AlgemeenVaak weet je pas écht hoe een webwinkel is als je een retour moet verrichten onder garantie, en daar waar NBB een nieuwe winkel voor mij was kan ik bevestigen dat ze met vlag en wimpel slagen.
Ik heb eerder een Tweakers review geplaatst waar ik NBB een goede beoordeling gaf, maar ik plaats er nu weer een nadat ik een retourervaring onder garantie heb meegemaakt, omdat zoiets naar mijn mening het belangrijkste is aan een webwinkel.
Verzending met DHL, niet zo snel als wellicht sommige concurrenten, maar prima.
KlantenserviceSituatie: Zo'n 7-8 maanden na aankoop van Crucial RAM-geheugen bij NBB (was de goedkoopste) begaf een van de sticks het. Gezien de huidige situatie omtrent RAM prijzen natuurlijk het grootste horrorscenario wat je kan voorstellen, al helemaal als je artikelen leest over dat de prijsstijgingen hebben geresulteerd in taferelen waar sommige winkels geld terugstorten in plaats van omruilen.
Na een onhandige fout van mij (ik stuurde enkel de defecte stick op, maar de fabrikant kan alleen de garantie afhandelen wanneer de complete "set" terugkomt) werd er gratis een tweede retourlabel opgestuurd. Retour werd snel en kundig afgehandeld, en een compleet nieuwe set RAM is nu onderweg naar me.
Prijs bij aankoop: 80 EUR
Prijs nu: 400 EUR
Het is misschien de standaard die je zou mogen (of moeten) verwachten, maar ik ben toch heel blij dat het zo snel opgelost is en ik niet op het blok ben gegaan voor 320 euro extra om de boel weer aan de praat te krijgen.
Al met al zeer tevreden over het garantieproces bij NBB. Enige verbeterpuntje is dat je een tamelijk onduidelijk generic contactformulier krijgt om de retour aan te melden, en een stuk van de communicatie komt in het Duits.