Azerty

Ik was op zoek naar een Samsung Galaxy S10 Plus en kwam daarbij terecht bij Azerty. Daar werd het toestel aangeboden voor €400, wat een scherpe prijs was in vergelijking met Coolblue, waar het momenteel €480 kost. Dit leek mij een prima deal, en daarom besloot ik de tablet te bestellen.

Het probleem is dat ik een gewone S10 heb ontvangen, terwijl ik de S10 Plus had besteld. Zowel op de factuur als in de orderbevestiging staat duidelijk vermeld dat het om de Plus-variant gaat.

Er is een verkeerd product geleverd. Gezien de manier waarop het verpakt is, lijkt het erop dat de orderbon/factuur bewust genegeerd is, aangezien daar duidelijk de Samsung Galaxy S10 Plus staat vermeld. Ik heb Azerty hierover gemaild; hieronder staat hun reactie.

"Ik heb dit doorgestuurd naar onze collega’s van de website.
Na controle zijn we erachter gekomen dat dit inderdaad een fout vanuit onze kant was.
Op de website stond een verkeerde omschrijving vermeld.
Inmiddels is dit aangepast.

Nu is de vraag wat je graag wenst:
1. Je behoudt de tablet.
2. Je stuurt de tablet retour en ontvangt je geld terug. In dat geval ontvang je van ons een retourbon"

Hierop heb ik aangegeven dat er naar mijn mening ook een andere oplossing mogelijk is, namelijk het leveren van het bestelde product tegen het reeds betaalde bedrag. Dankzij chatgtp vriendelijk onderbouwd met het volgende:

"Artikel 7:17 BW – Verplichtingen van de verkoper:
De verkoper moet leveren wat is overeengekomen. Als jij iets bestelt, bijvoorbeeld de “+”-variant, moet de verkoper dat leveren, ook als hij later zegt dat er een fout in de advertentie of bestelling zat"

Op 30-01 2026 krijgt ik het volgende antwoord retour

"Zodra wij de retourzending hebben ontvangen, zullen onze servicecollega’s bekijken welke oplossing het beste past.
Zij gaan daarbij na of we de juiste Samsung Galaxy Tab S10 Plus voor je kunnen leveren tegen dezelfde prijs.

Zodra hier meer duidelijkheid over is, houden we je uiteraard op de hoogte"

Maandag 02-02-26 is het pakket bij hen aangekomen.

Tot op heden wacht ik nog steeds op een oplossing. Het gaat mij niet zozeer om de €80—al is het natuurlijk meegenomen—maar het is frustrerend dat ik extra moeite moet doen vanwege een fout van de leverancier, en bovendien acht werkdagen moet wachten op mijn geld. Het voelt omgekeerd: ik ben degene die de inspanning moet leveren, terwijl het probleem niet bij mij ligt.

Het lijkt erop dat er destijds bewust voor gekozen is om de gewone S10 te versturen in plaats van de S10 Plus, zonder mij te informeren. Had men mij toen even gecontacteerd en de situatie uitgelegd, dan hadden we alles kunnen annuleren en was de kwestie eenvoudig opgelost geweest. Dit vind ik echter geen juiste manier van handelen.

Scorekaart voor Azerty