Megekko

Voor ik deze RAM-kit kocht, gebruikte ik de Corsair 32GB 6000MHz CL30 Vengeance-serie. Ik was zeer tevreden over de prestaties en de timings, maar door de toepassingen die ik gebruik, werd die capaciteit voor mij onvoldoende. Omdat ik niet wilde inleveren op de snelheid van het geheugen, heb ik ze verkocht en heb ik de G.SKILL 48GB 6400MHz CL32 Trident Z5 NEO-kit gekocht.
Niet alleen is mijn capaciteitsprobleem nu opgelost, maar de snelheidsverhoging van het geheugen compenseert ook de iets hogere latency vergeleken met mijn vorige RAM. Wat me het meest aansprak bij deze aankoop, is dat deze kits uit de NEO-serie komen en dus speciaal geoptimaliseerd zijn voor AMD-processoren.
Ik had deze kits in andere winkels goedkoper gevonden, maar op basis van mijn eerdere ervaringen koos ik toch voor Megekko, omdat ze altijd snel reageren en me tijdens het serviceproces van een retourzending voortdurend op de hoogte houden. Die extra 20 euro was het voor mij waard. Sommige producten kunnen met fabricagefouten uit de productielijn komen zonder dat dit meteen wordt opgemerkt, en daarom voel ik me gerust over deze aankoop.

De levering duurde langer dan ik had verwacht, maar dat kwam doordat ik de levertijd verkeerd had gezien. Zoals op hun website vermeld, hebben ze het binnen 3 werkdagen geleverd. Het duurde 2 dagen voordat de RAM-modules bij hen aankwamen en de volgende dag stonden ze al aan mijn deur.

Scorekaart voor Megekko