AlgemeenAlternate op zichzelf is geen slechte webshop, waar de schoen wringt is het partnerschap met DHL als bezorgdienst.
VerzendingDit is het punt waar ik ga adviseren om elke andere webshop te gebruiken die geen diensten inleent aan DHL. Waarschijnlijk als alles goed gaat met je verzending is er niks aan de hand. Maar oh oh oh, als er iets fout gaat bij DHL succes ermee.. De klantenservice bij dit bedrijf is niet bestaand. Dit bedrijf heeft geen telefoonnummer, alleen een chat gevuld met npc's die niets anders kunnen dan gestandariseerde zinnen knippen en plakken in de "klantenservice" chat. Ik ben nu zes dagen onderweg zonder ook maar een persoon gesproken te hebben aangaande de bestelling. Tot slot verwacht DHL dat jij samen met de verzender (Alternate) het probleem op gaat lossen.
KlantenserviceAfgezien van de wat beperkte openingstijden vond ik de heer aan de telefoon een zeer fijne werknemer, begrijpend, oplossings gericht en snel in de behandeling van de vraag/klacht. Helaas ontsnapt deze heer niet aan de bedrijfsprocessen van beide bedrijven. Aangezien de bestelling veel te laat is en dus voor mij niet interessant meer is om aan te nemen, heb ik aangestuurd op het annuleren van de bestelling. Het is helaas wel zo dat je dus klaarblijkelijk moet wachten tot DHL het pakket bezorgd (Joost mag weten wanneer), zodat je later persoonlijk wéér werk moet verrichten om bovengenoemd item te retourneren. Nadat dit eindelijk is afgehandeld kan je je geld terug krijgen. Absoluut klantonvriendelijke bedrijfsprocessen en zeker de laatste keer dat ik hier wat
besteld heb.