Coolblue.nl

Mijn MacBook Air is op 27 juli bij Coolblue ingeleverd en ik zit nu meer dan 30 dagen zonder laptop. Toch rekent Coolblue pas vanaf 12 augustus, omdat ze toen pas naar Apple stuurden. Die interne vertraging schuiven ze af op mij met “Find My”, terwijl ik dit binnen 5 minuten heb opgelost en zij zelf bevestigden dat ze direct verder konden. De reparatie en retourafdeling geven hier geen gehoor aan, en blijven mij beschuldigen van deze 'enorme vertraging', zonder zich in te lezen in de case.

Volgens de Nederlandse wet (art. 7:21 BW) moet reparatie of vervanging binnen een redelijke termijn en zonder ernstige overlast. Een maand zonder laptop en opnieuw onderdelen in bestelling (2x) is niet redelijk. Coolblue verschuilt zich achter interne richtlijnen in plaats van de wet en klantvriendelijkheid.

Koop hier niet, als je om je garantie geeft. Koop elders.

Snelle zending, goed logistiek personeel (goed verpakt, snelle handeling), PostNL kwam de dag erna al aan.

Klantenservice / reparatiemedewerkers praten als chatbots, lezen de situatie niet in en hameren op een Find My iPhone issue die binnen 15 minuten is opgelost. Snappen niets van Nederlandse wetgevingen, denken niet mee met klanten. Alles met een glimlach, betekent weglachen van issues en klachten.

Scorekaart voor Coolblue.nl