AlgemeenBestellen en betalen ging prima, maar daar houdt het positieve op. Twee harde schijven voor onze NAS (SHR2) bleken defect. de tweede kwam ik pas later achter omdat ik moest wachten op mijn 1e retour.
Bij retour van de tweede hdd claimt Azerty ineens 'valschade op 2 hoeken', terwijl ze de schijven zelf in simpele wikkelfolie versturen. Na 6 weken staat onze NAS nog steeds stil. Zeer teleurstellend voor een zakelijke klant.
Producten kwamen initieel snel, maar de verpakking was ondermaats, want enkel wikkelfolie om harde schijven. Ik weet dat dit vrij normaal is in algemene zin bij HDDs, maar nu wijzen ze een garantieclaim af omdat wij deze schade dan veroorzaakt zouden hebben, dat is makkelijk zaken doen. Want nu wijzen ze naar fysieke schade die net zo goed bij hun magazijn of transport kan zijn ontstaan. De schade ijs een deukje op de HDD, die is 99% zeker niet bij transport ontstaan, maar bij Azerty of wellicht bij ons, maar we zijn er 100% zeker van dat het niet bij ons is gebeurd, en Azerty zeker niet bij hen.
Ik snap wel dat ze dit niet klakkeloos en bij iedereen doen, maar ik ben al 10+ jaar klant en bestel jaarlijks voor 5-10k.
Een beetje vertrouwen is dan, mijn inziens, wel op zijn plaats.
Retourafhandeling duurde weken. Bij melding van schade geen directe communicatie, geen foto's bij binnenkomst. Welles-nietes discussie waarbij klant moet bewijzen dat hij onschuldig is. Geen coulance, geen 50/50 oplossing. Voor een zakelijke klant volstrekt onacceptabel. Het gaat niet om de centen maar om vertrouwen en zakelijk fatsoen.