AlgemeenKort geleden een RTX 5080 aangeschaft bij Megekko. Tijdens het installeren hiervan viel het me op dat het niet mogelijk was om de kaart te monteren vanwege de PCI bracket die flink verbogen is.
Dit zou in principe zelf gerepareerd kunnen worden met een tang, echter is het de vraag of er andere delen van de kaart defect zouden kunnen zijn als de PCI bracket al zo verbogen is.
De kaart heb ik teruggestuurd waarna ik een aantal dagen later een nieuw exemplaar ontving.
Met deze viel het me op dat er op de achterzijde een witte kras aanwezig was, wat leek op kleine lakschade wat in principe makkelijk bijgewerkt kon worden. Ik heb de kaart alsnog geprobeerd te installeren echter kreeg ik deze niet aan de praat in mijn huidige computer.
Om deze reden had ik de kaart retour gestuurd om mijn geld terug te krijgen. Vervolgens krijg ik een aantal dagen bericht over dat de kaart "uitvoerig getest" is en dat ze de kaart weer terug hebben gestuurd. Bij aankomst heb ik de levering geweigerd aan de deur en weer contact opgenomen met Megekko hierover.
Vervolgens krijg ik te horen dat de kaart niet in retour genomen kan worden omdat deze schade had. Les geleerd: Niet meer bij Megekko bestellen tenzij je verwacht dat alles in één keer goed gaat en de klantenservice niet ingeschakeld hoeft te worden.
Bij de levering van de eerste kaart was weinig padding toegevoegd en werd er bovendien niet gevraagd om een handtekening terwijl dit wel verplicht zou moeten zijn. Bij het ontvangen van de vervangende kaart was dit beter, alwel via een andere bezorgdienst.
KlantenserviceNaast de miscommunicatie bij het terugsturen van de vervangende kaart is Megekko niet bereid om je daadwerkelijk te helpen en doen ze er alles aan om te vermijden dat ze je geld teruggeven.
Ook te vermelden is dat het lijkt dat ze maar op één moment van de dag reageren op email en dat er verder geen andere manier is om contact met ze op te nemen.