ALTERNATE.nl

Op zaterdag had ik via de pcbuilder een voor mij ultieme pc besteld en betaald. De bevestiging dat ze ermee aan het werk gingen kwam op maandag. Blijkbaar was er iets niet op voorraad en moest dat besteld worden, dit betekent dat de levering 6 werkdagen opschuift. Daar kwam geen enkele communicatie over. Een week later weer op maandag was de pc klaar en in elkaar gezet. Het vervoeren naar mijn huis nam maar liefst 4 dagen in beslag. Daarover werd wel gecommuniceerd door de desbetreffende bedrijven. Vrijdagochtend de pc na ontvangst aangezet: windows (oem) niet geactiveerd. Dus bellen met de helpdesk (minstens 10 minuten wachttijd). Eerst foto's aanleveren van de kast, omdat ze niet geloofden dat er geen sticker met de windowslicentie op zat. Na nog een keer bellen, weer foto's opsturen van de activatiemelding in windows (hardware gewijzigd, dat was dus onjuist). Na de derde keer bellen (iedere keer met meer dan 10 min. wachttijd) kreeg ik een helpdeskmedewerker die mij een digitale licentie zou opsturen (papieren post) en mailen.
De licentie die zij koos was een N-licentie en dat heb ik niet (een gewone pro). Bovendien is het nu zaterdagmiddag en de mail heb ik nog niet ontvangen.
Kortom beroerd.[

In een mail van de palletservice werd gevraagd wanneer ik de zending zou willen ontvangen.. Ik kon kiezen voor donderdag, maar het werd uiteindelijk vrijdagochtend. Dit was allemaal te zien in de trackinginfo. Het tijdslot waarin bezorgd werd, was op 1 uur nauwkeurig en werd één keer aangepast.

Het leveren van een licentiecode (kosten 160 euro! buiten de 250 euro die ik betaal voor het kant en klaar afleveren) kan digitaal en zou een fluitje van een cent moeten zijn. Dat ik na 3 keer bellen nog geen oplossing heb voor een fout van hen, maakt de hulp waardeloos.
Ik heb de indruk dat het opsturen van die foto's alleen maar bedoeld is om van mij af te zijn en niet om enige hulp te verlenen om hun eigen fout ongedaan te maken.
Ondertussen is er wel een mail met een (nog) niet werkende trackingcode over een papieren N-licentie die onderweg zou zijn, dus misschien loopt het nog goed af.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl