ALTERNATE België

Bestelling plaatsen makkelijk met de ingebouwde hulp van het platform om een pc samen te stellen op maat; ook communicatie tijdens bouwen was top waar men me tips gaf en voorstellen deed. Assemblage was minder, het toestel werkende, maar een fan werkte niet - en die kreeg men niet opgelost door de korte kabels en interne bekabeling. Nu goed, ik liet 't daarbij, begripvol.

Systeem 1e keer laten bekijken waar een front Noctua fan niet werkzaam was en telkens uitviel door bedrading (hun assemblage). Dit werd niet opgelost en zo gelaten aan de balie, zie ervaring boven.

Een keyboard besteld waarvan switch socket van het hotswap board stuk was, opgehaald en zelf teruggebracht. Deze werd teruggenomen, geld teruggeven zonder probleem én zonder extra vragen of inspectie en met begrip. Om te schetsen dat zaken ook wel degelijk goed kunnen lopen.

Maar dan, terug naar het systeem.

Anderhalf jaar later is moederbord stuk, ik breng deze binnen bij de balie waar ze mondeling de vaststelling doen. Ze geven me mondeling mee dat dit onder de garantie valt en stellen me gerust dat ik binnen de 3 weken, max 4, mijn systeem terug zou hebben met als uitleg: "dit omdat we alles controleren en stresstests uitvoeren". Na deze periode krijg ik echter een e-mail dat mijn moederbord verzonden is naar de fabrikant... Geen woord over een optie rond vervanging, terwijl dat wel zou kunnen. Maar ik krijg de boodschap dat ik nu nog 7-11 weken kan wachten. Als ik vraag naar een alternatief, dan pas stellen ze voor een ander moederbord tegen betaling er in te steken - maar dat voelt wrang. Uiteraard economisch logischer voor hen, maar zelfs geen tegemoetkoming, en mij ondertussen laten wachten zonder systeem. Niet fijn, ook niet fijn als er weinig begrip of inlevingsvermogen is in de mailing.

Tot slot is er weinig tot geen transparantie over het proces, normaal kan je alles qua bestellingen volgen op hun website. Rond het systeem dat ik heb binnengeleverd vind ik niets als ik inlog. Terwijl ik nog wel mijn order kan terugvinden en al mijn andere bestellingen bij hen.

Er is m.i. werk aan de winkel ikv communicatie aan de balie, enig inlevingsvermogen... en zo verder.

Mijn systeem is nog steeds daar. Ik had eerder wel goede ervaringen, en die licht ik ook hierboven toe. Maar, deze, is echt niet fijn en als klant voel je je echt in de steek gelaten door hun interne procedures. Men denkt niet mee met je als klant.

Spijtig om te zien en te moeten meemaken...

Hallo,
Bedankt voor de uitgebreide review en het schetsen van de goede en slechte kanten van jouw ervaring met ons. Ik vind het oprecht jammer om te horen van jouw ervaring rond het moederbord en pak dit intern op. De looptijd die je te horen had gekregen is voor interne diagnose, jammer genoeg werd vastgesteld dat het moederbord werkelijk defect is en moest dit opgestuurd worden naar de fabrikant voor herstelling, hierdoor de extra wachttijd. Omwille van de leeftijd van jouw moederbord, is dit jammer genoeg niet meer leverbaar en kunnen we het dus niet zomaar omruilen.
Bestellingen en service-aanvragen lopen via twee gescheiden systemen, waardoor de status van je reparatie helaas niet in je account verschijnt. We beseffen dat dit niet ideaal is en werken aan verbeteringen. Intussen helpt onze servicedienst je graag met concrete updates over je aanvraag.
Ik hoop dat de reparatie van jouw moederbord vlot verloopt, indien je toch niet wilt wachten en liever een nieuw moederbord koopt dan horen we het ook graag.

Scorekaart voor ALTERNATE België