Coolblue.nl

De site en het hele bestelproces werkt zoals je dat zou verwachten, niks mis mee. De ellende begint daarna pas.

Op maandag rond half 2 s'middags besteld. Product is op voorraad.
Levering pas twee dagen later, wat mij betreft niet het einde van de wereld maar de dikgedrukte "Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd" bovenaan de site is dus niet altijd even waar. Misschien veranderen naar "Voor 23.59 uur besteld, waarschijnlijk morgen gratis bezorgd maar dat ligt meer aan PostNL".

Ik ontvang het product zonder verzenddoos. Dus gewoon een verzendetiket op de product doos geplakt. Dit is bij veel producten helemaal prima maar tijdens het bestellen zou het een keus moeten zijn. Een verzenddoos beschermt het product extra en niet iedereen hoeft te weten wat ik heb besteld.
De doos bevat scheuren, oude taperesten én duidelijk opnieuw (en niet netjes) dicht getaped. Dit doet mij sterk vermoeden dat het om een eerder teruggezonden artikel gaat wat opnieuw is ingepakt. Nu heb ik niets tegen een "tweedekans" product, maar als ik het als nieuw bestel dan verwacht ik ook een nieuw product te ontvangen. Ik zie dit steeds vaker gebeuren bij grote partijen, ook Bol.com en Amazon sturen schaamteloos opnieuw ingepakte producten als nieuw, Coolblue kan dus aan deze lijst worden toegevoegd.

Uiteraard ga ik niet akkoord met een tweedekans product wat ik als nieuw heb besteld dus ik neem contact op met de klantenservice. Ik kies voor de chat. Zoals overal moet je ook hier even de waardeloze chatbot overtuigen dat je met een medewerker wilt chatten en gelukkig gaat dat vrij snel.
Na uitleg over mijn situatie biedt de medewerker mij aan om 10% van het aankoopbedrag terug te geven als "tegoed". Jawel, een tegoed wat je uiteraard alleen bij Coolblue kunt gebruiken (nee meneer, op rekening is simpelweg niet mogelijk). Uiteraard is het heel goed mogelijk maar Coolblue weigert dat gewoon, niet netjes. Dus daar moet je dan maar gewoon akkoord mee gaan ondanks dat ik vrijwel nooit iets bestel en de kans groot is dat dat tegoed dus nooit gebruikt gaat worden.
Een dag later zie ik dat het tegoed nog steeds niet op mijn account is bijgeschreven en moet ik dus nogmaals het hele verhaal aan de volgende medewerker uitleggen.
Dus als je veel vrije tijd hebt en graag tweedehands producten in kapotte dozen ontvangt en tegoeden wilt ontvangen waar je hoogstwaarschijnlijk niks aan hebt is Coolblue perfect!

Scorekaart voor Coolblue.nl