AlgemeenMijn Festool slijptol ging defect en werd ter reparatie aangeboden. De eerste reparatie duurde ongeveer vijf weken en loste het probleem niet op. Pas nadat ik videobeelden van de storing had gestuurd, werd erkend dat het probleem nog steeds aanwezig was.
Tijdens het tweede reparatietraject moest ik opnieuw voortdurend zelf achter de status aan. Uiteindelijk kreeg ik zelfs te horen dat de machine niet was ontvangen en dat ik zelf maar moest uitzoeken waar deze gebleven was.
Uit de PostNL-gegevens bleek echter dat het pakket al weken eerder was afgeleverd. Uiteindelijk bleek Gereedschapcentrum de machine gewoon in bezit te hebben, maar intern verkeerd geregistreerd.
Wat mij vooral stoorde was dat ik daarna een verklaring kreeg die niet overeenkwam met de track & trace gegevens. Ondanks de aantoonbare feiten werden er geen excuses gemaakt en werd er geen verantwoordelijkheid genomen voor de fouten die waren gemaakt.
Na twee reparatietrajecten, maanden vertraging en veel verloren tijd is het probleem nog steeds niet opgelost. De compensatie voor het volledige traject bedroeg €8 korting op een volgende bestelling.
Ik had nooit gedacht dat een defecte slijptol mij meer tijd zou kosten dan sommige verbouwingen die ik uitvoer voor klanten. Wat een eenvoudige garantiemelding had moeten zijn, veranderde in een dossier van maanden met mislukte reparaties, slechte communicatie, administratieve fouten en een gebrek aan verantwoordelijkheid. Uiteindelijk bleef het probleem onopgelost en mocht ik het zelf verder uitzoeken.