ALTERNATE.nl

Alternate had een goede black Friday deal voor een ASUS 5070TI grafische kaart. Via de pricewatch kwam Alternate er als goedkoopste uit en eerdere ervaringen zijn ook altijd positief geweest.

De site oogt zakelijk, overzichtelijk en geeft duidelijke informatie over betaalmogelijkheden, levertijden en ook de productinformatie zelf is goed.

De kaart zou binnen twee werkdagen geleverd worden. Echter vernam ik na bestelling geen enkel bericht meer van Alternate.

Toen me in de pricewatch opviel dat de bestelde kaart niet meer bij Alternate verkrijgbaar was, besloot ik op m’n Alternate account in te loggen. Hier stond opeens vermeld “geen voorraad, levering niet mogelijk” bij m’n order. De hele bestelde kaart bleek ook opeens van de Alternate website te zijn verdwenen.

Uiteindelijk de kaart geannuleerd en elders besteld voor gelukkig nog dezelfde prijs.

Communicatie naar de klant toe kan m.i. echt veel beter.
Een voorraadprobleem of problemen met toelevering kunnen altijd voorkomen, maar communiceer hier over naar de klant.

Nu kom ik er zelf achter dat de kaart niet meer leverbaar is en ik heb gelukkig nog op tijd actie kunnen ondernemen zodat ik de kaart elders voor dezelfde prijs kon kopen.

Maar een order status wijzigen naar niet leverbaar, het desbetreffende product van de site halen zonder ook maar enige terugkoppeling naar de klant vind ik echt niet netjes.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl