AlgemeenDe bestelprocedure bij MediaMarkt was soepel en de prijzen waren scherp. De eerste levering was snel op op tijd.
VerzendingDe bezorgers waren erg gehaast. Pas toen ze weg waren, had ik door dat het product zwaar beschadigd was. Deze schade kan haast niet on opgemerkt ontstaan zijn.
KlantenserviceIk heb recentelijk een koelkast gekocht bij MediaMarkt, maar bij aflevering bleek er schade te zijn. Hoewel een foutje kan gebeuren, was ik teleurgesteld over de manier waarop MediaMarkt dit probleem heeft opgelost.
De telefonische klantenservice was een uitdagende ervaring. Je moet eerst een lang keuze menu doorlopen om vervolgens een AI-bot te overtuigen om een medewerker te spreken. Als eerste probeerde ze zich er makkelijk van af te maken door korting aan te bieden, deze korting stond echter niet in verhouding tot de schade. De medewerkers die ik sprak, maakten loze beloftes en waren erg gefocust op het krijgen van een goede beoordeling direct na het telefoongesprek. Ik kreeg het gevoel elke dag weer te moeten bellen om een volgende stap in het proces te maken. Tot op het moment dat de bezorger op de stoep stond, had ik geen idee of ze de koelkast kwamen ophalen, een nieuwe kwamen bezorgen of netjes kwamen omruilen—alles heel onduidelijk. Daarnaast vraag ik mij ook af waarom het ruilen zoveel tijd kost, terwijl ik er gewoon een kan bestellen in de webshop die de volgende dag geleverd kan worden.
Ook de bezorger die uiteindelijk de omruiling kwam doen, bedelde voor een goede review. Dit wijst op een werkomgeving waar medewerkers zichzelf op 1 zetten en niet de klant