AlgemeenMijn Seasonic Focus Plus 850 Platinum begon het te begeven na 7 jaar trouwe dienst, na wat potjes BF6 beta viel de PC om de haverklap uit, daarna zelfs met hele lichte games zoals Overwatch 2.
alles wees op de beruchte transient load spikes.
Gelukkig had ik nog garantie (10 jaar), dus aanmelding bij Megekko gedaan, was volgende dag geaccepteerd, 2½ week later kreeg ik een creditering bericht, 5 dagen later stond het volledig aankoopbedrag op mn rekening.
Nieuwe voeding besteld, NZXT C850 Gold die aan alle moderne ATX 3.1 standaarden voldoet en meer berekend is op transient load spikes. Die draait nu als een zonnetje, we gaan het zien hoelang die meegaat, maar ik heb er vertrouwen in zeker gezien die ook 10 jaar garantie heeft.
*All staat er als motivatie ik maak kans op een prijs, gezien ik een mail van Megekko heb gekregen op kans op een prijs loterij wel zo fair dat ik het dan ook zo aangeef al werkte die meer als reminder, had ik deze ook zonder die mail uit eigen beweging geschreven.
Verzending vanuit Megekko gaat altijd bovenswaardig, volgende dag bezorging, supergoed en degelijk verpakt, tijdens het hele proces wordt je op de hoogte gehouden met mailbericht.
KlantenserviceIk las hier en daar wat nare berichten over dat garantie niet altijd gehonoreerd werd als je 2e eigenaar was, en dit heb ik als proef op de som genomen gezien ook winkels een kans verdienen om te laten zien dat ze verbeterd zijn sindsdien.
En voor mij en denk veel anderen dat het verschil zich maakt in de klantenservice en garantie afhandeling, dat is het echte verschil wat webwinkels kunnen maken onderling.
Want of ik nou bij shop X of Y koop ik moet zeggen verzending en de websites zijn meer dan op orde en ik merk daar amper tot geen verschil in (de bekende shops dan die al een tijd meegaan).
De Seasonic Focus Plus 850 Platinum had ik hier 2e hands gekocht van een tweaker 7 jaar terug, bewust overgekocht gezien er nog 10 jaar garantie op zat en ik de originele factuur van Megekko erbij kreeg.
Seasonic voeding was maar 5 maanden oud toen ik m overkocht, ik besef mij nu dat diegene het waarschijnlijk verkocht omdat die bang was voor transient load spikes failures wat toen erg ten sprake kwam.
Bij mij heeft die t in ieder geval 7 jaar prima gedaan tot een maand geleden, hele pc viel uit om de haverklap bij BF6 beta, en die heeft denk ik toen een soort "klap" gekregen want daarna zelfs bij Overwatch 2 gebeurde het.
Ik nam de proef op de som en melde mijn defect aan bij Megekko via hun website, ik kreeg de volgende dag al een acceptie, dat ging dus vlekkeloos.
Ik kreeg een retourlabel waarmee ik m gratis kon terugsturen naar hun, 2 dagen later kreeg ik bericht dat die opgestuurd was naar de fabrikant.
Ik moest rekening houden met 15 werkdagen, komt neer op ongeveer 3 weken, klinkt lang maar ik ben daarmee bekend gezien ik zelf in de retail heb gewerkt in een grijs verleden en garantie afhandelingen deed, dus ik was enigzins bekend met het proces.
Uiteindelijk kreeg ik 16 dagen (13 werkdagen) later bericht dat het product was gecrediteerd door de fabrikant, en dat ik het geldbedrag op mijn rekening teruggestort zou krijgen, welk geldbedrag werd niet vermeld dat is wellicht wel een aandachtspuntje voor Megekko om te verbeteren om daar direct helder over te zijn.
Gezien ik weet wat crediteren inhoud met mijn verleden met werken in de retail, dat de fabrikant het volledige bedrag terugbetaalt aan de winkel en dus ik ook het volledige bedrag dan terugkrijg, echter zullen er mensen zijn die hier niet mee bekend zijn.
Ik heb hier bewust niet naar gevraagd want ik was wel benieuwd wat Megekko zou gaan doen verder, wellicht dat ze het gebruik van 7 jaar eraf zouden rekenen (zelfs hier was ik blij mee geweest, echter zou dit dan niet in lijn zijn waar ik daadwerkelijk recht op zou hebben), dit werkt bij consumentenrecht zo nadat je garantie is verlopen, zoals een Bosch wasmachine met 2 jaar garantie en het na 5 jaar begeeft dan zou je op basis van verwachting van werking van het product (Nederlands recht) een rest waarde terug kunnen krijgen minus het gebruik van die 5 jaar.
Echter gezien ik 10 jaar garantie had, zou het dus inhouden het volledige originele aankoopbedrag, maakt niet uit of het in het 1e jaar of in het 10e jaar defect zou gaan, garantie bepalingen en condities blijven hetzelfde gedurende die periode.
Ik had na ik het bericht over creditatie had gekregen meteen een nieuwe voeding besteld bij Megekko, omdat de gehele garantie afwikkeling zeer netjes verliep tot nu toe en bevestiging dat ik geld zou terugkrijgen, hoeveel precies dat moest nog blijken, maar dat gingen we wel zien.
Na 5 dagen kan ik nu inderdaad bevestigen dat ik het volledige aankoopbedrag heb teruggekregen van Megekko.
Mijn petje af voor Megekko, niks bleek het geval van eerdere klachten die ik hier las op Tweakers (al waren die wel wat gedateerd, er is dus een hoop verbeterd sindsdien, en dus ook geluisterd kan ik concluderen).
Ze hebben alles volgens het boekje gedaan, garantie afhandeling gaat dus prima. Om het allemaal kot samen te vatten.
1. Mijn defect werd gehonoreerd als 2e eigenaar van het product, en Megekko stond voor de gehele garantie afhandeling garant (gezien je ook direct bij Seasonic kan aanmelden als consument, maar ik kreeg geen afwimpeling oid).
2. Ik heb nergens kosten voor hoeven te maken, ik kreeg een retourlabel voor retourzending.
3. Het is binnen de aangegeven termijn opgelost.
4. Ik heb ze nooit hoeven te bellen of extra hoeven te mailen, ik kreeg op alle relevante informatie mail updates van ze.
5. Het volledige originele aankoop bedrag is teruggestort op mijn rekening.