Belsimpel

Belsimpel weigert telefoon onder garantie te repareren. Mijn Pixel 8 (binnen de 3 jaar van het Extended Repair Program) kreeg ineens een paarse verticale lijn door het scherm, een bekende fabricagefout bij dit model. Ik heb het toestel naar Belsimpel gestuurd, maar zij weigeren het kosteloos te repareren en vragen €302,50 voor vervanging.

De reden? Er zou “speakermesh-schade” zijn, waardoor het toestel volgens hen zijn IP68-waterdichtheid heeft verloren. Op basis daarvan concluderen ze dat de schermschade door mij is veroorzaakt, terwijl er geen enkel bewijs is van vocht-of waterschade. Alleen twee vage foto’s van het speakermesh werden getoond.

In de garantievoorwaarden staat duidelijk: *“Als het scherm of het afdekglas van je Pixel 8 is gebarsten of als het apparaat andere vormen van schade vertoont, zoals binnendringing van vloeistoffen, komt het misschien niet in aanmerking voor dit programma.”* Er is dus sprake van interpretatie, niet van bewijs van gebruikersschade.

Het beste wat Belsimpel mij kon aanbieden was 50% korting op de €302,50 reparatiekosten, maar dat heb ik geweigerd. Het toestel is inmiddels twee jaar oud. Dit hele process bij Belsimpel heeft trouwens 6 weken geduurd, zonder dat er mij een tijdelijke toestel werd aangeboden.

Kortom: Belsimpel schuift garantieclaims te makkelijk af op “gebruikersschade” zonder overtuigend bewijs. Dit is in strijd met de wettelijke garantieplicht in Nederland. Ik raad iedereen aan elders te kopen.

Klantenservice is vriendelijk, maar niet hulpzaam. Ze kunnen niet heel veel voor je betekenen. Als je met hun in beroep gaat over de garantie voorwaarden, word je eigenlijk genegeerd, schuiven ze de schuld naar jou, en verwijzen ze naar hun service partner waarmee ze werken.

Ha,

Bedankt voor je review. We balen ervan om te lezen dat je een negatieve ervaring hebt gehad met de garantie van je toestel. We kijken daarom graag met je mee naar de situatie. Stuur daarom je ordernummer en contactgegevens door naar service@belsimpel.nl. Vervolgens nemen wij contact met je op!

Groet,
Isa van Belsimpel