AlgemeenVoor een nieuwe build (Ryzen 7 + B650 moederbord) was ik op zoek naar een 32GB kit die lekker draait op 6000MT/s, omdat dat toch een beetje de sweet spot is voor AM5. Uiteindelijk uitgekomen op 2x16GB Patriot DDR5 6000MHz bij Alternate.
Alternate had die scherp geprijsd en gewoon direct uit voorraad leverbaar. De productpagina was duidelijk, met goede specs en zonder onduidelijkheden over timings of ondersteunde profielen. Even checken in de QVL van mijn moederbord en bestellen maar.
Bestelproces ging zoals je verwacht: geen gedoe, duidelijke bevestiging en meteen inzicht in de levertijd.
Na installatie meteen XMP (EXPO) aangezet in de BIOS en de kit draait stabiel op 6000MT/s. Geen rare crashes, geen memory errors in stress tests en ook tijdens langere gaming sessies (Warzone / Helldivers 2) blijft alles stabiel. Boot times zijn prima en overall voelt het systeem gewoon snel en responsief. Ik ben er blij mee! En ik zal het zeker aanraden.
Enige nadeel is dat ik zie dat het product nu voor 30 euro minder erop staat als dat ik hem voor 4 weken geleden gekocht heb, achja.
De verzending was snel en netjes binnen de beloofde levertijd. Het geheugen was goed verpakt in een stevige doos met voldoende bescherming tegen transportschade.