AlgemeenWij proberen lokale winkels te steunen ipv grote webwinkels. Wij kopen als Belgen aan bij lokale en BeNe winkels indien het kan.
Wij hebben hier voor de eerste keer producten gekocht in december bij Dect Direct. Wij hebben hier besteld omdat de producten ook In Stock zijn met een gegarandeerde shipping van 2d. Feestdagen komen er aan, dus we verwachten dat de verzending wat langer kan duren.
Na 10 werkdagen contact opgenomen met support. Bleek dat ze effectief gesloten waren.
Ik had net voor die periode besteld, maar met de producten zijn kapot en werken niet en wachten ze op een nieuwe levering. Echter op hun website zijn deze producten nog steeds duidelijk in stock, gegarandeerde shipping binnen 2 dagen.
Ok dus enkele dagen later toch nog eens een update gevraagd en ineens bleek alles klaar voor verzending. Echter was een deel van de geleverde producten kapot. Beetje raar als ze zelf hardware testen doen om dan toch kapotte zaken te leveren. Pech hebben we.
Geen probleem, opnieuw contact met klantendienst, we moeten het product opnieuw opsturen. We kregen geen label of informatie, we moesten het opsturen. Ik vond het een beetje raar, dus opnieuw contact opgenomen met klantendienst. Blijkbaar waren ze vergeten het label te bezorgen en de instructies.
Het kapotte product bedraagt een kostprijs van 800+ EUR. Alles zorgvuldig ingepakt en opgestuurd. Wij verzenden zelf kwetsbare materialen en doen ons best om alles zo goed mogelijk in de orginele verpakking te gebruiken.
Alles wordt geleverd maar wij krijgen geen antwoord, dus zelf opnieuw contact opgenomen met de klantendienst. We worden beschuldigd dat het niet goed verpakt is en daardoor heeft het product schade gekregen. Ofwel gaan ze de producten "vernietigen" of ze kunnen het terugsturen.
Ik sta versteld van deze manier van communiceren, wij zijn niet akkoord. Wij leveren bewijs van goede verpakking en raden aan als het pakket schade heeft, dat ze best bij hun verzendmaatschappij aankloppen en verzekering. Wij krijgen nooit bevestiging of ze de retourzending hebben verzekerd.
Men blijft hameren dat wij zelf dit probleem hebben veroorzaakt en niet kunnen rekenen op garantie, terugbetaling of gelijk welke andere compensatie. Ze tonen schade aan het product die niet zichtbaar is op de foto's die wij hebben gemaakt.
Als bedrijf kopen we voor bijna 2000 EUR aan producten, een potentiele aankoop die kan leiden tot meer aankopen. Maar telkens opnieuw hebben we PECH. De enige pech die ik heb opgemerkt is de onbekwaamheid van de klantendienst, in het speciaal Thomas.
Na aandringen gaan ze het kapotte product dan toch proberen versturen voor herstel, als het afgekeurd wordt hebben we PECH.
Wij wachten weer 2 weken en in totaal zijn we bijna 2 maanden ver van de originele aankoop. We gaan zelf contact opnemen en we gaan de vriendelijke toon aanpassen naar meer legale termen en stellen we hen ook ingebreke van bewezen diensten en een laatste "vriendelijke" kans om de originele aankoop te herstellen.
De volgende stap die we gingen nemen was een aangetekend schrijven. We zien duidelijke onbekwaamheid van een een klantendienst, in plaats van oplossing zoeken voor een probleem wordt alles uitgeschoven naar de klant.
Uiteindelijk krijgen we een ander, maar vergelijkbaar product opgestuurd. In mijn ogen niet het product waarvoor ik betaald heb, maar het product voldoet wel aan de eisen dat ik wil.
Na deze interactie gaan wij niet meer terugkomen als klant. Wij zijn niet teleurgesteld door de latere verzending en de onduidelijke info op website die in stock is, maar toch eigenlijk niet.
Wij zijn teleurgesteld door de manier van communiceren door de klantendienst. Proberen om schuld op de klant af te schuiven en de producten te "vernietigen" ipv een oplossing te zoeken. En pas als onze vriendelijke taal directer werd, vond men een oplossing.
Het verschil met grote spelers, zou een vriendelijke service kunnen geweest zijn. Dat ontbreekt hier duidelijk en deze manier duwt jammer genoeg kopers in de armen van grotere spelers. Waar je na een week al een vervanging had van uw product.
Na meer dan 2 maand kregen wij bijna alle producten
KlantenserviceKlantendienst schoof schuld bij koper en stelde voor producten te vernietigen aangezien die niet goed verpakt waren bij retourzending. Koper had fotomateriaal om veilige retourzending te bewijzen.