijstand.
Goedemorgen,
Bedankt voor je review. Je garantieclaim is helaas afgewezen vanwege fysieke overlast. Omdat de zaak momenteel nog loopt, kunnen wij hierover geen verdere informatie geven via een antwoord op een review.
Alle verdere communicatie zal per e-mail verlopen. We hopen uiteraard op een spoedige afhandeling.
Groet,
Proshop