AlgemeenIk had de Gigabyte RTX 5080 windforce besteld, helaas had deze op 1 fan een niet correct werkende fan, deze ratelde onder load. Eerst contact opgenomen met de klantenservice en het verhaal gedaan, daarover later meer. Ik had eerst de vraag neergelegd of ik dit zelf kon herstellen of dat deze toch terug moest.
De kaart viel nog onder de DOA garantie voorwaarden en kon onder deze voorwaarden terug. Nu hebben ze nog steede de nasleep van de kerstdagen en de recente sneeuwval. Ik had hiervoor 2 opties:
1) Opsturen en 2-3 weken wachten
2) langskomen in Raalte en de kaart ter plekke omruilen
Ik heb gekozen voor optie 2, van te voren had ik al een RMA melding gemaakt met de beschrijving van het issue en deze konden ze aan de balie direct overnemen. Het duurde even voor het omruilen, dus heb ik een kop koffie gepakt, wat trouwens alles behalve slootwater was. +1 hiervoor.
Eenmaal ontvangen kon de rit naar huis beginnen, door de sneeuw en zit ik deze review te schrijven en de fans te testen. Deze kaart is dik in orde, she's a keeper.....
De eerste kaart kwam in een forse doos, de kaart was ingepakt in luchtkussens die er rond omheen waren gedrapeerd. Voor verzending was dit prima en is ook zonder deuken en scheuren aangekomen.
Een verbetering wat ik zou voorstellen is om op de bodem doorregen karton/shredder karton te leggen. Hiermee ondersteun je de verticale beweging in de doos en dempt deze de schokken ook, de luchtkussen kan prima gebruikt worden voor de horizontale beweging.
Omdat ik natuurlijk belde voor de eerste kaart, heb ik natuurlijk de verkeerde optie gekozen. Een typisch gevalletje van user error. De medewerker verbond mij snel door naar de correcte afdeling, waar ik ook in het kort het probleem omschreef. Daar het advies gekregen voor opsturen of langskomen. RMA case aangemaakt met adviezen van de medewerker en de rest is geschiedenis en staat hierboven beschreven.