Azerty

Azerty ken ik al jaren, en in het verleden heb ik er al eens met tevredenheid iets besteld. Toen mijn beeldscherm onlangs kapotging, besloot ik mijn nieuwe ASUS TUF Gaming VG27AQML5A LED-monitor (top monitor trouwens!) opnieuw bij Azerty te bestellen.

De keuze was snel gemaakt. De website van Azerty werkt prettig, is overzichtelijk en laadt een stuk sneller dan die van sommige concurrenten. Ook de prijs was scherp, en wat ik erg waardeer: de voorraadinformatie klopt. Er stond vermeld dat er nog één exemplaar beschikbaar was, en de volgende dag had ik het scherm al in huis.

Het bestel- en betaalproces verliep soepel en duidelijk, met genoeg betaalmogelijkheden om uit te kiezen. De communicatie over de bestelling en levering was netjes, en het product werd goed verpakt en in perfecte staat geleverd.

Kortom, weer een heel positieve ervaring met Azerty. De combinatie van een duidelijke website, scherpe prijzen en snelle levering zorgt ervoor dat ik hier in de toekomst zeker vaker zal bestellen.

De levering vond al de volgende dag plaats, precies zoals vermeld tijdens het bestellen. Uiteraard heeft een webshop daar maar beperkt invloed op, maar de PostNL bezorger had er duidelijk zin in. Het was prettig om zo snel en soepel geleverd te krijgen.

Wat me wel opviel, en wat ik als een klein verbeterpunt zie, is dat het product direct in de originele doos van de fabrikant werd verzonden. Hoewel ik duurzaamheid belangrijk vind en begrijp dat dit minder verpakkingsmateriaal oplevert, is zo’n grote doos waarop duidelijk staat wat erin zit niet altijd ideaal. Dat kan bij vervoer of aflevering onhandig of risicovol zijn. Daarom beoordeel ik de verzending met een "goed" in plaats van "uitstekend".

Scorekaart voor Azerty