ALTERNATE België

Bestellen en betalen gingen vlot. Alles stond duidelijk aangegeven op de website en het afrekenen was zoals je dat van een webshop gewend bent.

De doos was leeg aangekomen op een Bpost afhaalpunt. Bevestigd door de medewerkster daar.

Ik wil graag mijn teleurstellende ervaring delen met Alternate. Ik heb onlangs een bestelling geplaatst (grafische kaart t.w.v. €779) en het pakket is helaas leeg aangekomen bij een Bpost-afhaalpunt. Uiteraard heb ik het pakket geweigerd en het is correct teruggestuurd naar de afzender.

Direct daarna heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Ik heb alle gevraagde bewijzen doorgestuurd, in de veronderstelling dat dit probleem snel zou worden opgelost. Helaas kreeg ik een reactie waarin werd vermeld dat zij intern geen problemen hadden geconstateerd en mijn verhaal niet konden bevestigen.

Hierop heb ik zelf contact opgenomen met Bpost. Zij bevestigden schriftelijk dat ik het pakket correct heb geweigerd en dat het is teruggestuurd. Ze gaven ook aan dat de verzender verantwoordelijk is voor het verloop.

Met deze informatie heb ik Alternate nogmaals benaderd. Tot mijn grote verbazing vertelden ze me opnieuw dat ze mijn verhaal niet konden geloven en dat ze de verantwoordelijkheid niet wilden nemen. Hierdoor weigeren ze mijn geld terug te betalen.

Ik ben zeer teleurgesteld over de manier waarop dit is afgehandeld. De weigering om de verantwoordelijkheid te nemen, zelfs na het tonen van bewijs van Bpost, is onacceptabel. Ik ben een enorme som geld kwijt hierdoor en raad anderen hierbij niet aan om deze mensen te vertrouwen.

We vinden het erg jammer dat je deze ervaring hebt gehad. Na interne controles en het bekijken van onze camerabeelden hebben we vastgesteld dat het product correct en onbeschadigd is verzonden. Uit de verzendgegevens blijkt bovendien dat de doos met daarin je GPU daadwerkelijk aan jou is uitgeleverd en ongeveer 20 minuten in je bezit is geweest, voordat je deze opnieuw bij het afhaalpunt hebt afgegeven. Er is dus geen sprake van een weigering van ontvangst. Omdat er in onze processen geen afwijkingen zijn gevonden, kunnen we je verhaal helaas niet bevestigen en geen terugbetaling doen.

Scorekaart voor ALTERNATE België