AlgemeenNadat mijn voeding overleden was en het ook tijd was voor een nieuwe GPU een bestelling gedaan bij alternate. Website was duidelijk en ging allemaal heel soepel, verzending ging ook nog goed en was netjes op tijd. Echter ging het hierna allemaal een stuk minder goed.
Nadat alle onderdelen in mn pc gezet waren ging het nog allemaal prima niets aan de hand. totdat mijn voeding na een week een gigantisch vervelend geluid begon te maken, dit werd al snel bestempeld als "coil whine". Hiervoor heb ik voor de zekerheid contact gehad met de klantenservice.
"sorry coilwhine valt niet onder garantie" was het antwoord. Nu snap ik als een lichte coilwhine optreed onder een zware belasting dat dit "normaal" gevonden kan worden, maar in mijn geval is het al heel heftig te horen als ik op mijn desktop sta met een load op CPU van 4% en GPU van 0%. Zo danig goed te horen dat het door mijn koptelefoon heen komt (met een gesloten PC kast)
Omdat ik totaal niet tevreden ben met het antwoord dat ik hier heb gekregen had ik gevraagd of ik het product met doos en alle toebehoren retour kon sturen en mijn geld terug kon krijgen kreeg ik heel leuk te horen "nee je zit al buiten het retour recht dus dat zal niet mogelijk zijn".
Na wat overleg heb ik een video gestuurd waar het geluid duidelijk te horen is tijdens bijna geen load heb ik als antwoord gekregen: "Ik heb de video bekeken en het geluid is wel hoorbaar, maar natuurlijk ook minder luid dan in het echt, zoals je aangaf.
Om jou toch te helpen, ontvangen we graag het product, waar het geluid vandaan komt. Zo kunnen we het hier testen en beoordelen. Als het, zoals jij aangeeft, erg luid is, kunnen we van daaruit kijken hoe we jou verder kunnen helpen."
Ook weer een antwoord waar ik precies niets mee kan, geen idee of het garantie is geen idee of deze unit gerepareed kan worden en of ik hier extra voor moet betalen en geen idee hoe lang dit zal gaan duren. Altijd fijn als het gaat om een PC waar je ook je werk op doet en dus geen "tijdelijke" voeding kan installeren want die voeding is recent overleden.
Als dit probleem makkelijk opgelost had kunnen worden als in retour sturen en geld terug krijgen of een vervangangende unit opgestuurd en oude retour had ik zeer tevreden geweest en zeker zonder twijfels terug gekomen, maar na dit hele verhaal ga ik daar volgende keer toch aan twijfelen.
Verzending was goed, netjes verpakt en op tijd geleverd. Ook net jes te volgen via de track en trace.
KlantenserviceVeel tijd gekost, veel mails en telefoontjes en nogsteeds geen duidelijke uitkomst.