Megekko

Ik heb in maart 2025 een Gigabyte AORUS 5090 GPU bij Megekko.nl gekocht.
Na ongeveer zes maanden begon de kaart een duidelijk defect te vertonen: één ventilator draait continu rond 3000 RPM terwijl de andere twee rond 1000 RPM blijven.
Het probleem is reproduceerbaar en ik heb hiervan videobewijs gedeeld.

De videokaart is op 27 september teruggestuurd en door Megekko op 30 september ontvangen.
Ondanks het bewijs weigert Megekko een terugbetaling en verwijst het naar een “30-dagen retourbeleid”, wat niet van toepassing is bij defecte producten.
In plaats van een oplossing aan te bieden, stelde men voor om de kaart naar de fabrikant te sturen voor een extra controle die 10–15 werkdagen zou duren.

Omdat dit niet in lijn is met de Nederlandse consumentenwetgeving (BW 7:17 en 7:21), heb ik inmiddels klachten ingediend bij ConsuWijzer (ACM), Mollie en bunq.

Ik hoop dat Megekko deze zaak alsnog correct afhandelt en de wettelijke garantie respecteert.
Ik zal deze review bijwerken zodra de kwestie is opgelost.

The customer service was polite but completely ineffective. Despite clear video evidence of the defect, they stuck with a standard answer and wrongly pointed to a 30-day return policy. No responsibility was taken or solution offered. This is far below what you would expect from a reputable online store.

Scorekaart voor Megekko