WK 2026: Scoor de beste elektronica deals met ons advies. Scoor jouw winnende opstelling tijdens dit WK!

Amazon.de

Ik ben opgelicht voor 743 euro.

Nadat ik een nieuwe grafische kaart had teruggestuurd die ik van iemand had gekocht (hij gaf me de factuur), had ik een retour aangevraagd vanwege het coilwhine dat de kaart maakte.

Ik ontving instructies met een DHL-retourlabel, met de mededeling dat mijn rekening, en niet die van hem, zou worden gecrediteerd, maar slechts voor 668 euro in plaats van het oorspronkelijke aankoopbedrag van 743 euro.

Ik heb de kaart met een andere vervoerder en verzekering teruggestuurd, omdat er geen DHL-punt in de buurt was waar ik zo'n label kon laten verwerken.

Omdat noch de vervoerder noch Amazon de zending bevestigden, heb ik een verzekeringsclaim ingediend bij de vervoerder.

Nadat Amazon via de chat had bevestigd dat ze de zending hadden ontvangen (waarvan ik een screenshot heb gemaakt), heb ik de claim gesloten.

Ik heb meerdere keren het ontvangstbewijs van de vervoerder (ouder dan 5 weken) en de bevestigingsscreenshot (ouder dan 3 weken) overlegd.

Ik heb telkens weer te maken met een verwarde Indiër aan wie ik alles vanaf het begin moet uitleggen, soms aan meerdere mensen, soms zelfs meerdere keren aan dezelfde persoon. Dingen zoals dat ik het niet gekocht heb en dat de terugbetaling niet voor deze retourzending bedoeld was, tenzij het gedaan is door een tijdreiziger met dyscalculie die 1/5 van het geld terugbetaalt 2 maanden voordat de retourprocedure überhaupt gestart is.

Ik krijg geen reacties via e-mail, chats en telefoongesprekken worden beëindigd zonder dat me iets verteld wordt, behalve de eis dat ik contact opneem met de oorspronkelijke koper, die op geen enkele manier bij de retourzending betrokken is en waarvoor geen enkele wettelijke basis of rationele reden bestaat.

Ze zeggen dat ze geen toegang hebben tot die informatie, alsof het een natuurwet is en geen beperking die ze zelf hebben gecreëerd, en dat er geen mogelijkheid is om contact op te nemen met iemand die meer autoriteit en/of capaciteit heeft om de beperkte taxonomie op hun schermen handmatig aan te passen. Dat vind ik geen rechtvaardiging voor het feit dat ze me voor 743 euro hebben opgelicht.

Omdat ik geen informatie kon vinden over hoe ik een formele claim moest indienen, heb ik hierom gevraagd via de chat. Mij werd verteld dat ik binnen 24 uur zou worden teruggebeld.

Nadat ik had uitgelegd dat er al drie keer eerder tegen me was gelogen over het feit dat ik zou worden teruggebeld, en na te hebben gevraagd om een ​​e-mailadres, werd de chat door de medewerker afgesloten.

Scorekaart voor Amazon.de