Amac

In november 2022 kocht ik bij Amac een Apple TV 4K (€184). Na nog geen drie jaar viel de aan/uit-knop van de meegeleverde Siri Remote eraf bij normaal gebruik.

Ik heb Amac gevraagd om dit onder de wettelijke conformiteit op te lossen, oftewel het recht dat een product moet functioneren zoals je redelijkerwijs mag verwachten, ook na de standaardgarantie. Amac weigert, terwijl de ACM uitlegt dat consumenten bij producten zoals deze recht hebben op een deugdelijk product dat langer meegaat dan hun eigen garantietermijn.

Er zijn online meerdere meldingen van hetzelfde probleem met de Siri Remote, wat erop wijst dat dit mogelijk een structureel probleem is. Gelukkig gaat het hier “slechts” om een Apple TV; een duurder apparaat zoals een MacBook zou ik dit in acht nemende niet bij Amac kopen. Mijn ervaring: slechte aftersales, onzorgvuldige verzending en geen erkenning van consumentenrechten.

De doos was bij levering slecht dichtgeplakt en van buitenaf zichtbaar dat er een Apple TV in zat — niet professioneel .

Amac heeft elke keer netjes gereageerd op mijn berichten, maar weigert het probleem onder wettelijke conformiteit op te lossen, terwijl de ACM aangeeft dat consumenten recht hebben op een deugdelijk product.

Scorekaart voor Amac