Megekko

Op 5 januari 2026 plaatste ik een zakelijke bestelling voor een INNO3D GeForce RTX 5080 X3 16GB. De kaart was op voorraad en levering stond gepland voor 8 januari. Wat volgde was een reeks uitstellen:

6 jan: uitgesteld naar 9 jan.

8 jan: uitgesteld naar 10 jan.

9 jan: plotseling uitgesteld naar 10 februari (een maand later).

Vanwege deze extreme vertraging heb ik de bestelling geannuleerd op 12 januari.

Tot mijn grote verbazing zag ik op 14 januari, slechts 2 dagen na de annulering, exact dezelfde videokaart weer op "direct leverbaar" staan op de website. Het enige verschil? De prijs was nu €150 hoger dan mijn oorspronkelijke aankoopbedrag.

Ik heb contact opgenomen met de klantenservice met de vraag hoe het kan dat ik eerst een levertijd van een maand krijg, maar de kaart na annulering direct weer op voorraad is. Het antwoord was dat dit kwam door "een annulering van een andere klant".

Dit verhaal rammelt aan alle kanten. Mijn conclusie is dat de levertijd van februari gebruikt is om een goedkopere order te lozen, zodat de kaart voor de nieuwe, hogere marktprijs verkocht kon worden. Bij navraag hierover gaf de klantenservice geen inhoudelijk antwoord meer. Voor mij als zakelijke klant is dit een vertrouwensbreuk. Voor €150 extra marge zijn ze een vaste klant kwijt.

Onbetrouwbaar. Van 'op voorraad' naar dagelijkse uitstellen, om plotseling naar 1 maand vertraging te springen. Na mijn annulering was het product magisch binnen 2 dagen weer 'direct leverbaar' voor nieuwe klanten, maar dan wel tegen een hogere prijs. De leverbeloftes lijken hier ondergeschikt aan de dagprijs

Kortaf en ontwijkend. De medewerker kwam met een onlogisch verhaal over een 'annulering van een andere klant' om te verklaren waarom de kaart plots weer beschikbaar was. Toen ik wees op de tegenstrijdigheden in die tijdlijn en de prijsverhoging, werd er niet meer inhoudelijk gereageerd. Geen enkele poging tot een oplossing, enkel een poging om van het mailverkeer af te geraken.

Scorekaart voor Megekko