AlgemeenWebsite werkt prima, niks op aan te merken.
Wel schrok ik van de beoordeling van Coolblue hier op Tweakers. Ik dacht nog dat zij service hoog in het vaandel hadden, maar na mijn ervaringen (zie verzending en klantenservice) en het lezen van de ervaringen hier lijkt het er op dat ze gewoon op hun oude goede naam door proberen te gaan terwijl ondertussen op alles bezuinigd wordt. Daarmee is er dus weinig reden meer om voor Coolblue te kiezen.
Helaas heeft Coolblue er voor gekozen tegenwoordig gebruik te maken van DHL, naar mijn mening met afstand de slechtste van de grote koeriersdiensten actief in Nederland. Zodra ik zag dat het met DHL kwam wist ik hoe laat het was... En jawel. Besteld op vrijdag, zou zaterdag komen maar DHL gaf aan het adres niet te kunnen vinden. Dat geven ze heel vaak aan, je zou denken dat ze misschien eens leren. Maandag nieuwe poging, nu zeggen ze dat we elkaar gemist hebben. Nee, ze zijn gewoon niet langsgeweest (ik zat in de huiskamer achter de voordeur in het leverwindow en ik heb een smart deurbel die ik getest heb en werkt, die geen DHL bezorger gezien heeft). Uiteindelijk op dinsdag mijn pakketje ergens uit een DHL automaat moeten gaan halen, zonder één poging van DHL om het te bezorgen.
Vervolgens blijkt de verpakking van de Pixel Watch 4 die ik besteld had ook beschadigd. Er zaten scheuren in de papieren wikkel om het doosje. Ik dacht eerst dat ik een tweedehands product gekregen had, maar de seal was wel nog intact en alles in de verpakking zag er perfect uit... maar blijkbaar wordt er in het magazijn van Coolblue niet goed met producten omgegaan, of als er dan eens iets misgaat is het blijkbaar geen probleem om een duidelijk beschadigde verpakking gewoon als nieuw uit te sturen.
Support gaat in eerste instantie naar een LLM. Dat was duidelijk, want hij hallucineert. De bot vroeg mij namelijk op een gegeven moment of ik het liefst via chat, telefoon of mail wou communiceren. Toen ik mail koos wist hij me te vertellen dat mail helemaal geen optie was... waarom biedt je het dan aan?
Aan de andere kant was het niet moeilijk om van de bot door te gaan naar een menselijke support specialist. De twee mensen die ik gesproken heb kwamen ook begripvol en aardig over. De eerste, nadat DHL mijn adres niet kon vinden, gaf aan dat het bij DHL doorgegeven was en dat die het zeker in hun team zouden bespreken. Goed, daar had ik niet al te veel vertrouwen in, het ging mij er om Coolblue te laten weten dat ik door hun keuze van transporteur hun nu lager inschat. En zoals verwacht had het dus ook geen effect want de tweede poging is ook nooit gebeurd. Dus, begripvol, aardig, maar ineffectief.