AlgemeenAl van kinds af aan ben ik druk met PC’s en staat een bezoek aan een PC-winkel ongeveer gelijk aan een bezoek aan een snoepwinkel voor mij. In de periode voor het internet winkelen waren dat nog fysieke bezoeken aan winkels, met eindeloos folders bekijken en PC’s samenstellen op papier (voor de Zwollenaren onder ons, dat waren de Norrod, MyCom en Dynabyte, inmiddels allemaal niet meer onder ons). Mijn eerste onlinebestelling is zo’n twintig jaar geleden gedaan bij Salland Automatisering, een winkel die inmiddels failliet is, maar ook uit Raalte kwam.
Door de jaren heen heb ik vaak gezocht naar goedkopere onderdelen en PC’s samengesteld door middel van verschillende bestellingen door het land heen, maar bouwen bij één leverancier is toch prettiger. Azerty biedt daarin een voor mij perfecte mix van een goed, zeer uitgebreid aanbod van hardware, tegen een vaak scherpe prijs en het vertrouwde gevoel van bestellen bij een winkel in Raalte. Iets dat gepaard gaat met een nuchtere, klantvriendelijke houding die in het oosten van Nederland helemaal normaal is, maar wat in de Randstad al lang niet meer de standaard is. Daarbij bieden ze allerlei diensten aan zoals het bouwen van de PC en het installeren van software. Van die diensten heb ik zelf nooit gebruik gemaakt, maar vrienden wel en het beviel ze goed.
Dus tenzij de prijs bij een concurrent echt veel scherper is blijf ik mijn hardware gewoon bij Azerty bestellen.
De bestelling heb ik op een vrijdag avond om 22.00 gedaan, en de volgende dag om 16.00 thuis was het pakket thuis, hoe snel wil je het hebben?
KlantenserviceBij de laatste bestelling was één van de twee ramsticks defect. Na uitgebreid testen heb ik de klantenservice benaderd. Daar kwam een duidelijk uitleg over wat ik moest doen met vervolgens een afspraak om de stick op locatie nog te testen en direct om te wisselen mocht deze echt defect blijken te zijn. Zo gezegd, zo gedaan en ik heb zonder gedoe een nieuwe set met ram meegekregen.