Azerty

Op dinsdag 2 december heb ik via de webshop Azerty.nl RAM-geheugen besteld. Op de website stond vermeld dat de verwachte levertijd 2 à 3 dagen zou zijn.
Tot vrijdag 5 december heb ik geen enkele communicatie ontvangen. Pas nadat ik zelf contact opnam, kreeg ik te horen dat het product niet leverbaar is. Dit acht ik een voorbeeld van misleidende handelspraktijken. Volgens mijn informatie is een webshop wettelijk verplicht om duidelijk aan te geven wanneer een product niet op voorraad is, of om de klant direct na bestelling hierover te informeren. Beide verplichtingen zijn niet nagekomen.
Daarnaast is de communicatie onaanvaardbaar traag geweest. Het heeft uitzonderlijk lang geduurd voordat ik op de hoogte werd gebracht van de situatie, en dat pas na mijn eigen navraag.

Dit brengt mij in een zeer vervelende positie:

- Ik moet nu langer wachten voordat ik een alternatief product in huis heb.
- Mijn terugbetaling, die ik op vrijdag 5 december heb aangevraagd, is nog steeds niet uitgevoerd.
- Ondertussen stijgen de prijzen van alternatieve producten dagelijks door de huidige wereldwijde schaarste.
- Ik verlies tijd door contact met hun klantenservice, terwijl de fout volledig bij Azerty.nl ligt.

De levering heeft niet plaatsgevonden omdat het product uiteindelijk niet op voorraad bleek te zijn.

Ik kreeg pas vier dagen na de bestelling communicatie, en dat was omdat ik zelf moest navragen.

Scorekaart voor Azerty