AlgemeenIk heb onlangs een MacBook Air besteld en ben tevreden over het product. Helaas is mijn ervaring met de trade-in service minder positief. De website van Apple gaf een trade-in waarde van €535 aan voor mijn oude MacBook Air, wat een belangrijke factor was in mijn aankoopbeslissing. Toen mijn oude laptop bij Apple aankwam, bleek hij echter: apparaat ongeschikt en werd hij retour gestuurd. Het is opvallend dat de website nog steeds dezelfde trade-in waarde toont. De staat is top, het betreft precies het genoemde type en find my stond uit. Dit heeft mijn vertrouwen in Apple flink aangetast.
VerzendingDe MacBook Air werd keurig op de beloofde datum geleverd, helaas wel via UPS. In Drenthe verloopt de service van UPS iets minder soepel dan die van concurrenten.
KlantenserviceIk heb meerdere keren contact gehad met de klantenservice. Hoewel het personeel altijd vriendelijk en behulpzaam was, konden ze niets voor me betekenen. Het probleem ligt bij een externe partij die de trade-ins afhandelt, en dat valt buiten hun bevoegdheid. Het lijkt erop dat het serienummer niet wordt herkend, waardoor de trade in partner het niet in haar systemen kan zetten. En ze hebben geen proces om dit te escaleren.