Algemeenbij megekko onderdelen voor een Pc besteld. Toen ik alles eenmaal in elkaar gezet had, bleek dat er geen OS op te installeren was. win11 crashed al tijdens de installatie, en linux meteen na de installatie. alletwee totaal bevroren. alleen een hard reset help.
Memtest in orde, verschillende SSD's geprobeerd, geen verbetering. Bios update geen verbetering.
alle componenten behalve het moederbord kwamen door diverse testen. Ik heb daarom het moederbord als defect retour gestuurd. Eerst weigerde Megekke het retour te melden en ik moest met de PC een uur enkele reis in de auto om daar hum "technische team"ernaar te laten kijken. Want ze gingen er vanuit dat ik als klant vast wel wat fout gedaan had. Pas na aadringen werd mijn retour geaccepteerd. Enkele dagen later een mail :
Er was socketschade aan het door mij geretourneerde moederbord en dat had ik veroorzaakt. van garantie was daarom geen sprake. In de mail stond dat bewijs in de bijlage zat. Echter ontbrak de bijlage.
Ik heb de schade niet veroorzaakt, daar ben ik zeker van. Megekko maakt een aanname en overtreedt daarme ook de wet. Die stelt expliciet dat de bewijslast voor het aantonen dat de koper het defect veroorzaakt heeft de eerste 6 maanden bij de verkoper ligt.
je wordt bij megekko dus niet alleen betutteld, maar ook bedrogen. Ik heb ze 14 dagen gegeven om met of bewijslast te komen of mijn aankoopbedrag te retourneren. bij uitblijven doe ik aangifte en ga ik procederen.
ik zou een ieder aanraden om bij een andere winkel te shoppen en megekko links te laten liggen
retournummer R250803068
vol van aannames en feitelijke onjuistheden. het ligt standaard aan de klant. dat de wet de bewijslast bij de verkoper legt hebben ze bij dit bedrijf geen boodschap aan.